ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ξενοδοχειακή σεζόν ξεκινά με νέα που απογειώνουν τη διάθεση για διακοπές

Η ξενοδοχειακή σεζόν ξεκινά με νέα που απογειώνουν τη διάθεση για διακοπές

Η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται και επίσημα προ των πυλών και τα σημαντικότερα ξενοδοχειακά νέα ανεβάζουν το ενδιαφέρον, αλλά και τον πήχη της ελληνικής φιλοξενίας

Εντυπωσιακά ξενοδοχεία και resorts σε Κρήτη, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο, αλλά και Αθήνα μοιράζονται τα νέα τους και όλοι αρχίζουμε να ονειρευόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, που πλέον δείχνουν να μην βρίσκονται μακριά. Νέα εστιατόρια, ηχηρές συνεργασίες, διάσημα hospitality brands, ολιστικές εμπειρίες wellness, γαστρονομικά φεστιβάλ και προσωποποιημένα concepts φιλοξενίας δείχνουν πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι πιο έτοιμο από ποτέ να υποδεχθεί τη σεζόν.

Κρήτη: To Daios Cove υποδέχεται νέα εστιατόρια και όχι μόνο

Το πανέμορφο Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης είναι γνωστό για πολλά πράγματα, όμως στους foodie κύκλους είναι περισσότερο διάσημο για τα Culinary Journeys, ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά φεστιβάλ της χώρας μας, που φέρνει Michelin-starred chefs στην Κρήτη για συγκεκριμένες ημέρες κάθε καλοκαίρι, χαρίζοντας μοναδικές culinary εμπειρίες στους επισκέπτες του. Φέτος το line up των διάσημων σεφ πραγματικά εντυπωσιάζει, να σημειώσουμε.

Το πολυτελές θέρετρο έγινε talk of the town το περσινό καλοκαίρι για την τεράστια επένδυση στο κομμάτι του wellness, λανσάροντας το “KĒPOS by Goco”, μία ολιστική εμπειρία ευεξίας υψηλότατου επιπέδου. Πρόκειται για ένα μαγικό καταφύγιο των αισθήσεων 2.500τ.μ. που συνδυάζει την ολιστική θεραπευτική φιλοσοφία της αρχαιότητας με καινοτόμο τεχνολογία και σύγχρονες θεραπείες ευεξίας, ώστε να μπορεί να καλύψει κάθε πιθανή ανάγκη και επιθυμία. Από ιαματικά λουτρά και aerial yoga μέχρι γυμναστήριο σε συνεργασία με την BXR London και θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, εδώ η συγκλονιστική θέα απλώς έρχεται να συμπληρώσει το πολύπλευρο wellness παζλ.

Φέτος λοιπόν το Daios υποδέχεται και δύο νέα εστιατόρια. Πρώτο το εστιατόριο RHO με το άκρως εντυπωσιακό design, ένας νέος γαστρονομικός προορισμός που, όπως μαρτυρά και το όνομά του, επικεντρώνεται στο μεγαλείο της ωμής και ακατέργαστης πρώτης ύλης. Δεύτερη προσθήκη η Taverna που μεταφράζει την αυθεντικότητα και τον πλούτο της κρητικής γης σε ευφάνταστα, και πρωτίστως νόστιμα, πιάτα. Σε ρόλο Head Chef και στα δύο νέα εστιατόρια συναντούμε τον Κωνσταντίνο Μάνδυλα, παλιό μας γνώριμο από το γαστρονομικό εστιατόριο Ocean του resort. Ταυτόχρονα, φέτος το Daios Cove εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον εξαιρετικό Άρη Σκλαβενίτη, Best Greek Sommelier 2023, ενώ φυσικά συνεχίζεται η συνεργασία με τους The Clumsies (#19 World’s 50 Best Bars), οι οποίοι μάλιστα θα δημιουργούν τα μοναδικά cocktails τους και στην ολοκαίνουρια βερσιόν του Crystal Box bar με τη μαγική θέα.

Αθήνα: Grand Hyatt Athens, το μεγαλύτερο Grand Hyatt στην Ευρώπη

Επειδή τα ξενοδοχειακά νέα συνήθως μας έρχονται εκτός Αθηνών, ας προχωρήσουμε με νέα από το κλεινόν άστυ, όπου τo Grand Hyatt Athens μόλις έγινε «grander». Μετά την επέκταση και εκτενή ανακαίνιση του πλέον το εντυπωσιακό ξενοδοχείο αποτελεί και επίσημα το μεγαλύτερο Grand Hyatt στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα το μόνο city hotel στην Αθήνα με σουίτες με ιδιωτικές πισίνες. Μία τεράστια επένδυση και δύο χρόνια χρειάστηκαν, αλλά σήμερα το ξενοδοχείο που όρισε το bleisure (business + leisure) στη χώρα μας βρίσκεται στα καλύτερά του. Μετά την προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του διπλανού του κτηρίου (εκεί που βρίσκαμε κάποτε τα Odeon), το Grand Hyatt υποδέχεται τη νέα του εποχή.

Πλέον τα δωμάτια ανέρχονται στα 548, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, ενώ το πετράδι του στέμματος του νέου Grand Hyatt Athens είναι η ολοκαίνουρια διώροφη Penthouse Suite με τα πολύτιμα έργα τέχνης, τα design έπιπλα, αλλά και το εντυπωσιακό deck με την ιδιωτική πισίνα και την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μία νέα υπερμεγέθης πισίνα στο rooftop, που μαζί με την signature rooftop pool με τους γυάλινους τοίχους, την Miami-style πισίνα του ισογείου και την εσωτερική πισίνα του spa, καθιστούν το ξενοδοχείο το μόνο με τέσσερις πισίνες στο κέντρο της πόλης. Τέλος, το Grand Hyatt Athens θα είναι σύντομα το μόνο αθηναϊκό ξενοδοχείο με δύο rooftops, και δύο rooftop restaurants, αφού το The Grand by Interni θα αποκτήσει «παρέα».

Σαντορίνη: Ο Κουκούμαβλος επιστρέφει μέσα στο Katikies Chromata

Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα και ιστορικά εστιατόρια της Σαντορίνης, ο Κουκούμαβλος του Νίκου Πουλιάση, ανοίγει ξανά τις πόρτες του. Η νέα εποχή του Κουκούμαβλου συνοδεύεται και από νέα τοποθεσία, αφού το εμβληματικό εστιατόριο εντάσσεται στην οικογένεια του Ομίλου Katikies και βρίσκει το νέο και παντοτινό του σπίτι στο εντυπωσιακό σκηνικό του Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι. Έτσι πλέον με θέα που κόβει την ανάσα στην Καλντέρα και το ηφαίστειο, το εκλεκτικό κοινό της Σαντορίνης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ξανά την ελληνοκεντρική fusion κουζίνα του εστιατορίου που έγραψε τη δική του ιστορία στη γαστρονομική σκηνή του νησιού με τους ανατρεπτικούς πειραματισμούς και την καινοτόμο σκέψη του σεφ τού, ο οποίος αρέσκεται πάντα να εκπλήσσει τον ουρανίσκο μας.

Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας.

Κέρκυρα: Το Angsana λανσάρει το eclectic living concept

To Angsana Corfu Resort & Spa, το πρώτο resort της διάσημης πολυτελούς ασιατικής αλυσίδας Banyan Tree στη χώρα μας, υποδέχεται το καλοκαίρι στις 37 του βίλες με ένα ολοκαίνουριο και άκρως ενδιαφέρον concept. Το Eclectic Living έρχεται να ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά στη φιλοξενία στο νησί των Φαιάκων με τις προσωποποιημένες υπηρεσίες του και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει στους τυχερούς επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε κατηγορίες διαμονής, ξεκινώντας από τις βίλες των 100τ.μ. με μία κρεβατοκάμαρα και ιδιωτική πισίνα και φτάνοντας στη βίλα των 327τ.μ. με τέσσερις κρεβατοκάμαρες.

Έτσι, η διαμονή στις βίλες συνοδεύεται αυτόματα από 24ώρη πρόσβαση στο Eclectic Living Host Team, ξεχωριστή αίθουσα πρωινού, complimentary mini bar την ημέρα της άφιξης και ειδικές in-villa υπηρεσίες, όπως private chef και butler. Άλλες δυνατότητες είναι τα olive oil tastings, οι συνεδρίες ηχοθεραπείας, τα cooking classes, οι θεραπείες spa, όλα μέσα στην άνεση της ιδιωτικής βίλας. Τέλος για τους villa guests διατίθεται exclusive πρόσβαση στο V Lounge, έναν ιδιαίτερο χώρο για χαλάρωση και απόλαυση σε απόλυτη ιδιωτικότητα. Τo Angsana Corfu φέτος κέρδισε μία θέση στη λίστα των Star 2023 του περιοδικού Forbes.

Ρόδος: Έρχεται το πρώτο Hilton στο νησί των ιπποτών

Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton της Ρόδου είναι γεγονός με το πολυτελές Lindian Village Beach Resort Rhodes, Curio Collection by Hilton να ανοίγει τις πόρτες του στο νησί των ιπποτών αυτό το καλοκαίρι. Διαχειριζόμενο από την Swot Hospitality, το νέο beach resort αναμένεται να είναι το πιο πολυτελές του διάσημου hospitality brand στα ελληνικά νησιά.

Συνολικά θα διαθέτει 196 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό εξωτερικό χώρο, ενώ σε 85 από αυτά θα υπάρχει ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το νέο ξενοδοχείο θα έχει πέντε εστιατόρια με προτάσεις τοπικής και διεθνούς γαστρονομίας, δύο μπαρ και μια gelateria, με concept με την υπογραφή του εμβληματικού στην ελληνική εστιατορική σκηνή Trastelis Group. Ακόμη εδώ θα βρίσκουμε δύο εξωτερικές πισίνες, ένα γυμναστήριο, ένα spa, ένα γήπεδο τένις, πολυτελείς εγκαταστάσεις στην αμμώδη παραλία και δυο αίθουσες συνεδρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ