ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέιλορ Σουίφτ: ευχήθηκε καλή χρονιά με... φίδια

Τέιλορ Σουίφτ: ευχήθηκε καλή χρονιά με... φίδια

Συνεχίζοντας να διασκεδάζει τη φήμη της ως "χειριστική βασίλισσα των ερπετών" η Τέιλορ Σουίφτ έστειλε ευχετήριες κάρτες με φίδια.

Την αποκάλυψη έκανε ο ατζέντης του Σον Μέντες Άντριου Γκέρτλερ που στο Instagram Story του που έγινε viral στο Τwitter.

H κάρτα της Σουίφτ είχε ένα φίδι στο εξωτερικό και μέσα έγραφε: "Ας λάμψει η φήμη σου, αυτές τις γιορτές! Με αγάπη, Τέιλορ!".

Η επιλογή της Σουίφτ είναι λογική. Η επανεμφάνιση της το 2017 ταυτίστηκε με το φίδι με την ίδια να φοράει δαχτυλίδια σε σχήμα φιδιού και να έχει χρησιμοποιήσει τα ερπετά σε online καμπάνια πριν το ευπώλητο album της "Reputation" κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η Σουίφτ κατάφερε με ευκολία να διεκδικήσει ξανά την κορυφή των charts με το "Look What You Made Me Do" -το κοµµάτι µε τα περισσότερα streams (10 εκατοµµύρια) στο Spotify µέσα σε ένα εικοσιτετράωρο- ενώ το video clip του single με την ίδια να έχει τα φίδια στις υπηρεσίες της προβλήθηκε την πρώτη ηµέρα της κυκλοφορίας του στο YouTube 43,2 εκατοµµύρια φορές, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το "Hello" της Adele (27,7 εκατοµµύρια).

Η επιστροφή της στη δισκογραφία μετά το "1989" είναι ακόμη μια νίκη της μετά το τέλος της δικαστικής διαµάχης της µε τον DJ Ντέιβιντ Μιούλερ, τον οποίο κατηγόρησε ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στο πλαίσιο προγραµµατισµένης συνάντησης πριν από συναυλία, αγγίζοντάς την στα οπίσθια χωρίς τη θέλησή της.

Η δικαίωση

Πρόσφατα δικαστήριο του Ντένβερ δικαίωσε πλήρως την Τέιλορ Σουίφτ η οποία κατηγορούσε τον DJ και ραδιοφωνικό παραγωγό Ντέιβιντ Μίλερ ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 2013, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης.

Ακούγοντας την απόφαση των ενόρκων η τραγουδίστρια και ηθοποιός αγκάλιασε αρχικά τους δικηγόρους της και κατόπιν τη μητέρα της, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ο Ντέιβιντ Μίλερ ήταν εκείνος που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε υποστήριζε ότι η Σουίφτ και οι μάνατζέρ της προκάλεσαν την απόλυσή του, δύο ημέρες μετά τη φωτογράφιση που έγινε ενόψει της συναυλίας που θα έδινε η σταρ στο Pepsi Center του Ντένβερ. Ζητούσε αποζημίωση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Τέιλορ Σουίφτ, αν και αρχικά ήλπιζε ότι δεν θα δινόταν μεγάλη δημοσιότητα στην υπόθεση, αντεπιτέθηκε τελικά έναν μήνα αργότερα, κατηγορώντας με τη σειρά της τον Μίλερ για σεξουαλική παρενόχληση. Ζητούσε και εκείνη αποζημίωση, αλλά συμβολική: μόλις 1 δολάριο, που το δικαστήριο της το επιδίκασε.

taylor1

Ευχαριστώ τον δικαστή Μαρτίνεζ και τους ενόρκους, αλλά και τους δικηγόρους μου που αγωνίστηκαν για μένα και για όλους τους ανθρώπους που έχουν την εντύπωση ότι δεν ακούγεται η φωνή τους απέναντι στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις" ανέφερε η Σουίφτ σε μια ανακοίνωσή της, όπου περιγράφει τον "γολγοθά" των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Η Σουίφτ "αναγνωρίζει" ότι η ίδια είναι προνομιούχα αφού είχε τη δυνατότητα να καλύψει "το τεράστιο κόστος" για να υπερασπιστεί τον εαυτό της στη δίκη.

"Ελπίζω να βοηθήσω για να ακουστούν οι φωνές και εκείνων που πρέπει επίσης να ακουστούν" πρόσθεσε, δίνοντας την υπόθεση ότι θα κάνει δωρεές σε πολλές οργανώσεις που υπερασπίζονται θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δολοπλόκα ή όχι η Σουίφτ κερδίζει

Η Τέιλορ Σουίφτ ενσωμάτωσε την εικόνα του φιδιού στο εμπορικό σήμα της μετά τη δημόσια αντιπαράθεση της με τους Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Ουέστ.

Τον Ιούλιο του '16, η Καρντάσιαν "ανέβασε" στο Snapchat ηχογράφηση τηλεφωνήματος του συζύγου της στην Σουίφτ για να κουβεντιάσουν το τραγούδι του, "Famous", στο οποίο ο Ουέστ έκανε αναφορές στην πρωταγωνίστρια της μουσικής σκηνής.

Αν και η Σουίφτ έμοιαζε να εγκρίνει το τραγούδι στη συνέχεια δήλωσε ενοχλημένη από τους χαρακτηρισμούς του Ουέστ στο πρόσωπο της. Τότε, τον Ιούλιο του 2016, η Καρντάσιαν κατηγόρησε ανοιχτά την Σουίφτ ως "φίδι".

"Σταθείτε, είναι η σωστή Εθνική Ημέρα Φιδιού;!;!; Υπάρχουν γιορτές για τον καθένα, εννοώ για το κάθε τι, σήμερα! (σ.σ. κι ακολούθησαν δυο αράδες στο Twitter με φίδια-emojis)" έγραψε η Καρντάσιαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ