ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Women's March: Αντέλ, Πόρτμαν, Γιόχανσον στους δρόμους για τις γυναίκες

Women's March: Αντέλ, Πόρτμαν, Γιόχανσον στους δρόμους για τις γυναίκες

Μετά τον περασμένο Μάρτη όταν και οι ΗΠΑ συγκλονίστηκαν από τις οργισμένες διαμαρτυρίες των γυναικών ενάντια στο σεξισμό και την πατριαρχία του συστήματος των ΗΠΑ οι επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους των μητροπόλεων της Αμερικής απαιτώντας δικαιοσύνη. Από την Adele στη Νάταλι Πόρτμαν, τη Τζένιφερ Λόρενς και αναρίθμητες άλλες οι star ένωσαν τις φωνές τους στις πορείες του Women's March

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους το Σάββατο για το δεύτερο Women's March τις διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει τον περασμένο Μάρτιο σε όλον τον κόσμο αντιδρώντας στην εκλογή Τραμπ.

Αυτή τη φορά οι συγκεντρώσεις περιορίστηκαν εντός των ΗΠΑ, καθώς έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και σε άλλες περίπου 250 πόλεις της Αμερικής. Η διοργανώτρια της Εθνικής Ομάδας της Ουάσιγκτον, Έμιλι Πάτον δήλωσε ότι "θα στείλουμε το μήνυμά μας στις κάλπες αυτό το φθινόπωρο, γι αυτό προτρέπουμε τους ανθρώπους να εγγραφούν σήμερα κιόλας για την ψηφοφορία".

Οι συγκεντρώσεις έρχονται επίσης σε μία χρονική στιγμή που δίνεται ένας αγώνας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που γίνεται μέσα από τα social media και τα κινήματα #MeToo και #TimesUp.

Στη συγκέντρωση του Λος Άντζελες, μεταξύ των διασημοτήτων που μίλησαν ήταν η Εύα Λονγκόρια, η Νάταλι Πόρτμαν, η Βαϊόλα Ντέιβις, η Άλφι Γούλνταρντ, η Σκάρλετ Γιοχάνσον, η Κόνστανς Γου, ο Άνταμ Σκοτ και ο Ρομπ Ρέινερ.

https://www.instagram.com/p/BeL7Jr7lrnG

Η Λονγκόρια δήλωσε ότι η παρουσία τους έχει σημασία "ειδικά όταν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία φαίνεται να έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη λογική και τη δικαιοσύνη". Η Πόρτμαν είπε ότι αισθάνθηκε την σεξουαλικότητα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην κινηματογραφική βιομηχανία με την ταινία Λεόν αν και ήταν μόλις 13 χρόνων και είπε ότι ήρθε η ώρα για "μία επανάσταση της επιθυμίας".

"Το μυαλό μου είναι μπερδεμένο. Πώς μπορεί ένα άτομο να υποστηρίζει δημοσίως έναν οργανισμό που βοηθά τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης ενώ παράλληλα είναι 'αρπακτικό'" αναρωτήθηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον. "Θέλω να μου επιστρέψουν την καρφίτσα μου" είπε αναφερόμενη στην καρφίτσα του Time's Up, την οποία ο Τζέιμς Φράνκο φορούσε στην απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες στις 7 Ιανουαρίου.

Ο Φράνκο έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά από πέντε γυναίκες και έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς εις βάρος του.

Οι διοργανωτές του κινήματος Women's March, θέλουν να εγγράψουν ένα εκατομμύριο νέους ψηφοφόρους πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο και να αναλάβουν πιο ισχυρούς υποστηρικτές για τα δικαιώματα των γυναικών.

https://www.instagram.com/p/BeLuBwnBaCx
https://www.instagram.com/p/BeNkJpzFA4b

ΔΗΜΟΦΙΛΗ