ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kέιτ Γουίνσλετ: Μετάνοιωσε που συνεργάστηκε με το Γούντι Άλεν και τον Πολάνσκι - Μα τι σκεφτόμουν;

Kέιτ Γουίνσλετ: Μετάνοιωσε που συνεργάστηκε με το Γούντι Άλεν και τον Πολάνσκι - Μα τι σκεφτόμουν;
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η Κέιτ Γουίνσλετ σε συνέντευξή της στο Vanity Fair είπε ξεκάθαρα ότι έχει μετανιώσει που συνεργάστηκε με το Γούντι Άλεν (στο «Wonder Wheel» του 2017) και με το Ρόμαν Πολάνσκι (στο «Ο Θεός της Σφαγής» του 2011).

Η Γουίνσλετ είπε ότι «δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω» κι ότι παίρνει «όλη την ευθύνη για το ότι δούλεψε και με τους δυο», αλλά: «What the fuck was I thinking?» - «Τι διάολο σκεφτόμουν;»

«Πώς δούλεψα με τους Γούντι Άλεν και Ρόμαν Πολάνσκι; Μου είναι αδιανόητο πώς αυτοί οι δυο άντρες ακόμα έχουν το σεβασμό της κινηματογραφικής βιομηχανίας - τόσο απροκάλυπτα και για τόσο πολύ καιρό. Είναι ντροπή!», συμπλήρωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

«Παλεύω με αυτές τις ενοχές μου. Αλλά, τι άλλο μάς έχει μείνει από το να μπορούμε τουλάχιστον να μιλάμε ειλικρινά για όλα αυτά;», πρόσθεσε.

Η Γούνσλετ εξήγησε ότι πλέον «αισθάνεται ότι είναι ευθύνη της να δίνει το παράδειγμα με πιο προσεχτικές επιλογές στις νεότερες κοπέλες». Για εκείνη, η συνεργασία της με τον Φράνσις Λι στο «Ammonite» της άνοιξε τα μάτια.

«Είναι μια ταινία τόσο τρυφερή, τόσο όμορφη. Το "Ammonite" με ενέπνευσε να γίνω ακόμα πιο μάχιμη στο πώς το σινεμά βλέπει τις γυναίκες, πώς τις τιμούμε, με τι ρόλους, πόσο ακούμε τι θέλουν οι γυναικες να πουν για τις ίδιες, τι αποτύπωμα να αφήνουμε - ανεξαρτήτως της σεξουαλικότητάς μας»

«Η ζωή είναι μικρή κι ωφείλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να δώσω το παράδειγμα στις νεότερες γυναίκες. Τους παραδίδουμε έναν πολύ άσχημο κόσμο. Πρέπει να κάνω αυτό που μπορώ για να τους δείξω ότι μπορούμε να τον χειριστούμε με αξιοπρέπεια».

Το 2017, η Γουίνσλετ είχε κάνει πολύ διαφορετικές δηλώσεις, στους New York Times, τόσο για τον Γούντι Άλεν, όσο και για τον Ρόμαν Πολάνσκι:

«Ως ηθοποιός, επιλέγεις να αποστασιοποιηθείς από όλα αυτά. Γιατί δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Το σκέφτηκα και επέλεξα να τα βάλω στιν άκρη όσα λέγονται για τον άνθρωπο και να δουλέψω με το σκηνοθέτη Γούντι Άλεν, έναν καταπληκτικό σκηνοθέτη. Όπως και το Ρόμαν Πολάνσκι. Είχα μία εξαιρετική συνεργασία και με τους δύο, κι αυτή είναι η αλήθεια», είχε πει.

H ηθοποιός με τον Ρόμαν Πολάνσκι το 2011 (@AP Photo)

Με το Γούντι Άλεν και τη Τζούνο Τεμπλ, το 2017 (@AP Photo)

Η μεταστροφή της φαίνεται ότι ξεκίνησε το 2018 όταν, μιλώντας στην απονομή των βραβείων London Critics, είχε πει χωρίς να ονομάζει τους σκηνοθέτες:

«Υπάρχουν σκηνοθέτες, παραγωγοί, άντρες με εξουσία που εδώ και δεκαετίες χειροκροτούνται και κερδίζουν βραβεία και επαίνους για το έργο τους, τόσο από τη βιομηχανία όσο κι από το κοινό. Και μου έγινε ξεκάθαρο: με το να μην μιλάω, στέκομαι απέναντι κι όχι δίπλα στις γενναίες γυναίκες και τους γενναίους άντρες που μίλησαν. Η σεξουαλική κακοποίηση είναι έγκλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ