ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα Φιλαράκια: Χιλιάδες φαν κάθε μέρα στο κτήριο όπου γυρίστηκε η σειρά - Το γεμίζουν γκράφιτι

Τα Φιλαράκια: Χιλιάδες φαν κάθε μέρα στο κτήριο όπου γυρίστηκε η σειρά - Το γεμίζουν γκράφιτι
Imdb

Η φρενίτιδα που έχει προκληθεί στους φαν, στα 25α γενέθλια της σειράς «Τα Φιλαράκια» έχει και τις δυσάρεστες όψεις της. Μια από αυτές είναι οι φθορές που προκαλούνται στο κτήριο στο οποίο στεγαζόταν το υποτιθέμενο καφέ της παρέας, το Central Perk, στη Νέα Υόρκη.  

Οι φαν συρρέουν κατά εκατοντάδες στο κτήριο, το οποίο βρίσκεται στο Greenwich Village, με συνέπεια να ενοχλούν τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε αυτό.

«Είναι πολύ ενοχλητικό», λέει ο Τζόι Καμπανάρο, ιδιοκτήτης του μικρού εστιατορίου «Owl», το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της οδού Μπέντφορντ 90, όπου βρισκόταν υποτίθεται το Central Perk.

«Συμπεριφέρονται σαν να είναι δημόσιος χώρος. Μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους. Τα Σαββατοκύριακα ίσως και πάνω από χίλιους», συμπληρώνει.

Ο Καμπανάρο λέει ότι κάθε μέρα έρχονται στο σημείο όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπλοκάροντας την είσοδο του εστιατορίου του. Κάποιοι από αυτούς γράφουν ατάκες από τη σειρά στους τοίχους, με κραγιόν ή ανεξίτηλους μαρκαδόρους, παρότι αυτό είναι προφανώς παράνομο.

MV5BZjg0OTllNmItZTE0Yi00ZTNkLTg5MmYtMDFiZDA2MjJkOGE1XkEyXkFqcGdeQXVyNjgxMjk4MzQ. V1 SX1777 CR001777999 AL

Imdb

Ο Καμπανάρο υπολογίζει ότι θα του κοστίσει μερικές χιλιάδες δολάρια για να καθαρίσει τους τοίχους από τα γκράφιτι.

Παρότι η σειρά «Τα Φιλαράκια» τελείωσε το 2004, παρέμεινε πολύ δημοφιλής, με την τηλεθέαση να «χτυπάει κόκκινο» στις επαναλήψεις από αναλογικά ή ψηφιακά κανάλια. Είναι ενδεικτικό ότι το Netflix επρόκειτο να αφήσει τη σειρά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά πλήρωσε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, WarnerMedia, 100 εκατομμύρια δολάρια για να την κρατήσει άλλον ένα χρόνο.

Όταν το Netflix είχε ανακοινώσει ότι θα αφήσει τη σειρά, είχε αντιμετωπίσει πραγματική θύελλα διαμαρτυριών από τους φαν. Σε δύο online συλλογές υπογραφών, στην πλατφόρμα Change.org, μαζεύτηκαν πάνω από 175 χιλιάδες υπογραφές που ζητούσαν να παραμείνει η σειρά στο Netflix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ