ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γκάρι Όλντμαν: Απολαμβάνει την εύνοια των κληρονόμων του Τσόρτσιλ

Γκάρι Όλντμαν: Απολαμβάνει την εύνοια των κληρονόμων του Τσόρτσιλ

To φαβορί για τα Όσκαρ φέτος, ο Γκάρι Όλντμαν που υποδύεται αριστοτεχνικά όπως πάντα τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στο επερχόμενο δράμα "Darkest Hour" μπορεί να πορεύεται ήσυχος για το τρόπαιο του.

"Ο Γκάρι ενσαρκώνει επακριβώς τον προπάππο μου" δήλωσε ο Ράντολφ Σπένσερ – Τσόρτσιλ, ύστερα από μία προβολή της ταινίας επιβεβαιώνοντας ότι ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός απολαμβάνει την εύνοια των κληρονόμων του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Ήμασταν ενθουσιασμένοι με αυτό το σενάριο. Η ομορφιά αυτής της ταινίας είναι ότι παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά του Τσόρτσιλ... το πόσο διασκεδαστικός και πνευματώδης ήταν. Οι ηθοποιοί το αναπαριστούν απόλυτα" είπε, σύμφωνα με το Page Six, ο δισέγγονος του Τσόρτσιλ.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζο Ράιτ που "λατρεύει τον Τσόρτσιλ και αγαπάει τον βρετανικό λαό" θεωρείται μια από τις επικρατέσετερες κινηματογραφικές βιογραφίες που θα διεκδικήσουν χρυσό αγαλματίδιο στη φετινή απονομή των βραβείων της Ακαδημίας.

DARKEST

O Ράιτ επιστρέφει στο αγαπημένο του κινηματογραφικό είδος μετά τις επιτυχίες του "Pride & Prejudice", "Atonement" και "Anna Karenina" με την κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε σενάριο του Αντονι ΜακΚάρτεν ("The Theory of Everything").

Η ταινία "Darkest Hour" αφηγείται τις πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι δυνάμεις των Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ