ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Και το όνομα αυτού πρίγκιπας Λούις: στα βαφτίσια της Βρετανίας εν μέσω Brexit (pics&vid)

Και το όνομα αυτού πρίγκιπας Λούις: στα βαφτίσια της Βρετανίας εν μέσω Brexit (pics&vid)

Μια ημερομηνία ιστορική για περισσότερους από έναν λόγους η σημερινή για τη Βρετανία. Από τη μία το παλάτι γιορτάζει τα βαφτίσια σε ιδιωτική τελετή του νεότερου απόγονου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον πρίγκιπα Λούις. Από την άλλη η Βρετανία κλονίζεται από ένα τσουνάμι επικών διαστάσεων που ονομάζεται Brexit

H απουσία της Ελισάβετ και του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media.

To Buckingham Palace ωστόσο ενημέρωσε από το πρωί ότι η απουσία της βασίλισσας δεν έχει να κάνει με θέματα υγείας.

Ο Λούις των έντεκα εβδομάδων βαφτίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Ουέλμπι.

Η ιδιωτική τελετή έλαβε χώρα στο Βασιλικό παρεκκλήσι στο Παλάτι St James στις τέσσερις η ώρα Λονδίνου.

Στα βαφτίσια έδωσαν το παρών οι γονείς και τα αδέλφια του, Τζορτζ και Σάρλοτ στην πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση των πέντε.

Το παλάτι ανάρτησε video από την άφιξη στην τελετή της οικογένειας.

Η Μίντλετον περιέγραψε τον γιο της ως "πολύ ήρεμο και γαλήνιο" ενώ φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο: "Ελπίζω να μείνει έτσι για πάντα".

Ο πρίγκιπας Λούις έχει έξι νονούς. Αυτοί είναι οι Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Hannah Carter και Lucy Middleton.

Όλοι φίλοι και οικογένεια των Ουίλιαμ και Κέιτ που δεν έσπασαν την παράδοση των δύο προηγούμενων τεελτών για τους προηγούμενους απογόνους τους, Τζορτζ και Σάρλοτ επιλέγοντας ξανά ανθρώπους από το στενό περιβάλλον τους.

Στην τελετή ήταν ο Κάρολος και η Καμίλα και ο Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Στο ίδιο παρεκκλήσι βαπτίστηκε και ο μεγάλος του αδελφός Τζορτζ. Η Σάρλοτ βαπτίστηκε στις 5 Ιουλίου 2015 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ.

Ένας πρίγκιπας λίγων εβδομάδων

Ο πρίγκιπας Λούις, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ και πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, γεννήθηκε στις 23 Απριλίου.

Από τότε που γεννήθηκε, ο Λούι δεν είχε εμφανιστεί ξανά δημόσια πριν τα βαφτίσια του, παρότι η οικογένειά του έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες του νέου μέλους μετά τη γέννηση του.

Αντίθετα με τον 4χρονο αδελφό του Τζορτζ και την 3χρονη αδελφή του Σάρλοτ, ο μικρούλης πρίγκιπας δεν παρέστη στον γάμο του θείου του πρίγκιπα Χάρι και της αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θεωρούν αρκετά μεγάλα τα δύο πρώτα παιδιά τους για να τους συνοδεύουν στις επίσημες εκδηλώσεις και στα ταξίδια τους ανά τον κόσμο.

Η Κέιτ που έχει επίσημα άδεια μητρότητας έχει ζητήσει να μην έχει επίσημες εξόδους έως το φθινόπωρο για να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στα τρία παιδιά της.

Τα πρώτα του πορτρέτα

Λίγες ώρες μετά τη γέννηση του στις 23 Απριλίου η βασιλική οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες δύο επίσημες φωτογραφίες του νεότερου μέλους της, του νεογέννητου πρίγκιπα Λούι, στη μία από τις οποίες τον κρατά τρυφερά στην αγκαλιά της η μεγαλύτερη αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, 3 ετών.

Και οι δύο φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Ανάκτορο Κένσινγκτον από την Κέιτ Μίντλετον, τη μητέρα των παιδιών και σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ. Η πρώτη τραβήχθηκε στις 26 Απριλίου και δείχνει τον Λούι στηριγμένο σε ένα λευκό μαξιλάρι, να φορά λευκή φόρμα.

Η δεύτερη έχει τραβηχτεί στις 2 Μαΐου, ανήμερα των γενεθλίων της Σάρλοτ. Η μικρή πριγκίπισσα κρατά το μωρό στην αγκαλιά της και του δίνει ένα τρυφερό φιλί.

Λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας το 2013 η Σάρλοτ είναι η πρώτη πριγκίπισσα στη Βρετανία που δεν χάνει τη σειρά της στη διαδοχή με τη γέννηση του μικρότερου αδελφού της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ