ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Kylie Minogue θα λάβει το Brits Global Icon Award

Η Kylie Minogue θα λάβει το Brits Global Icon Award
Η Kylie Minogue Associated Press

Η διεθνής ποπ σταρ Kylie Minogue πρόκειται να λάβει το βραβείο Brits Global Icon στη φετινή τελετή.

Θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου και θα αναγνωρίσει την καριέρα της Kylie για πέντε δεκαετίες.

Η σταρ είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο του Διεθνή Καλλιτέχνη της χρονιάς μαζί με την Taylor Swift, την Olivia Rodrigo και τη Lana Del Rey.

Η Kylie έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι θα εμφανιστεί τη βραδιά και θα συμμετάσχει στη σκηνή με τους ήδη ανακοινωθέντες Dua Lipa και Raye.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που με τιμούν με το παγκόσμιο βραβείο icon και που συμμετέχω σε αυτό. Οι Βρετανοί έχουν μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Έχω μερικές εκπληκτικές αναμνήσεις από τα βραβεία όλα αυτά τα χρόνια και ανυπομονώ να επιστρέψω στη σκηνή», είπε.

Το βραβείο Brits Icon είναι η υψηλότερη διάκριση που απονέμεται από τους διοργανωτές του βραβείου και «προορίζεται για πραγματικά εξαιρετικούς καλλιτέχνες».

Το 2021, η Taylor Swift έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το διάσημο βραβείο. Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται οι Sir Elton John, David Bowie και Robbie Williams.

Η Kylie έχει ήδη κερδίσει τρία βραβεία Brit και έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Είχε επίσης εννέα νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και επτά νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλοι καλλιτέχνες που θα είναι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία Brit είναι οι The Rolling Stones, ο Little Simz και ο Arlo Parks.

Την τελετή, στο O2 Arena του Λονδίνου, θα παρουσιαστούν οι Clara Amfo, Maya Jama και Roman Kemp.

Διαβάστε επίσης: Kylie Minogue: «Η εμπειρία του καρκίνου θα κατοικεί πάντα μέσα μου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ