ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάνε το σωστό! To rap του δημάρχου στην κορυφή της νέας πολιτικής της Ασίας (vid)

Κάνε το σωστό! To rap του δημάρχου στην κορυφή της νέας πολιτικής της Ασίας (vid)

Ίσως είναι ο επόμενος ηγέτης της χώρας. Προς το παρόν όμως ο δήμαρχος Ko Wen-je είναι ένας απροσδόκητος newcomer στον κόσμο της μουσικής trap, ένα είδος της hip hop που έγινε διάσημο από τους Gucci Mane και Fetty Wap με μήνυμα πολιτικό.

Ο 59χρονος χειρουργός και δήμαρχος της Ταϊπέι της Ταϊβάν έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο του μουσικό βίντεο με τίτλο "Do Things Right".

"Κάνε το σωστό, κάνε τα σωστά πράγματα" τραγουδάει και στη συνέχεια, καθισμένος σε μια άδεια αίθουσα συνεδριάσεων ο Wen-je χτυπάει τη γροθιά του και ξύνει το κεφάλι του καθώς λέει ξανά και ξανά: "Περίεργο! Περίεργο!"

Στη συνέχεια τον συνοδεύει ένα αληθινός ράπερ από την τοπική χιπ χοπ σκηνή της πόλης του, ο Chunyan.

"Μη κλέβεις κοτόπουλα, μην ασχολείσαι με το κατοικίδιο σου" λέει ο Chunyan, μια έκφραση για τους τεμπέληδες και μικροκλέφτες στην αργκό της πόλης.

Το γενικό μήνυμα είναι απλό. Να συμπεριφέρεσαι σωστά. Να είσαι ο καλύτερος που μπορείς. Κάτι σαν το μήνυμα στην ταινί του Spike Lee από το 1989 με τον ίδιο τίτλο.

"Κάνε το σωστό!"

Η δημοτικότητα του δημάρχου έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πολλοί του ζητάνε να κατέβει ως πρόεδρος στις ερχόμενες εκλογές.

Εάν αυτός είναι ο τρόπος του 59χρονου πρωταγωνιστή της πολιτικής στην Ασία να προσελκύσει τη νεολαία το πείραμα του μοιάζει να έχει θετικά αποτελέσματα.

Σε λιγότερο από μία ημέρα, το βίντεο έγινε viral με περισσότερα από 4.000 σχόλια, τα περισσότερα θετικά.

"Χαριτωμένος! Αυτός είναι ο δήμαρχος μας!" γράφουν χρήστες για τον Ko που θεωρείται πιο αντισυστημικός από όλους και εκκεντρικός ως χαρακτήρας από manga. Άλλωστε κάποτε ντύθηκε ως ο κύριος χαρακτήρας του δημοφιλούς anime Naruto.

may

Ο Κο ξέρει πώς να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων σχολίασε η ιστοσελίδα Radii: "Έβγαλε στην κυκλοφορία βίντεο τρεις ώρες μετά ττην αναδιάρθρωση της ομάδας διαχείρισης της πόλης για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών" σημειώνει.

"Αν θέλετε να κάνετε κάτι που δεν καταλαβαίνετε, είναι εντάξει να το προσπεράσετε", είπε ο ίδιος. "Ωστόσο η ευκαιρία είναι εκεί και διαθέσιμη αποκλειστικά σε όσους είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν. Κάποιοι μπορεί να γελάσουν και όλοι πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους με γενναιότητα" σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ