ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Prince: ακούστε το Nothing Compares 2 U από τον ίδιο -καμία ποινική δίωξη για το θάνατο του (vid)

Prince: ακούστε το Nothing Compares 2 U από τον ίδιο -καμία ποινική δίωξη για το θάνατο του (vid)

Ο θάνατος του μοβ πρίγκιπα της funk που όρισε τη μουσική βιομηχανία, του Prince, δύο χρόνια πριν ήταν ένα σοκ για περισσότερους από έναν λόγους. Ο Prince έφυγε ξαφνικά από τη ζωή δύο χρόνια πριν και όλα όσα ακολούθησαν μετά την απώλεια του ορκισμένου εχθρού του Μάικλ Τζάκσον εξακολουθούν να απασχολούν τα media.

Πέρα από τη μάχη για την αμύθητη περιουσία του οι ΗΠΑ περίμεναν με αγωνία να ακούσουν την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης για το αν θα προχωρήσει σε προσαγωγή υπόπτων για το θάνατο του μουσικού που πέθανε κάτω από ύποτες συνθήκες.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Πρινς, καθώς δεν συγκέντρωσε επαρκή στοιχεία για το πώς απέκτησε τα οπιοειδή αναλγητικά που προκάλεσαν τον θάνατό του.

"Χωρίς να έχει καθοριστεί το κίνητρο ή κάποιος ύποπτος η αμερικανική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις που να σχετίζονται με τον θάνατο του Prince" δήλωσε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας, ο Μαρκ Μετζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Κάρβερ, όπου βρίσκεται η κατοικία του τραγουδιστή, το Πέισλι Παρκ, κοντά στη Μινεάπολη.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε φιλικός διακανονισμός με τον Μάικλ Τοντ Σάλενμπεργκ, τον γιατρό που φρόντισε τον Πρινς δύο φορές πριν από τον θάνατό του.

Ο Σάλενμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι έγραψε μια συνταγή με παυσίπονα Percocet σε πρόσωπο από το περιβάλλον του τραγουδιστή γνωρίζοντας ότι τα φάρμακα προορίζονταν για τον ίδιο και αποδέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 30.000 δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο διάσημος τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 57 ετών την 21η Απριλίου του 2016, από υπερβολική δόση του ισχυρού αναλγητικού φεντανίλ—το οποίο είναι 50 φορές δυνατότερο από την ηρωίνη, και το οποίο πήρε κατά λάθος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ένα ελαφρύτερο παυσίπονο.

H επιδημία αυτών των ουσιών δεν έχει σκοτώσει μόνο τον Prince στις ΗΠΑ.

Nothing compares 2 u, η original εκδοχή

Την ίδια μέρα οι διαχειριστές της περιουσίας του καλλιτέχνη, The Prince Estate, σε συνεργασία με τη δισκογραφική Warner Bros. Records, έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη, original εκδοχή του εμβληματικού κομματιού του prince “Nothing Compares 2 U”.

To κομμάτι που καθιέρωσε στα charts του 1990 τη Sinéad O’Connor είναι σύνθεση του καλλιτέχνη.

Ο Prince είχε κάνει επιπλέον τη μουσική παραγωγή του κομματιού που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1984 στο Flying Cloud Drive “Warehouse” στην περιοχή Eden Prairie της Minnesota.

Μαζί με το κομμάτι οι διαχειριστές της περιουσίας του πρίγκιπα της μουσικής βιομηχανία αποκάλυψαν και ένα ανέκδοτο video του Prince και της μπάντας του The Revolution από πρόβες του “Nothing Compares 2 U” το καλοκαίρι του 1984.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ