ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λιμπρέτο για μωρά: το νέο πείραμα της Μητροπολιτικής Όπερας στη Νέα Υόρκη μπουσουλάει

Λιμπρέτο για μωρά: το νέο πείραμα της Μητροπολιτικής Όπερας στη Νέα Υόρκη μπουσουλάει

To κοινό στη νέα παραγωγή της εμβληματικής Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης θα είναι μικρό σε ηλικία. Εξαιρετικά μικρό. θα φοράει πάνες, θα μπουσουλάει και ίσως θα εκτιμήσει το λιμπρέτο μιας ιδιότυπης όπερας φτιαγμένης αποκλειστικά και μόνο για μωρά.

Με στόχο να ανανεώσει το κοινό της, η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου την όπερα Bambino σε 25 βρέφη, ενώ ερευνητές θα παρατηρούν τις αντιδράσεις των μικρών θεατών.

Η όπερα BambinO του σκωτσέζου συνθέτη Λίαμ Πάτερσον, διάρκειας 40 λεπτών, παρουσιάστηκε ήδη πέρυσι στο φεστιβάλ του Μάντσεστερ κερδίζοντας εντυπώσεις για την τόλμη του εγχειρήματος αλλά και τις αντιδράσεις του απροσδόκητου κοινού που δεν γιούχαρε αλλά χαμογέλασε.

Το έργο θα ανεβεί στη σκηνή από τον Φίλιμ ΜακΝτέρμοτ, του οποίου η νέα παραγωγή της όπερας "Cosi fan tutte" του Μότσαρτ παίζεται αυτή την περίοδο στη Met, σε μια νέα ερμηνεία που τοποθετείται στο Κόνι 'Αιλαντ της δεκαετίας του 1960, τη διάσημη νεοϋορκέζικη ακτή.

Οι δέκα δωρεάν παραστάσεις της BambinO, που θα δοθούν από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου στην αίθουσα List Hall της Met, το μικρό αμφιθέατρο που προορίζεται μόνο για παιδιά από 6 έως 18 μηνών, τα οποία θα συνοδεύει ένας ενήλικας.

Μόνο δύο τραγουδιστές θα είναι στη σκηνή, τους οποίους θα συνοδεύουν δύο μουσικοί οι οποίοι παίζουν πολλά μουσικά όργανα.

Η ιστορία της BambinO αναφέρεται στη συνάντηση που έχει ένα πουλί και ένας νεοσσός, οι οποίοι δεν έχουν καμιά οικογενειακή σχέση.

Ένα πολιτιστικό και κοινωνικό λυρικό πείραμα

"Στη συνεχή επιδίωξη της Met να οικοδομήσει το μελλοντικό κοινό, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή αρχή. Αυτό θα είναι μια εμπειρία διαμόρφωσης για τα μικρά παιδιά της Νέας Υόρκης", σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Met Πίτερ Γκελμπ.

Η Met συνεργάζεται με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια, οι οποίοι θα παρατηρούν τη συμπεριφορά των παιδιών κατά τη διάρκεια της παράστασης και τις αντιδράσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ