ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: ο γιος της Μία Φάροου εκθέτει τη στρατιά κατασκόπων & εκφοβιστών του "αρπακτικού"

Χάρβεϊ Γουάινστιν: ο γιος της Μία Φάροου εκθέτει τη στρατιά κατασκόπων & εκφοβιστών του "αρπακτικού"

Με αποκαλύψεις που ξεπερνούν και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο στο Χόλιγουντ η υπόθεση του μεγαλοπαράγοντας της Miramax & Wienstein Company Χάρβεϊ Γουάινστιν σοκάρει. Με άρθρο του στο Τhe New Yorker ο γιος της Μία Φάροου και του Γούντι Άλεν τον οποίο και έχει εκθέσει κατηγορώντας τον ανοιχτά για παιδοφιλία και σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος της αδελφής του Ντίλαν, Ρόναν Φάροου, εκθέτει το σκοτεινό κύκλωμα πρώην κατασκόπων που εκβίαζαν και μάζευαν πληροφορίες για τα θύματα του "αρπακτικού" του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ π Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε τεράστια μέσα στην προσπάθεια να κουκουλώσει τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις προσλαμβάνοντας μέσω των δικηγόρων του πρώην μυστικούς πράκτορες που έκαναν έρευνα δηλώνοντας ψευδείς ταυτότητες ή δημοσιογράφους του σκανδαλοθηρικού Τύπου γράφει ο Φάροου στο περιοδικό New Yorker.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο 65χρονος κινηματογραφικός μεγιστάνας ανέπτυξε αυτή "τη στρατιά κατασκόπων τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016. Το περιοδικό New Yorker επικαλείται δεκάδες έγγραφα και επτά πρόσωπα που ενεπλάκησαν άμεσα στις προσπάθειες του έκπτωτου παραγωγού να εμποδίσει μάταια τη δημοσίευση των κατηγοριών σε βάρος του.

Μια Ισραηλινή πρώην πράκτορας, υπάλληλος της Black Cube -ιδιωτικής ισραηλινής εταιρίας υπηρεσιών πληροφοριών- της οποίας το συμβόλαιο προέβλεπε αμοιβή τουλάχιστον 200.000 δολαρίων, προσποιήθηκε την ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και ήρθε σε επαφή με την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν που είναι μια από τις γυναίκες που κατηγόρησαν ευθέως το Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό.

Η πράκτορας της Black Cube ηχογράφησε κρυφά ώρες συνομιλιών με την Μακ Γκάουαν, η οποία ετοιμάζεται να εκδώσει τα απομνημονεύματά της, υπό τον τίτλο "The Brave", ένα βιβλίο που προκαλούσε ανησυχία στον Γουάινστιν.

rose

@Rose McGowan/Twitter

Η πράκτορας αφού είχε αποκτήσει επαφές με την ηθοποιό, δηλώνοντας διαφορετική ταυτότητα ήρθε σε επαφή με δημοσιογράφους που ερευνούσαν τις κατηγορίες για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Γουάινστιν, κυρίως με τον ρεπόρτερ του New York Μπεν Ουάλας, για να μάθει τι πληροφορίες διέθεταν.

Ο Γουάινστιν και η ομάδα του διενεργούσαν επίσης έρευνα για τους ίδιους του δημοσιογράφους, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελό τους την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή, προηγούμενες δημοσιογραφικές τους έρευνες και εν δυνάμει αντιδικίες τους, σε μια προσπάθεια να τους διαψεύσουν, να τους δυσφημίσουν ή να τους εκφοβίσουν. Η ομάδα του είχε συγκεντρώσει στοιχεία για την πρώην σύζυγο του Ουάλας.

Ο Γουάινστιν, σε βάρος του οποίου διεξάγονται έρευνες στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, επέβλεπε προσωπικά την πρόοδο των ερευνών. Ορισμένες ενορχηστρώθηκαν από τους δικηγόρους του Γουάινστιν, ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Μπόις, διάσημος για την υπεράσπιση του Αλ Γκορ στην αντιδικία του για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2000 και γιατί τάχθηκε υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αν και το γραφείο του έχει αναλάβει την υπεράσπιση της New York Times σε δίκη για δυσφήμιση.

Ένας ιστός διαπλοκής και εκφοβισμού

Σύμφωνα με το New Yorker, ο Γουάινστιν απέσπασε επίσης πληροφορίες από τον Ντίλαν Χάουαρντ, διευθυντή σύνταξης της American Media Inc. που εκδίδει το κουτσομπολίστικο αμερικανικό περιοδικό National Enquirer. Ένας από τους δημοσιογράφους του περιοδικού τηλεφώνησε στην πρώην σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροντρίγκες για να σχολιάσει αρνητικά την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν, με την οποία ο σκηνοθέτης είχε μια αισθηματική σχέση.

Η εκπρόσωπος του Γουάινστιν, η Σάλι Χόφμιστερ και ο Μπόις δεν απάντησαν στις κλήσεις του AFP για να προβούν σε σχόλια. Η Χόφμιστερ δήλωσε στο New Yorker: "Ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας να υποδηλώνεται ότι πρόσωπα ήταν στόχοι ή αντικείμενο απόπειρας εκβιασμού" επικαλούμενη "συνωμοσία".

Η εταιρία Kroll έστειλε εξάλλου στον Γουάινστιν 11 φωτογραφίες στις οποίες η Μακ Γκάουαν και ο Γουάινστιν εμφανίζονται μαζί σε διάφορες εκδηλώσεις χρόνια μετά την υποτιθέμενη επίθεση που δέχτηκε, προκειμένου να μην γίνουν πιστευτές οι κατηγορίες της.

Η διάσημη δικηγόρος διασημοτήτων Μπλερ Μπερκ, μέλος της νομικής ομάδας του Γουάινστιν, χαρακτηρίζει συνήθεις τις μεθόδους αυτές.

Ο Ρόναν Φάροου, ο συντάκτης του άρθρου του New Yorker -γιος της Μία Φάροου και του Γούντι Αλεν που έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον πρώην πατριό του για σεξουαλική παρενόχληση και παιδοφιλία εις βάρος της αδελφής του Ντίλαν- διευκρινίζει ότι ο Γουάινστιν χρησιμοποιούσε ντετέκτιβ για να κάνουν έρευνα για τους δημοσιογράφους που έγραφαν αρνητικά άρθρα γι αυτόν εδώ και χρόνια.

Το New Yorker γράφει επίσης ότι πρώην εργαζόμενοι του Γουάινστιν προσελήφθησαν εκ νέου με το πρόσχημα να κάνουν έρευνες για ένα βιβλίο με θέμα "τα ωραία χρόνια της Miramax", της εταιρίας παραγωγής του Χάρβεϊ Γουάινστιν και του αδελφού του Μπομπ. Αντί γι αυτό χρησιμοποιήθηκαν για να συγκεντρώσουν λίστες πρώην εργαζομένων και γυναικών ηθοποιών, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να τους εκφοβίσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ

thenew

ΔΗΜΟΦΙΛΗ