ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τηλεοπτική σειρά για την ιστορία των Pussy Riot και τις διώξεις από τον Πούτιν

Τηλεοπτική σειρά για την ιστορία των Pussy Riot και τις διώξεις από τον Πούτιν
«Μαμά, μην βλέπεις τηλεόραση» ήταν ο τίτλος του τραγουδιού των Pussy Riot που κυκλοφόρησε πέρυσι τα Χριστούγεννα , στο οποίο χαρακτήριζαν «τρομοκρατικό καθεστώς» τη διακυβέρνηση Πούτιν AP Photo/, File

Μια νέα τηλεοπτική σειρά για τo πανκ φεμινιστικό γκρουπ ακτιβιστών Pussy Riot είναι ήδη στα σκαριά.

Η συνιδρύτρια των Pussy Riot, Νάντια Τολοκονίκοβα, μουσικός και πολιτική ακτιβίστρια φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με την STX Entertainment για την σειρά, η οποία θα βασίζεται στα επερχόμενα απομνημονεύματά της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline Hollywood, η Νάντια Τολοκονίνοβα γνωστοποίησε μέσω δελτίου Τύπου τις προθέσεις της όσον αφορά την παραγωγή της σειράς, εκφράζοντας τη φιλοδοξία «να εμπνεύσει μια νέα γενιά επαναστατών».

«Ήμουν 20χρονη καλλιτέχνης χωρίς χρήματα που σπούδαζε φιλοσοφία, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς, πλούσιους και επικίνδυνους ανθρώπους στη Γη» δήλωσε για τις διώξεις από το καθεστώς Πούτιν.

«Το 2011 πήγα εναντίον του με φοβερές συνέπειες. Μετά από χρόνια φυλάκισης, παρενόχλησης, επιθέσεων, τραύματος, είμαι έτοιμη να μοιραστώ αυτή την ιστορία» συμπλήρωσε.

Οι Pussy Riot συγκροτήθηκαν τον Αύγουστο του 2011, από 12-15 γυναίκες, από 20 έως 33 ετών, οι οποίες φορούσαν κουκούλες με έντονα χρώματα. Θέματα των αυτοσχέδιων προκλητικών εμφανίσεων τους είναι: η γυναικεία χειραφέτηση, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η εναντίωση τους με τον Βλαντίμιρ Πούτιν (τον οποίο θεωρούν δικτάτορα) και με τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την ηγεσία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ