ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βραζιλία: Ανοίγει ξανά για το κοινό το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή

Βραζιλία: Ανοίγει ξανά για το κοινό το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή
ΑΡ Photo

Τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταξύ αυτών το διάσημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους για το κοινό, μετά από κλείσιμο 5 μηνών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Το άνοιγμα του Χριστού συμβολίζει το άνοιγμα της Βραζιλίας στον τουρισμό», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες, κατά τη διάρκεια της τελετής επαναλειτουργίας του μνημείου.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα, να τηρούν ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο, ενώ δεν τους επιτρέπεται να κάθονται στο έδαφος, κάτι που έκαναν συχνά όσοι αναζητούσαν την καλύτερη γωνία για να τραβήξουν μία φωτογραφία.

Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.274 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 52.160 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο πίσω μόνο από τις ΗΠΑ έφθασε ως εδώ τους 103.026 νεκρούς επί συνόλου 3.109.630 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ