ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και τα καλύτερα ξενοδοχεία έχουν βάλει τα καλά τους και μας υποδέχονται στα πιο λαμπερά και ιδιαίτερα ρεβεγιόν της πόλης.

Η παραμονή των Χριστουγέννων είναι σίγουρα μία μέρα ξεχωριστή, αφού όλοι θέλουμε να την περνάμε με τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους, είτε αυτοί είναι η οικογένειά μας είτε οι φίλοι μας είτε και όλοι οι παραπάνω μαζί. Έτσι, μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία το που θα είμαστε, όσο το με ποιους θα είμαστε, παρόλα αυτά και το που θα είμαστε παίζει και αυτό το ρόλο του. Αν λοιπόν θέλουμε για να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ανάμεσα σε φωτάκια, στολισμένα δέντρα, πανέμορφες σάλες και λαμπερή ατμόσφαιρα, παρέα με τα πιο συγκλονιστικά μενού και τα πιο προσεγμένα wine pairings, τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας μας περιμένουν για να απολαύσουμε τα πιο ονειρεμένα, κομψά και λαχταριστά ρεβεγιόν!

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο της αθηναϊκής Ριβιέρας, το μοναδικό ελληνικό ξενοδοχείο που φέτος κέρδισε μία θέση στα πολυαναμενόμενα πρώτα World’s 50 Best Hotels, έχει βάλει εδώ και καιρό τα καλά του και μας υποδέχεται δίπλα στη θάλασσα με πολλές και διαφορετικές γευστικές προτάσεις για όλα τα γούστα. Το Michelin-starred Pelagos, το Matsuhisa, το Beefbar, το Avra Bar και πολλά ακόμη λαμπερά venues έχουν τις δικές τους προτάσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως εμείς επιλέξαμε για αυτό το άρθρο το πανέμορφο Mercato, που με θέα στο απέραντο γαλάζιο και στα πυροτεχνήματα που σίγουρα θα φωτίσουν τον ουρανό έχει ετοιμάσει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα για αυτήν την ξεχωριστή μέρα.

Ο βέρος Ιταλός σεφ του Mercato λοιπόν, ο Sergio Favata μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του έχει ετοιμάσει ένα Christmas Eve menu που αντανακλά την πιο κομψή πλευρά της ιταλικής κουζίνας και την ενισχύει με τα πιο πολυτελή και εκλεπτυσμένα υλικά. Μαριναρισμένος σολομός με χαβιάρι και τηγανητά νιόκι, μοσχαρίσιο καρπάτσιο με σισιλιάνικη caponata μελιτζάνας, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ σελινόριζας και κάστανα είναι μερικά μόνο από τα ιδιαίτερα πιάτα που μας περιμένουν στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Mercato. Να σημειώσουμε πως ανήμερα τα Χριστούγεννα το διάσημο brunch experience του Mercato γίνεται extra εορταστικό και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901199

Μεγάλη Βρεταννία

Με θέα αφ’ υψηλού σε ολόκληρη τη φωτισμένη Αθήνα και την Ακρόπολη να στέκεται αγέρωχη μπροστά στα μάτια μας, η παραμονή των Χριστουγέννων στο GB Roof Garden, το βραβευμένο εστιατόριο στο rooftop της εμβληματικής Μεγάλης Βρεταννίας (που το 2024 να θυμίσουμε πως κλείνει 150 χρόνια ιστορίας στην καρδιά της πόλης μας) είναι το λιγότερο μαγική. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης και ο chef του εστιατορίου Νίκος Λιόκας έχουν ετοιμάσει ένα μενού γεμάτο κομψότητα και εκλεπτυσμένες γεύσεις, το οποίο θα απολαύσουμε υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Λαβράκι γεμισμένο με αστακό και μους από καφίρ μοσχολέμονο, ψητά χτένια με πουρέ σελινόριζας και σως σαμπάνιας, παραδοσιακή γαλοπούλα γεμιστή με ξερά φρούτα, κάστανα και κολοκύθα, τάρτα σοκολάτας με γκανάζ μπίτερ σοκολάτας και ginger, μαρμελάδα μήλο με κανέλα και βελούδινο παγωτό βανίλια είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά πιάτα που θα μας συνοδεύσουν στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Να σημειώσουμε πως και ανήμερα τα Χριστούγεννα το GB Roof Garden θα υποδέχεται τους καλεσμένους του με τον πιο εορταστικό μπουφέ της πόλης, ζωντανή μουσική και DJ set.

Info: Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Σύνταγμα, 2103330000

The Zillers

Το κτήριο που κάποτε αποτελούσε το σπίτι του Ernst Ziller, ο οποίος ερωτεύτηκε την Αθήνα και έμεινε εδώ και αφού ολοκλήρωσε το έργο που είχε έρθει να διεκπεραιώσει, σήμερα στεγάζει ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της Αθήνας. Ένα ξενοδοχείο που ακούμε και συζητάμε συχνά για όλους τους σωστούς λόγους, με τη γαστρονομία να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του. Εδώ λοιπόν, στο μικρό και μαγικό rooftop του ξεχωριστού αυτού boutique hotel με τις τεράστιες τζαμαρίες συναντούμε και το ομώνυμο Michelin-starred εστιατόριο και «βασίλειο» του εξαιρετικά ταλαντούχου σεφ Παύλου Κυριάκη. Φέτος το εστιατόριο και ο σεφ του απέσπασαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολυπόθητο αστέρι του παγκοσμίως prestigious οδηγού για την εξαιρετική κουζίνα, την μοναδική ατμόσφαιρα και το άψογο σέρβις τους.

Με την φωτισμένη Ακρόπολη λοιπόν να στέκεται ακριβώς μπροστά μας και την Μητρόπολη στο ύψος των ματιών μας, εδώ η παραμονή των Χριστουγέννων έχει αύρα από αστέρια Michelin και εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο κοσμογυρισμένους foodie. Η εμπειρία ξεκινά με το olive oil bar experience για να συνεχιστεί με πιάτα υψηλής ελληνικής δημιουργικότητας και απαράμιλλης φινέτσας, όπως το καβούρι με κρύα σαλάτα, σέλερι και χαβιάρι, την αγκινάρα Ιερουσαλήμ με μαύρη τρούφα και ψωμί feuilletee, τον φασιανό με λευκή τρούφα και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις που είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ένα προσεγμένο degustation menu έρχεται να συμπληρώσει το καρέ.

Info: Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 2103222278

New Hotel

Το κατεξοχήν design-oriented ξενοδοχείο της πόλης – το πρώτο με την υπογραφή του κορυφαίου Estudio Campana – έχει ήδη ντυθεί στα γιορτινά του και ένα φωτεινό, εορταστικό σύμπαν είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί για τις πιο λαμπερές ημέρες της χρονιάς. Ειδικά για την παραμονή των Χριστουγέννων ο Executive Chef Μπάμπης Κουντούρης έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο μενού, βασιζόμενος σε εξαιρετικές πρώτες ύλες αλλά και τεχνικές που απελευθερώνουν τις πιο δυνατές τους γεύσεις.

Τα χτένια σχάρας με το φοντύ τρούφας, η πάπια με το ταρτάρ ψητού παντζαριού, το γλυκό κουκουνάρι με λευκή σοκολάτα, πεύκο, Roku gin και ελαιόλαδο αποτελούν ιδανικές προτάσεις για το απόλυτο pairing εορταστικού mood με έξοχες γαστρονομικές εμπειρίες. Ανήμερα των Χριστουγέννων φυσικά εδώ μας περιμένει ένα από τα πιο πλούσια brunch experiences της πόλης, ενώ τόσο τα ρεβεγιόν όσο και τα brunches συνοδεύονται από τα πιο κεφάτα live DJ sets.

Info: Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), 210 3273170

One&Only Aesthesis

Μέσα στο ολοκαίνουριο destination hotel της αθηναϊκής Ριβιέρας οι επιλογές είναι πολλές και όπως είναι φυσικό για τις πρώτες του γιορτές το πολυτελές resort έχει ετοιμάσει εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η συνεργασία με την Nona Source, που υποστηρίζεται από τον όμιλο LVMH (μητρικής εταιρείας – μεταξύ άλλων – της Dior και της Louis Vuitton) και με τους βραβευμένους Έλληνες product και interior designers, Studiolav, ώστε να δημιουργήσουν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια από το overstock υφασμάτων μεγάλων οίκων.

Τώρα πιο συγκεκριμένα για τηνπαραμονή των Χριστουγέννων το πολυαναμενόμενο εστιατόριο Ora by Ettore Botrini, με την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, ανοίγει τις πόρτες του για ένα απολαυστικό Christmas Eve dinner πέντε πιάτων-ωδή στις περιοχές της Ελλάδας, ένα γαστρονομικό gala που συνδυάζει την κομψότητα με την ελληνική πινελιά. Όμως την ίδια μέρα, το El Bar de Paco Morales θα προσφέρει γεύσεις Ισπανίας με τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin chef, Paco Morales να συνδυάζει εορταστικές παραδόσεις με καινοτόμες εκπλήξεις σε ένα menu à la carte, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων ένα απολαυστικό brunch με θέα τον Σαρωνικό και live dj θα σερβιριστεί στο Ora by Ettore Botrini.

Info: Λ. Ποσειδώνος, Γλυφάσα, 2166861000

Athens Capital Hotel-MGallery Collection

Το άκρως εντυπωσιακό εστιατόριο Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge στο rooftop του ξενοδοχείου με τη μοναδική θέα και το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του υπόσχονται να μας προσφέρουν μαγικές στιγμές παρέα με μοναδικές γεύσεις την παραμονή των Χριστουγέννων. Φέτος, ο Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης σε συνεργασία με τον Chef de Cuisine, Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, έχουν σχεδιάσει υπέροχα πράγματα τόσο για τις παραμονές όσο και για τα lunch menus των εορταστικών ημερών.

Πιο συγκεκριμένα το Christmas Eve menu εντυπωσιάζει με πιάτα όπως το βιολογικό αυγό ποσέ με αφρό πατάτας, χαβιάρι και λευκή τρούφα από την Alba, τη γλώσσα dover με γλυκά κάστανα, τρούφα, σελινόριζα, μήλο και αγκινάρα, τη γαλοπούλα με γέμιση πεκάν και βερίκοκο, τυλιγμένη με μπέικον, γλυκοπατάτα, παστινάκι και σάλτσα cranberry και πολλά ακόμη. Ανήμερα τα Χριστούγεννα επίσης μπορούμε να απολαύσουμε ένα ιδιαίτερο degustation γεύμα με τους αγαπημένους μας στο εστιατόριο με την πανοραμική θέα.

Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, 2144442000

AthensWas

Στο rooftop του AthensWas Hotel με την Ακρόπολη να στέκεται σε απόσταση αναπνοής και τη φωτισμένη Αθήνα να μας περιβάλει απολαμβάνουμε τις μοναδικές δημιουργίες του εξαιρετικού σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και της ταλαντούχας ομάδας του στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Sense. Το Sense είναι ένα από τα rooftop restaurants του κέντρου που μέσα στα χρόνια έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του foodie κοινού ως ένα "θερμοκήπιο" ελληνικής μαγειρικής δημιουργικότητας και δεινότητας με τον ταλαντούχο σεφ του να έχει "χτίσει" μερικούς από τους καλύτερους σεφ της νέας γενιάς των Ελλήνων δημιουργών και να έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στην αναβάθμιση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Ο καταξιωμένος σεφ είναι γνωστός για την αληθινή του αγάπη για την ελληνική κουζίνα και τους καρπούς της ελληνικής γης, κάτι που αντανακλάται και στο υπέροχο Christmas Eve menu που έχει ετοιμάσει. Έτσι, ατενίζοντας τον Παρθενώνα, εδώ θα γευτούμε τόνο και παντζάρια με αυγοτάραχο αιτωλικού, τσίλι και κουμ κουάτ, ταρτάρ και χαβιάρι σε σφολιάτα με καπνιστή κρέμα από μεδούλι, ραβιόλι πεσκανδρίτσα με χτένια και σως μπουρδέτο, πάπια με τερίνα ψητού πράσου και αφρό από ρεβίθι και πολλά ακόμη και εξίσου συναρπαστικά.

Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, 2109200240

Grand Hyatt Athens

Τα γιορτινά φώτα έχουν ανάψει στο εντυπωσιακό Grand Hyatt Athens και οι φωτεινές χρωματικές εναλλαγές στην πρόσοψή του το βράδυ δίνουν τον τόνο στη λεωφόρο Συγγρού και μας προδιαθέτουν για τα πιο όμορφα ρεβεγιόν. Για την παραμονή των Χριστουγέννων λοιπόν, οι σεφ έχουν ετοιμάσει ένα family style μενού που συνδυάζει τις ασιατικές με τις κλασσικές γεύσεις και θα σερβίρεται στο νέο και μοναδικής αισθητικής εστιατόριο στον 9ο όροφο, με την πανοραμική θέα στην πόλη.

Να θυμίσουμε πως μετά την εκτενή του ανακαίνιση και επέκταση, το Grand Hyatt Athens είναι το μοναδικό city hotel με ιδιωτικές πισίνες σε δωμάτια και με δύο rooftop restaurants, αφού πλέον διαθέτει και δύο roof gardens με πισίνα. Σε αυτό το μαγευτικό σκηνικό λοιπόν sushi, gyoza και χειροποίητα wonton με κρέμα τυριού και καβούρι θα προλογίσουν εξωτικά την πράσινη σαλάτα με ρόδι, μανιτάρια, κάστανο και κατσικίσιο τυρί και το μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα γλυκού κρασιού, ενώ μια πάβλοβα σοκολάτας με κόκκινα φρούτα θα κλείσει γλυκά το δείπνο που θα συνοδεύεται από live μουσική.

Info: Λ. Ανδρέα Συγγρού 115, Αθήνα, 2144021208

The Margi

Το πάντα κομψό και φιλόξενο The Margi, το εστιατόριο Patio του οποίου να θυμίσουμε πως φέτος απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin, και ο Executive Chef του Παναγιώτης Γιακαλής έχουν ετοιμάσει πολύ όμορφα πράγματα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων που θα απολαύσουμε στους στολισμένους colonial chic χώρους τους με την ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα.

Έτσι η παραμονή των Χριστουγέννων εδώ έχει τη γεύση του gravlax σολομού με μαγιονέζα χρένο, της μους από μανιτάρια με κάστανα και φρέσκια τρούφα εποχής, της σφυρίδας με πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ και μανιτάρια εποχής, του pithivier κόκορά με foie gras και πολλών ακόμη συναρπαστικών πιάτων, που σχεδίασε ειδικά για το απαιτητικό κοινό του ξενοδοχείου ο πολυβραβευμένος σεφ. Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο πλούσιος μπουφές του The Margi θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με τις όμορφες γεύσεις και τις εκπλήξεις του.

Info: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929000

Radisson Blu Park

H πιο διάσημη τροπική όαση του κέντρου της Αθήνας, το 10 Urban Roof μετατρέπεται σε Christmas Wonderland χάρη σε εκατοντάδες φωτεινά λαμπιόνια και εμείς απολαμβάνουμε τα πιάτα που ετοιμάζει ο resident chef Δημήτρης Κανταράκης, που ζωντανεύουν τη γεύση της μαγείας των Χριστουγέννων. Το Christmas Eve menu διαθέτει όλες τις πολύτιμες πρώτες ύλες αλλά και την ακόμα πιο πολύτιμη αναβίωση της ανάμνησης ενός αρχοντικού και επίσημου οικογενειακού δείπνου γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

H σούπα από topinambur μαγειρεμένη με μανιτάρι τρομπέτα, αρωματικό λάδι και crème fraiche, τα capeletti με τρούφα, άγρια μανιτάρια στο ζωμό τους και cracker από παρμεζάνα και το φιλέτο φασιανού με γέμιση κολοκύθα, σταφίδες, μπαχαρικά και gravy με γλυκό πορτοκάλι είναι μερικά από τα πιάτα που θα δώσουν το tempo στην παραμονή των Χριστουγέννων μας στο rooftop του Radisson Blu Park.

Info: Λ. Αλεξάνδρας 10, 2108894550

ΔΗΜΟΦΙΛΗ