ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δέκα ταινίες τρόμου που θα παγώσουν το αίμα μας το 2024

Δέκα ταινίες τρόμου που θα παγώσουν το αίμα μας το 2024
Η Lily-Rose Depp σε σκηνή από το Nosferatu του Robert Eggers Universal Pictures

Το 2023 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τον κινηματογράφο τρόμου και το 2024 φαίνεται ακόμα καλύτερο, με νέες πρωτότυπες ιδέες αλλά και ενδιαφέροντα σίκουελ/πρίκουελ/ριμέικ. Ήδη η χρονιά μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τους φαν των ταινιών τρόμου, με το θρίλερ «Στοιχειωμένα νερά» (Night Swim) που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στις αίθουσες, έχοντας συγκεντρώσει καλές κριτικές.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 ταινίες τρόμου που ανυπομονούμε να δούμε το 2024, ανά ημερομηνία κυκλοφορίας στους κινηματογράφους:

Baghead (8 Φεβρουαρίου)

Η Freya Allan της σειράς «The Witcher» πρωταγωνιστεί στο ρόλο μιας νεαρής γυναίκας που μαθαίνει ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό κρυμμένο σε μια ετοιμόρροπη παμπ που κληρονομεί από τον πατέρα της (Peter Mullan). Το πλάσμα του τίτλου επικοινωνεί με νεκρούς και παίρνει τη μορφή τους. Με 2.000 δολάρια κάποιος μπορεί να περάσει δύο λεπτά με έναν νεκρό αγαπημένο του, αλλά αν παραβιαστεί το όριο των δύο λεπτών τα πράγματα αγριεύουν…

Imaginary (8 Μαρτίου)

Mια γυναίκα (DeWanda Wise) επιστρέφει στο σπίτι όπου μεγάλωσε και βρίσκει το παλιό της αγαπημένο παιχνίδι, ένα λούτρινο αρκουδάκι που είχε πολύ ιδιαίτερη σημασία για εκείνη όταν ήταν παιδί. Τώρα, όμως, καθώς η δική της θετή κόρη αρχίζει να αναπτύσσει σχέση με το αρκουδάκι, συνειδητοποιεί ότι όλα εκείνα τα πράγματα που φανταζόταν όταν ήταν μικρή ίσως να μην ήταν τόσο φανταστικά.

The First Omen (5 Απριλίου)

Σχεδόν 20 χρόνια μετά από την τελευταία προσθήκη στη σειρά ταινιών «Η Προφητεία», καταφθάνει αυτό το πρίκουελ που θα αφηγηθεί την ιστορία της γέννησης του Damien, του Αντίχριστου της βιβλικής προφητείας, γεγονός το τοποθετεί χρονικά πριν από τα γεγονότα της πρωτότυπης ταινίας του 1976. Η Nell Tiger Free που ήταν πολύ καλή στη σειρά τρόμου Servant, εδώ πρωταγωνιστεί στο πλευρό των Tawfeek Barhom, Sônia Braga, Ralph Ineson και Bill Nighy.

Horrorscope (10 Μαΐου)

Λεπτομέρεια από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Nicholas AdamsHarperCollins

Τα μέλη μιας παρέας νεαρών αρχίζουν να πεθαίνουν με τρόπους που ταιριάζουν με τα ωροσκόπια τους και οι εναπομείναντες φίλοι πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σταματήσουν το μακελειό. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Nicholas Adams θα μπορούσε να περιγραφεί απλά ως «Final Destination αλλά με ωροσκόπια». Πρωταγωνιστούν οι Harriet Slater (Pennyworth) και Jacob Batalon (Spider-Man: Homecoming).

A Quiet Place: Day One (28 Ιουνίου)

https://www.instagram.com/p/CoVU2wXP17s/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά τις δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες που ακολουθούσαν την ίδια οικογένεια καθώς πάλευε να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο από τέρατα με ευαισθησία στον ήχο (αναμένεται και μία τρίτη το 2025), αυτό το πρίκουελ θα δώσει απαντήσεις για το πώς ακριβώς αυτά τα πλάσματα βρέθηκαν στον κόσμο μας και θα περιγράψει εκτενώς το μακελειό των πρώτων εκείνων ημερών, μέχρι κάποιοι άνθρωποι να μάθουν να επιβιώνουν. Το ενδιαφέρον καστ περιλαμβάνει τους Lupita Nyong'o, Djimon Hounsou, Joseph Quinn, Alex Wolff, Denis O'Hare.

Speak No Evil (9 Αυγούστου)

Πρόκειται για το αμερικάνικο ριμέικ της δανέζικης ταινίας ψυχολογικού τρόμου που τάραξε τα νερά το 2022, προκαλώντας σοκ στον ανυποψίαστο θεατή. Σε εκείνη την ταινία (δείτε το τρέιλερ παραπάνω) μια οικογένεια Δανών γνωρίζεται με μια οικογένεια Ολλανδών σε τουριστικό θέρετρο της Ιταλίας, και αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση των δεύτερων να τους φιλοξενήσουν στο σπίτι τους. Όταν όμως καταφθάσουν εκεί για ένα σαββατοκύριακο, ξεκινάει ο εφιάλτης τους. Στη νέα ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του James Watkins (The Woman In Black), θα πρωταγωνιστήσει ο πάντα καλός James McAvoy.

Alien: Romulus (16 Αυγούστου)

https://www.instagram.com/p/CrgZJqooGh4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια νέα ταινία στο franchise του Alien καταφθάνει μετά από 7 χρόνια, και τα καλά νέα είναι ότι σκηνοθετείται από τον Ουρουγουανό Fede Alvarez, που έχει κάνει μεταξύ άλλων το ριμέικ του Evil Dead και το Don't Breathe. Η ιστορία δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στις πρώτες δύο ταινίες, ενώ πρωταγωνιστεί η Cailee Spaeny από την πρόσφατη ταινία Priscilla της Σοφίας Κόπολα.

Smile 2 (18 Οκτωβρίου)

Η Caitlin Stasey στην πρώτη ταινία Smile του 2022Paramount Pictures

Πάνω στην ώρα για το Halloween καταφθάνει το σίκουελ της καλύτερης ταινίας τρόμου του 2022, που κέρδισε κοινό και κριτικούς σε φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες. Έχει να κάνει με μια κατάρα που εξαπλώνεται μέσω ψυχολογικών τραυμάτων και εκδηλώνεται με πλατιά, ανησυχητικά χαμόγελα πριν το θύμα αυτοκτονήσει μεταδίδοντας την κατάρα σε όποιον είναι μπροστά του. Και αυτή τη φορά γράφει και σκηνοθετεί ο Parker Finn, ενώ πρωταγωνιστεί η Naomi Scott (Aladdin).

The Wolf Man (25 Οκτωβρίου)

Σκηνή από την κλασική ταινία The Wolf Man του 1941Universal Pictures

Η άλλη μεγάλη ταινία τρόμου του Halloween θα είναι αυτή η νέα εκδοχή του Λυκάνθρωπου των παλιών ταινιών της Universal Pictures. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Leigh Whannell πίσω στο 2020 κατάφερε να αναζωογονήσει ένα άλλο κλασικό τέρας της Universal, τον Αόρατο Άνθρωπο, με το πρωτότυπο και ευφάνταστο The Invisible Man και όλοι περιμένουν να δουν τι σκέφτηκε αυτή τη φορά. Πρωταγωνιστεί ο Christopher Abbott, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα με τη σειρά Catch-22.

Nosferatu (25 Δεκεμβρίου)

img_5492.jpg
O Willem Dafoe σε σκηνή από το Nosferatu του Robert EggersUniversal Pictures

Αυτά θα είναι Χριστούγεννα! Το αριστούργημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού από το 1922, η πρώτη ταινία που έφερε στην οθόνη τον θρύλο του Κόμη Δράκουλα (έστω και με αλλαγμένα ονόματα), διασκευάζεται από τον πολύ ταλαντούχο Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse, The Northman) με ένα δυνατό καστ που περιλαμβάνει τους Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Willem Dafoe και τον Bill Skarsgård (ΙΤ) στο ρόλο του Count Orlok, ίσως του πιο τρομαχτικού βρυκόλακα που πέρασε ποτέ από την οθόνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ