ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ghostbusters: Frozen Empire»: Aστείο και τρομακτικό - Το franchise επιστρέφει στα βασικά

«Ghostbusters: Frozen Empire»: Aστείο και τρομακτικό - Το franchise επιστρέφει στα βασικά

Στιγμιότυπο από την σειρά ταινιών «Ghostbusters» με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρει. 

photo/Warner Bros

Το 2021, το τρομακτικά κυνικό Ghostbusters: Afterlife «μείωσε» και μετάλλαξε μια από τις μεγαλύτερες κωμωδίες που έγιναν ποτέ σε μια πανηγυρική παρέλαση νοσταλγικών αντικειμένων, προσπάθησε σκληρά για να γίνει μία σοβαρή ταινία που τελικά μόνο αυτό δεν πρέπει να είναι το Ghostbusters.

Διέπραξε, όμως και μια ιδιαίτερα αποκρουστική πράξη ψηφιακής «νεκρομαντείας», αναγκάζοντας την - υποβοηθούμενη από το CGI - επιστροφή του αείμνηστου Χάρολντ Ράμις ως Έγκον Σπένγκλερ. Ευτυχώς, οι παραγωγοί έπιασαν το νόημα.

Το σίκουελ του Afterlife, Frozen Empire, –ενδεχομένως παρά τη θέλησή του– αναγκάστηκε να βάλει τους Ghostbusters να δουλέψουν ξανά στα βασικά: χιούμορ και διασκέδαση, επιτέλους.

Ομολογουμένως, υπάρχουν πολλά, αρκετά σωστά καμέο στο «Ghostbusters: Frozen Empire». Παλιές αγάπες έρχονται και πάλι στο φως. Ο Σλάιμερ, ο εθισμένος στα σκουπίδια δαίμονας-φάντασμα, επιστρέφει.

Βλέπουμε πάλι το Baby Stay Puft Marshmallow Man που, προς μεγάλη απογοήτευση του franchise, δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τον Yoda από το Star Wars, ανατρέποντας την κυριαρχία του στην αγορά των χαριτωμένων μασκότ από ταινίες.

Το Frozen Empire έχει ωραία οπτική αίσθηση. Αν κρίνουμε από το trailer, τότε τα πράγματα μάλλον είναι καλά για τη νέα ταινία Ghostbusters.

Η παλιοπαρέα φαίνεται να έχει αφήσει πίσω τους φτηνούς συναισθηματισμούς και να έχει πάλι επικεντρωθεί στο καθαρό fun: το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πιάσουν δαίμονες και μάλλον στο Frozen Empire το κάνουν όπως πρέπει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ