ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κοινό μπορεί πλέον να επισκεφτεί την παλιά στοιχειωμένη έπαυλη του Jimmy Page

Το κοινό μπορεί πλέον να επισκεφτεί την παλιά στοιχειωμένη έπαυλη του Jimmy Page

Η στοιχειωμένη έπαυλη του Jimmy Page.

MANIFESTO OF THE M\M\M\ Published by O.T.O./Wikipedia.

Το Boleskine House, το φερόμενο ως στοιχειωμένο σκωτσέζικο αρχοντικό που κάποτε ανήκε στον ηγέτη και κιθαρίστα των Led Zeppelin, Jimmy Page, θα ανοίξει σύντομα στους τουρίστες

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Λοχ Νες, το σπίτι χτίστηκε γύρω στο 1760 από ένα μέλος της οικογένειας Fraser. Ο θρύλος λέει ότι χτίστηκε στη θέση μιας εκκλησίας που κάηκε καθώς μέσα υπήρχε κόσμος, σκοτώνοντας τους όλους. Ένας τοπικός μάγος που έλεγε θα μπορούσε να ξυπνήσει τους νεκρούς υποστηρίζεται ότι είχε ταφεί στο κοντινό νεκροταφείο Clan Fraser.

Το Boleskine αγοράστηκε στην αρχή από τον αποκρυφιστή Aleister Crowley το 1899. Λέγεται ότι πέρασε μήνες προσπαθώντας να καλέσει δαίμονες σε ένα τελετουργικό συμβάν, αλλά δεν ολοκλήρωσε σωστά τη μαγεία, έτσι το κάστρο έμεινε για πάντα καταραμένο. Εμπνευσμένος από την ιστορία του κάστρου, ο Jimmy Page αγόρασε το ακίνητο το 1971, μόλις πέντε χρόνια αφότου ένας από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες αυτοπυροβολήθηκε στην πρώην κρεβατοκάμαρα του Crowley.

«Ο Jimmy Page συνάντησε για πρώτη φορά το έργο του Crowley κατά τη διάρκεια των εφηβικών του χρόνων αφού πέτυχε ένα αντίγραφο της μονογραφίας του Crowley, με τίτλο «Magick», εξηγεί ο ιστότοπος του Ιδρύματος Boleskine House.

«Ο Crowley ανακτούσε ήδη τη δημοτικότητά του ως σύμβολο της αντικουλτούρας με τη συμμετοχή του στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band και άλλοι μουσικοί και καλλιτέχνες άρουν τώρα την κληρονομιά του από την προηγούμενη αφάνεια. Το τρίτο άλμπουμ των Led Zeppelin…θα περιλαμβάνει την εμβληματική φράση του Crowley «Κάνε ό,τι θέλεις» γραμμένη στο εσωτερικό δαχτυλίδι του δίσκου».

Η ζωή του Page ως μουσικού που περιόδευε πολλές φορές στο εξωτερικό τον εμπόδισε να περάσει πολύ χρόνο στο Boleskine, αλλά κάλεσε εκεί κατά καιρούς και άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Ritchie Blackmore. Επίσης αναδιαμόρφωσε το εσωτερικό για να ταιριάζει με τη δική του αίσθηση σύμφωνα με τον μυστικισμό του Crowley.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ