ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Φεστιβάλ Φωτός στο Ζάγκρεμπ στέλνει μήνυμα προστασίας της άγριας ζωής

Το Φεστιβάλ Φωτός στο Ζάγκρεμπ στέλνει μήνυμα προστασίας της άγριας ζωής
ΑΠΕ ΜΠΕ

Το δημοφιλές Φεστιβάλ Φωτός διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ με εντυπωσιακές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και θεαματική τέχνη στους δρόμους, τα πάρκα, τις πλατείες και τις προσόψεις των κτιρίων.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν 29 αξιοθέατα σε συνολικά 24 τοποθεσίες φωτισμένα, μεταξύ άλλων, το Κροατικό Εθνικό Θέατρο, το Μουσείο Μιμάρα και τον Πύργο Λότρστσακ, καθώς και την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και την πλατεία Κροατών Ευγενών.

CROATIA LIGHT FESTIVAL

ΑΠΕ ΜΠΕ

Το Φεστιβάλ Φωτός διοργανώνεται από το Τουριστικό Συμβούλιο του Ζάγκρεμπ για να εγκαινιάσει την άνοιξη, την εποχή που συμβολίζει την αφύπνιση, την ανάπτυξη και την αναγέννηση και υποστηρίζεται από τον δήμο Ζάγκρεμπ.

CROATIA LIGHT FESTIVAL

ΑΠΕ ΜΠΕ

«Το Φεστιβάλ Φωτός στο Ζάγκρεμπ, το οποίο πραγματοποιείται από το 2017, είναι κάτι περισσότερο από μια εκδήλωση - είναι μια ευκαιρία να εξερευνηθούν νέα μέρη της πόλης που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα, καθώς και να συνδεθείτε με άλλες πόλεις και χώρες. Έχει έναν διεθνή χαρακτήρα, γι' αυτό έχουμε πετύχει συνεργασία με καλλιτέχνες από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και την Ισπανία» δήλωσε η διευθύντρια του Τουριστικού Συμβουλίου του Ζάγκρεμπ, Μαρτίνα Μπένεφιλντ κατά τη χθεσινή έναρξη του Φεστιβάλ.

Η φετινή διοργάνωση στέλνει και ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία της προστασίας και της βιωσιμότητας της φύσης. Συγκεκριμένα, μέσω της συνεργασίας με το Διεθνές Ταμείο Για τη Φύση (WWF) κύριο σύμβολο του Φεστιβάλ, επιλέχθηκε το ανοιξιάτικο λουλούδι, το κυκλάμινο του δάσους, ένα προστατευμένο φυτό που θυμίζει την αναγκαιότητα προστασίας της φυσικής ομορφιάς και των άγριων ειδών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ