ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Bruce Dickinson εξηγεί γιατί πλέον λιγότερα συγκροτήματα παίζουν σε μεγάλα στάδια

Ο Bruce Dickinson εξηγεί γιατί πλέον λιγότερα συγκροτήματα παίζουν σε μεγάλα στάδια
Ο frontman Bruce Dickinson μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί υπάρχει έλλειψη ροκ συγκροτημάτων σε επίπεδο αρένας σήμερα. Associated Press

Οι Iron Maiden είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά heavy metal συγκροτήματα που περιοδεύουν ακόμη και σήμερα. Είναι ένα δυνατό headliner για οποιονδήποτε promoter με σημαντικό προϋπολογισμό και επιθυμία να προσελκύσει ένα μεγάλο πλήθος. Ωστόσο, τα γκρουπ του αναστήματος τους γίνονται όλο και πιο αραιά στη σύγχρονη μουσική.

Ο frontman Bruce Dickinson μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί υπάρχει έλλειψη ροκ συγκροτημάτων ικανών να γεμίζουν μεγάλους συναυλιακούς χώρους όπως γήπεδα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό Bandit Rock, ο Dickinson κατηγόρησε τις «μεγάλες εταιρείες», οι οποίες ισχυρίζεται ότι «κατέστρεψαν τα πάντα».

Ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι αυτές οι εταιρείες «προπαγανδίζουν τους μεγάλους πρωτοπόρους, αλλά δεν φέρνουν μπροστά τις μπάντες που δημιουργούν τα καλά άλμπουμ για να δημιουργήσουν τη βάση των θαυμαστών τους, για να δημιουργήσουν την αφοσίωση και να το αναδείξουν».

Και συνέχισε: «Δεν γίνεσαι headliner από τη μια μέρα στην άλλη. Γίνεσαι headliner κάνοντας πολλές συναυλίες σε πολλά μέρη, και θαυμαστές και κόσμος σε ακολουθούν και ξαφνικά βρίσκεσαι στο Wembley Arena και σκέφτεσαι Θεέ μου, αυτοί οι τύποι είναι θεοί. Και το επόμενο βήμα από τις αρένες είναι, «Ω, θα πάνε και θα παίξουν headliner σε ένα φεστιβάλ. Πλέον αυτά τελειώσανε».

Ο τραγουδιστής των Iron Maiden σκέφτηκε την άνοδο της μπάντας του και τη συνέκρινε με τη μουσική βιομηχανία σήμερα. Ο Dickinson ισχυρίστηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν οι εταιρίες έχει αλλάξει, καθώς πιστεύει ότι δεν θέλουν πλέον να δημιουργήσουν συγκροτήματα bigger than life.

«Μπορεί να είμαι άδικος, αλλά όλα πλέον έχουν τελειώσει για τους ροκ σταρ» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ