ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι KISS κρεμάνε τις κιθάρες τους, θα συνεχίσουν τις συναυλίες ως avatars

Οι KISS κρεμάνε τις κιθάρες τους, θα συνεχίσουν τις συναυλίες ως avatars
Οι KISS στην τελευταία συναυλία της αποχαιρετιστήριας περιοδείας «KISS Farewell Tour» το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη Evan Agostini/Invision/AP

Το διάσημο ροκ συγκρότημα KISS έδωσε το περασμένο Σάββατο (2/12) στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης την τελευταία, αποχαιρετιστήρια συναυλία του.

Και αποχωρώντας από τη σκηνή, έδωσε μια πρώτη γεύση από το μέλλον του: οι KISS θα συνεχίσουν να δίνουν συναυλίες ως avatars, χάρη στην ίδια τεχνολογία που έφερε ξανά στη σκηνή τους ABBA.

Τα ψηφιακά αντίγραφα των KISS εμφανίστηκαν στις οθόνες του γηπέδου και έκαναν ανκόρ με την επιτυχία τους «God Gave Rock 'n' Roll to You», όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Βέβαια στις μελλοντικές συναυλίες δεν θα περιορίζονται στις οθόνες, αλλά θα «αλωνίζουν» και πάνω στη σκηνή, ως ολογράμματα.

Τα avatars σχεδιάστηκαν από την εταιρεία οπτικών εφέ του Τζορτζ Λούκας Industrial Light & Magic (ILM) και χρηματοδοτήθηκαν από τον σουηδικό όμιλο Pophouse Entertainment, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Μπγιορν Ουλβέους των ABBA.

Οι εταιρείες συνεργάστηκαν προηγουμένως στην παράσταση «ABBA Voyage», η οποία αναπαριστά μια συναυλία των ABBA της δεκαετίας του 1970 σε μια ειδικά κατασκευασμένη αρένα του Λονδίνου. Η παράσταση αυτή εκτιμάται ότι αποφέρει 2 εκατ. λίρες την εβδομάδα.

Αυτά είναι τα avatars των KISS που θα συνεχίσουν να δίνουν συναυλίεςPophouse Entertainment

Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει στους KISS να περιοδεύουν ανά τον κόσμο κατά τη συνταξιοδότησή τους και να συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα από τους… καναπέδες τους.

Ο μπασίστας τους, Τζιν Σίμονς, δήλωσε ότι το συγκρότημα θα μπορούσε πλέον να είναι «για πάντα νέο και για πάντα εμβληματικό» και ο τραγουδιστής Πολ Στάνλεϊ πρόσθεσε: «Αυτό που έχουμε καταφέρει ήταν εκπληκτικό, αλλά δεν είναι αρκετό. Η μπάντα αξίζει να συνεχίσει να ζει γιατί η μπάντα είναι μεγαλύτερη από εμάς».

Για τη δημιουργία των avatars το συγκρότημα φόρεσε ειδικές στολές καταγραφής κίνησης και ερμήνευσε τα τραγούδια του σε στούντιο, διαδικασία που καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Περ Σούντιν, διευθύνων σύμβουλος της Pophouse Entertainment, δήλωσε στο Associated Press ότι αυτή η νέα τεχνολογία επιτρέπει στoυς KISS να συνεχίσουν την πορεία τους στην… αιωνιότητα. «Οι KISS θα μπορούσαν να έχουν μια συναυλία σε τρεις πόλεις την ίδια νύχτα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Αυτές τις δυνατότητες δίνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ