ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία για ένα εκατομμύριο δολάρια το μηχανικό κεφάλι του Ε.Τ. από την ταινία του 1982

Σε δημοπρασία για ένα εκατομμύριο δολάρια το μηχανικό κεφάλι του Ε.Τ. από την ταινία του 1982
Η ταινία «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» είχε προκαλέσει αίσθηση πίσω στο 1982 με τα εφέ και τον αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή της Universal Pictures / Julien's Auctions

Από τις μακρινές εποχές που τα πιο αλλόκοτα πλάσματα ζωντάνευαν στην οθόνη του κινηματογράφου χωρίς να υπάρχουν ψηφιακά εφέ, έρχεται το κεφάλι του Ε.Τ. του Εξωγήινου, ήρωα της αγαπημένης ομώνυμης ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που αναμένεται να πωληθεί έως και ένα εκατομμύριο δολάρια στη δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions στις 14-17 Δεκεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς και online.

Το μηχανικό (animatronic) μοντέλο για την ταινία του 1982 που σχεδίασε ο αείμνηστος Κάρλο Ραμπάλντι, είναι κάπως φθαρμένο (έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια, άλλωστε) αλλά μπορεί ακόμη να κάνει απίστευτα εκφραστικές κινήσεις. Τα ρουθούνια του ανοίγουν και κλείνουν και οι φλέβες του πάλλονται, ενώ τα καλώδια επιτρέπουν επίσης την κίνηση των ματιών, των χειλιών, των φρυδιών, του μετώπου και της γλώσσας του.

Ο Ραμπάλντι είχε εμπνευστεί για τα μεγάλα, εκφραστικά μπλε μάτια του Ε.Τ. από την οικογενειακή τους γάτα, Κίκα, θυμάται η κόρη του, Ντανιέλα Ραμπάλντι. Το μηχανικό κεφάλι προέρχεται από τη συλλογή του, όπως και η μηχανική φιγούρα ολόκληρου του Ε.Τ. που πωλήθηκε από τον ίδιο οίκο τον περσινό Νοέμβριο έναντι 2,56 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μηχανικό μοντέλο μπορεί να κάνει απίστευτα εκφραστικές κινήσειςJulien's Auctions

Πρόκειται για ένα από τα περισσότερα από 1.000 αντικείμενα από γνωστές ταινίες sci-fi, φαντασίας, δράσης και υπερηρώων που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία που διοργανώνουν ο οίκος Julien's Auctions και η Turner Classic Movies.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται μια πλήρης στολή του Μπάτμαν που φορούσε ο Μάικλ Κίτον στην ταινία «Batman Returns», η οποία έχει εκτίμηση έως και 70.000 δολάρια, και ένα μοντέλο του Ρομπότ από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1960 «Lost in Space», που παραμένει λειτουργικό και αναμένεται να πωληθεί έως και 500.000 δολάρια.

Προς πώληση διατίθενται επίσης αρκετά αναμνηστικά από τις ταινίες Χάρι Πότερ, όπως οι μανδύες (έως 70.000 δολάρια) και τα γυαλιά (έως 20.000 δολάρια) που φορούσε ο Ρίτσαρντ Χάρις υποδυόμενος τον Άλμπους Ντάμπλντορ στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά».

Ενώ οι φίλοι της Marvel θα βρουν μια ασπίδα του Captain America (έως 70.000 δολάρια) από την ταινία «Captain America: The First Avenger» και ένα κράνος του Iron Man (έως 40.000 δολάρια) που φορούσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην ταινία «Captain America: Civil War».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ