ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Avatar: The Way of Water»: Ασυγκράτητη επέλαση στο διεθνές box office

«Avatar: The Way of Water»: Ασυγκράτητη επέλαση στο διεθνές box office

Μετά από 13 χρόνια το σίκουελ της ταινίας «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, με τίτλο «Avatar: The Way of Water», έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το αποτέλεσμα, όπως και ήταν αναμενόμενο, ήταν να σπάσει τα ταμεία του παγκόσμιου box office.

Η ταινία άνοιξε σε 52 χώρες εκτός Αμερικής, με συνολικά έσοδα Σαββατοκύριακου 301 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτές η Κίνα έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα με 57,1 εκατομμύρια δολάρια, μια σχετικά χαμηλή απόδοση δεδομένης της δημοτικότητας της αρχικής ταινίας στη χώρα.

Υπήρχαν ελπίδες ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα. Ωστόσο η έξαρση του κορωνοϊού και το κλείσιμο των αιθουσών δεν το επέτρεψαν.

Στην Αμερική η ταινία έκανε 134 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας έτσι τα συνολικά έσοδα στα 435 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Περίπου το 67% των πωλήσεων εισιτηρίων στο εξωτερικό προήλθε από 3D και IMAX. Συγκριτικά το «Avengers: Endgame», ένα άλλο μεγαθήριο του box office, έφτασε 27% στις πωλήσεις αυτών των εισιτηρίων. Η Κίνα ήταν η κορυφαία αγορά 3D στον κόσμο αντιπροσωπεύοντας το 99% των πωλήσεων εισιτηρίων της χώρας.

Ο Τζέιμς Κάμερον επέλεξε το twitter για να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους αποφάσισαν να τιμήσουν την ταινία του και να επιστρέψουν στην Πανδώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ