ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γούντι Άλεν: Επιμένει στην αθωότητά του - Σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη

Γούντι Άλεν: Επιμένει στην αθωότητά του - Σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη
ΑP Photo

Μια συνέντευξη του Γούντι Άλεν, η πρώτη του σε τηλεοπτική εκπομπή μετά από τρεις δεκαετίες, βγήκε πριν από λίγες μέρες στον αέρα, με το σκηνοθέτη να επιμένει σε αυτήν για την αθωότητά του.

«Λίγους μήνες πριν, ο Γούντι Άλεν έγραψε ένα βιβλίο και μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του στο σπίτι του στο Μανχάταν. Εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιδικίας και τις αντικρουόμενες απόψεις, σκεφτήκαμε πολύ πριν κάνουμε τη συνέντευξη. Αλλά τώρα πρόκειται να τη δείτε. Είτε πιστεύετε είτε όχι το Γούντι Άλεν, είτε σας αρέσει είτε όχι, ελπίζουμε τουλάχιστον να ακούσετε αυτά που έχει να πει», λέει στην εισαγωγή της συνέντευξης ο παρουσιαστής Λι Κόουαν.

Η συνέντευξη του σκηνοθέτη, που μεταδόθηκε από το Paramount+, δόθηκε το καλοκαίρι του 2020 για λογαριασμό της εκπομπής «CBS Sunday Morning» στο δημοσιογράφο Λι Κόουαν, με αφορμή τότε την επικείμενη κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Γούντι Άλεν «Apropos of Nothing».

Βγήκε, όμως, τώρα στον αέρα μετά το θόρυβο που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Allen v. Farrow» που προβλήθηκε στο ΗΒΟ χωρίς τη συμμετοχή σε αυτό του ίδιου του Γούντι Άλεν, παρότι οι δημιουργοί του ζήτησαν από την πλευρά του σκηνοθέτη να παρέμβει.

Στη συνέντευξή του στο Λι Κόουαν, ο Άλεν αρνείται για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου, επιμένοντας στη δική του εκδοχή.

Ο σκηνοθέτης θεωρεί ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της οργής της Μία Φάροου για το τέλος της 12ετούς σχέσης τους, το 1992, όταν εκείνη ανακάλυψε ότι ο Άλεν είχε σχέσεις με την υιοθετημένη κόρη της, Σουν-Γι Πρεβάν. Ο Άλεν και η Σουν-Γι Πρεβάν παντρεύτηκαν το 1997.

«Τίποτα από ό,τι έχω κάνει με την Ντίλαν δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως κακοποίηση», είπε ο Άλεν, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ντίλαν «είναι καλό παιδί» και ότι πιστεύει πως έχει συμβεί η κακοποιήση, μετά από πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί από τη μητέρα της, Μία Φάροου. Ο Άλεν είπε επίσης ότι μετά το γάμο του, εγκρίθηκε η υιοθεσία δύο παιδιών σε αυτόν και την Σουν-Γι. «Δεν θα έδιναν δύο μωρά κορίτσια σε κάποιον που πιστεύουν ότι είναι παιδόφιλος».

Ο σκηνοθέτης σχολίασε και τους ηθοποιούς που τα τελευταία χρόνια δήλωσαν μετανιωμένοι που δούλεψαν μαζί του: «Νομίζω ότι είναι ανόητοι. Το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν έναν τελείως αθώο άνθρωπο και να ενισχύουν αυτό το ψέμα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ