Dickinson: Ο ναζισμός δεν έχει θέση σε καμία μουσική κοινότητα που ανήκω
Περίπου 10 ημέρες πριν, σε συναυλία των Καναδών Death Preacher στο Βανκούβερ ένας «οπαδός» κατάφερε με μια ανάρμοστη κίνηση να εξοργίσει την metal κοινότητα και όχι μόνο. Πολλοί καλλιτέχνες αντέδρασαν, ανάμεσά τους και ο Bruce Dickison των Iron Maiden.
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος άνδρας αποφάσισε να χαιρετήσει ναζιστικά στο τελευταίο τραγούδι της μπάντας. Αμέσως του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο αλλά αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να τον απομακρύνει η ασφάλεια.
Ο θρυλικός frontman των Maiden ήταν απόλυτος τόσο για τη συμπεριφορά του άντρα όσο και για το ναζισμό γενικότερα: «Είναι ανοησία. Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν έχουν θέση σε καμία μουσική κοινότητα που ανήκω. Πιστεύω πως ο κόσμος χρειάζεται ένα μάθημα ιστορίας, παρά ένα ακόμη μάθημα άγνοιας και άρνησης, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά».
Iron Maiden: Ο εμβληματικός metal θρύλος του Eddie αποκαλύπτεται
Ο Dickinson συμπλήρωσε πως «Άνθρωποι στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή οι πατέρες και οι παππούδες μας, πολέμησαν και πέθαναν για να φτιάξουν έναν κόσμο που δεν θα υπάρχουν τέτοιες απόψεις».
ΗΠΑ-Ιράν: «Φουντώνουν» τα σενάρια για νέα πλήγματα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές - Τι λένε οι αναλυτές
08:31
Σουηδική μελέτη 47 ετών αποκαλύπτει την ηλικία στην οποία το σώμα αρχίζει να χάνει τη δύναμή του
08:30
Βρούτσης για Basketgate: Από Τρίτη θα τοποθετηθώ - Δεν μπορώ να επιβάλω, μπορώ να υποδείξω
08:29
30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ : Δημήτρης Μητσοτάκης των «Ενδελέχεια»: Το ελληνικό ροκ ήταν, είναι και θα είναι λαϊκό τραγούδι
08:15