ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Για ποιο λόγο η Ριάνα ζητά από τους θαυμαστές της να διαγράψουν το Snapchat

Για ποιο λόγο η Ριάνα ζητά από τους θαυμαστές της να διαγράψουν το Snapchat
instagram

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Snapchat ζήτησε συγγνώμη αφού ανήρτησε μια διαφήμιση για ένα παιχνίδι το οποίο προτείνει στους χρήστες να «χαστουκίσουν τη Ριάνα», με αποτέλεσμα η δημοφιλής τραγουδίστρια, θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της, να ζητήσει από τους θαυμαστές της να διαγράψουν την εφαρμογή.

Το Snapchat δημοσίευσε στις ΗΠΑ μια διαφήμιση για ένα παιχνίδι με τον τίτλο «Τι προτιμάς;». Ο χρήστης έχει δύο επιλογές: «να χτυπήσει τον Κρις Μπράουν» ή να «χαστουκίσει τη Ριάνα». Μια σαφής αναφορά για την επίθεση που δέχθηκε η ερμηνεύτρια από τις Βερμούδες από τον πρώην σύντροφό της, τον τραγουδιστή Κρις Μπράουν.

Ο Μπράουν καταδικάστηκε το 2009 σε 180 ημέρες κοινωφελούς εργασίας και σε δικαστική επιτήρηση 5 ετών για την επίθεση στη Ριάνα. Η 30χρονη είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο κι είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την εμφάνισή της στα βραβεία Grammy εκείνη τη χρονιά.

Η διαφήμιση του Snapchat προκάλεσε σοκ σε πολλούς χρήστες, που εξέφρασαν την οργή τους με αναρτήσεις τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι τρομερό. Φοβερό που κάποιος μπόρεσε να το θεωρήσει αστείο. Φοβερό που κάποιος το βρήκε αρμόζον. Τρομερό που μια εταιρεία το ενέκρινε» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η Τσέλσι Κλίντον, η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στο Twitter.

«Η διαφήμιση εξετάστηκε και εγκρίθηκε από λάθος, καθώς παραβιάζει τη διαφημιστική πολιτική μας. Αποσύραμε αμέσως τη διαφήμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το αντιληφθήκαμε. Λυπούμαστε που αυτό συνέβη» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του Snapchat, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, η διάσημη τραγουδίστρια ανήρτησε ένα μήνυμα στο Instagram ζητώντας από τους θαυμαστές της να διαγράψουν την εφαρμογή.

«Καλό (μου) SNAPCHAT, γνωρίζετε ήδη ότι δεν είστε η αγαπημένη μου εφαρμογή. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος ήταν ο στόχος αυτού του χάους! Ξοδέψατε χρήματα για να δώσετε ζωή σε κάτι που εσκεμμένα χλευάζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας!!!» έγραψε η Ριάνα.

«Σκέφτομαι όλες τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν και ιδίως όλους όσοι δεν έχουν ακόμα μιλήσει.. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε! Ντροπή σε εσάς. Διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή και τις συγγνώμες της» συμπλήρωσε.

Στις 18.30 ώρα Ελλάδας, μία και πλέον ώρα μετά τη δημοσίευση του μηνύματος, η μετοχή της Snap Inc., της θυγατρικής εταιρείας της Snapchat κατέγραφε πτώση 4,31% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία Snap απώλεσε τον Φεβρουάριο 1,3 δισεκατομμύρια στη χρηματιστηριακή της αξία την ημέρα που η πρωταγωνίστρια των τηλεριάλιτι Κάιλι Τζένερ –με 25 εκατομμύρια followers στο Twitter– εξήγησε σε ένα μήνυμα ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον Snapchat.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ