ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κρήτη, Σέριφο ή Σαντορίνη; Τρία ολοκαίνουρια ξενοδοχεία βάζουν ιδέες για καλοκαιρινές αποδράσεις

Κρήτη, Σέριφο ή Σαντορίνη; Τρία ολοκαίνουρια ξενοδοχεία βάζουν ιδέες για καλοκαιρινές αποδράσεις

Το καλοκαίρι βρίσκεται και επίσημα εδώ, αλλά οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις δεν σταματούν να καταφθάνουν και να ενθουσιάζουν με τα wellness & sustainable concept τους.

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από τη διαμονή σε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο, όπου όλα είναι ακόμη ανέγγιχτα και περιμένουν να προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στους πρώτους τυχερούς που θα βρεθούν εκεί για να δημιουργήσουν τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις. Τρεις νέες αφίξεις λοιπόν μας ταξιδεύουν στην Κρήτη, τη Σέριφο και τη Σαντορίνη, με το sustainability αλλά και το wellness στο επίκεντρο της εμπειρίας τους.

Κρήτη: Pnoé Breathing Life

Το πανέμορφο και ολοκαίνουριο 5άστερο resort της ΜΚ Hotel Collection άνοιξε τις πόρτες του στην παραλία του Καρτερού κοντά στο Ηράκλειο μόλις την 1η Ιουνίου. Το concept του περιστρέφεται γύρω από το wellness και την ευεξία και συστήνει στο κοινό μία ολιστική εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας, στοχεύοντας στην επανασύνδεση του επισκέπτη με τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και πρακτικές. Eδώ ο επισκέπτης ήδη από τη στιγμή της άφιξης καλωσορίζεται από τον Journey Mentor και έχει τη δυνατότητα για αποσυμπίεση από το ταξίδι του μέσα από το Welcome Circle με μια σειρά από ειδικές αναπνοές. Η ομάδα του Pnoé άλλωστε είναι άρτια εκπαιδευμένη από την Τζίνα Πούλου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Buteyko Clinic, εφαρμόζοντας τεχνικές αναπνοής που αναζωογονούν τον ταξιδιώτη και τον προετοιμάζουν για μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

Το Pnoé Breathing Life είναι ένα adults-only resort το οποίο αποτελείται από 60 σουίτες, καθεμία με ιδιωτική πισίνα, ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται το Pnoé Spa, το fitness center, η πισίνα, το pool bar, 2 εστιατόρια, το rooftop bar, η boutique και ένα mini market. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στον σχεδιασμό με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο, ενώ η πέτρα, το μάρμαρο και το ξύλο ενσωματώνονται αρμονικά στη μινιμαλιστική αισθητική του. Πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει και η γαστρονομία με τα εστιατόρια του ξενοδοχείου Thymises by Peskesi και Αnása να αποτίουν φόρο τιμής στις κρητικές και μεσογειακές γεύσεις, χωρίς να λείπει η ευκαιρία και για μοναδικά cocktails. Στον εντυπωσιακό χώρο του Pnoé Spa οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν μια σειρά από signature θεραπείες με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, όπως οι Zerobody, Hyperbaric Oxygen Therapy και Breathwork Therapy, ένα bespoke Detox Ritual αλλά και προσεγμένες θεραπείες προσώπου.

Σέριφος: Nōstos Boutique Hotel

Αναμένεται να ανοίξεις τις πόρτες του μέσα στο επόμενο διάστημα και θέτει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο σε όλα τα επίπεδα, από την κατασκευή έως τη λειτουργία του. Το Nōstos Serifos και τα μόλις 17 πανέμορφα δωμάτιά του βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από μία από τις πιο όμορφες αλλά και δημοφιλείς παραλίες του νησιού, τα Λειβαδάκια, αλλά και από το γραφικό λιμάνι, το Λειβάδι, και έρχονται να προσφέρουν μία συνολική εμπειρία αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε ένα από τα πιο up-and-coming νησιά μας. Ιδιοκτήτες είναι ο Χάρης και η Μπιάνκα που ζούσαν για πολλά χρόνια στην Ελβετία και ασχολούνταν με το premium hospitality, πριν πάρουν την απόφαση να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και να δώσουν νέα ζωή στην παραδοσιακή πανσιόν «Νόστος» του παππού Χάρη, την οποία και ουσιαστικά ανακατασκεύασαν πλήρως με πυρήνα το sustainability και τη σύγχρονη πολυτέλεια.

Στο Nōstos λοιπόν πιστεύουν πολύ στο sustainability και έχουν σημαντικές οικολογικές ανησυχίες, όχι γιατί είναι trend, αλλά γιατί αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες για να μπορούμε να ζούμε σε αρμονία με τη φύση. Έτσι έφτιαξαν και λειτουργούν ένα eco-friendly hotel, εντάσσοντας κατά την κατασκευή αλλά και κατά τη λειτουργία του βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, όπως σωστή ανακύκλωση, θερμομόνωση, ψύξη και θέρμανση με αντλίες θερμότητας, τοποθέτηση ηλιακών πάνελ και πολλά ακόμη. Παράλληλα συνεργάζονται με την ελβετική εταιρεία Climeworks, η οποία έχει αναπτύξει την πρωτοποριακή τεχνολογία Direct Air Capture, που είναι σε θέση να συλλέγει τις εκπομπές CO2 από την ατμόσφαιρα και να τις αποθηκεύει με ασφάλεια κάτω από το έδαφος. Έτσι το ξενοδοχείο μειώνει σημαντικά το οικολογικό του αποτύπωμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και προσφέρει μία βιώσιμη πρόταση φιλοξενίας στην ειδυλλιακή Σέριφο.

Σαντορίνη: Santo Mine Oia Suites

Σμιλευμένο μέσα στους πέτρινους όγκους και τους βράχους της Οίας, ένα ολοκαίνουριο all-suite luxury hotel χτίστηκε μέσα σε ένα παλιό ορυχείο πέτρας για να προσφέρει μία απαράμιλλη εμπειρία φιλοξενίας πάνω από το μαγευτικό Αμμούδι μόλις ανοίξει και επίσημα μέσα στο επόμενο διάστημα. Απαρτίζεται από 37 ανεξάρτητες σουίτες, καθεμία με τη δική της πισίνα ή τζακούζι, και φυσικά με πανοραμική θέα στη θάλασσα και το διάσημο ανά τον κόσμο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Το Santo Mine Oia Suites εμπνέεται από το άγριο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, τα χρώματα της γης και του ηφαιστείου, τη Μεσογειακή αισθητική και τον Κυκλαδίτικο μινιμαλισμό, ώστε να συστήσει το εκλεκτικό κοινό του σε ένα connected εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον και σε ένα μοναδικό living concept που τελικά ενσωματώνεται στο φυσικό τοπίο.

Το νέο πολυτελές resort ανήκει στη Santo Collection και ως εκ τούτου ακολουθεί τις βιώσιμες πρακτικές και την eco-friendly λειτουργία που πρεσβεύει ο γνωστός όμιλος φιλοξενίας. Η Santo Collection, όπως δηλώνει η ίδια, στοχεύει να δημιουργεί χώρους φιλοξενίας όπου οι eco-conscious επισκέπτες της μπορούν να νιώθουν καλά με τις επιλογές τους. Από την αξιοποίηση μόνο εποχικών και τοπικών προϊόντων μέχρι την έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, και από την ενεργειακή διαχείριση μέχρι το waste management, η εταιρεία επιλέγει να υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές και να υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση που σχετίζεται με την κατασκευή και τη λειτουργία των ξενοδοχείων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ