ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Time's Up: Tιμοτέ Σαλαμέ & Ρεμπέκα Χολ γυρνάνε την πλάτη τους στον Γούντι Άλεν (vid)

Time's Up: Tιμοτέ Σαλαμέ & Ρεμπέκα Χολ γυρνάνε την πλάτη τους στον Γούντι Άλεν (vid)

Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου εις βάρος του Γούντι Άλεν οι ηθοποιοί που συνεργάστηκε μαζί τους του γυρνάνε την πλάτη. Ο πλέον ανερχόμενος και πολυσυζητημένος ζεν πρεμιέ της βιομηχανίας του θεάματος και φαβορί για τα Όσκαρ, Τιμοτέ Σαλαμέ (Timothée Chalamet), ανακοίνωσε ότι κάνει δωρεά την αμοιβή του από την ταινία του Γούντι Άλεν A Rainy Day In New York στην οποία και συμπρωταγωνιστεί με τη Σελένα Γκόμεζ & τη Ρεμπέκα Χολ.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ του Call Me by Your Name & Lady Bird ανακοίνωσε την απόφαση του με ανάρτηση στο Ιnstagram.

"Έμαθα πως ένας καλός ρόλος δεν είναι το μόνο κριτήριο για να αναλάβεις μια δουλειά. Αυτό έγινε πολύ πιο ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες, αφού έγινα μάρτυρας της δημιουργίας ενός ισχυρού κινήματος που προτείνει να τερματιστεί η αδικία, η ανισότητα και πάνω απο όλα η σιωπή. Ερωτήθηκα σε πρόσφατες συνεντεύξεις για την απόφασή μου να δουλέψω το προηγούμενο καλοκαίρι στην ταινία του Γούντι Άλεν. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω άμεσα στην ερώτηση. Αλλά μπορώ να πω αυτό. Δεν θέλω να επωφεληθώ από τη δουλειά μου στην ταινία και σκοπεύω να δωρίσω ολόκληρο το μισθό μου σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις" είπε ο ανερχόμενος 21χρονος star που έχει κάνει το Χόλιγουντ να υποκλίνεται μπροστά στο ταλέντο αλλά και με το εργασιακό ήθος του.

H αμοιβή του θα διατεθεί στο ταμείο του Time's Up, στο κέντρο LGBT της Νέας Υόρκης και στον οργανισμό ενάντια στη σεξουαλική βία RAINN.

https://www.instagram.com/p/Bd_2ILwnJ0H

Στα βήματα της Ρεμπέκα Χολ

Η ανάρτηση του έγινε μετά την πρωτοβουλία της συμπρωταγωνίστριάς του στην ίδια ταινία Ρεμπέκα Χολ που επίσης δώρισε την αμοιβή της στο Time's Up.

Η Ρεμπέκα Χολ προστέθηκε στη λίστα των ηθοποιών που δηλώνουν ότι λόγω των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Γούντι Άλεν, μετανιώνουν που συνεργάστηκαν μαζί του.

Η Χολ, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία Vicky Cristina Barcelona του Άλεν το 2008 και στην επερχόμενη ταινία του A Rainy Day in New York, δημοσίευσε φωτογραφία του λογοτύπου του Time's Up, του Ταμείου Νομικής Υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη λεζάντα, έγραψε ότι το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν την έκανε να επανεκτιμήσει τις επιλογές της και να ζητήσει συγγνώμη για την απόφασή της να συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών.

Η Ρεμπέκα Χολ δήλωσε ότι ενώ εξακολουθεί να ευγνωμονεί τον Άλεν επειδή της έδωσε έναν από τους πρώτους ρόλους της σε ταινία, ξαναδιαβάζοντας το δημοσίευμα της Φάροου για την υπόθεση κακοποίησης, συνειδητοποίησε ότι "οι πράξεις της έκαναν μια άλλη γυναίκα να αισθάνεται απόρριψη και ότι είναι φιμωμένη".

https://www.instagram.com/p/Bd3ZjWeghV9

"Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι άνετα και λυπάμαι βαθύτατα", είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι έχει δωρίσει στο Time's Up την αμοιβή της από την ταινία A Rainy Day in New York, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Τίμοθι Σαλαμέ, Τζουντ Λο, Έλ Φάνινγκ και Σελίνα Γκόμεζ και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να κάνει δωρεές στην κίνηση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στους χώρους εργασίας.

Προηγήθηκε η Μίρα Σορβίνο, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γούντι Άλεν Mighty Aphrodite που δήλωσε ότι μετανιώνει και ζήτησε συγγνώμη που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις, Γκρέτα Γκέργουικ, η οποία συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν στην ταινία To Rome With Love ήταν η πρώτη που εξέφρασε τη λύπη της για τη συνεργασία και δήλωσε ότι δεν θα την επαναλάβει ποτέ.

Σε απάντηση η Ντίλαν Φάροου σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε: "Γκρέτα σ' ευχαριστώ για τη φωνή σου. Σ' ευχαριστώ για τα λόγια σου. Παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζεις ότι τα αισθάνθηκα και τα εκτίμησα βαθιά".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ