ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Hotel Update: συναρπαστικά hotel news από κάθε γωνιά της χώρας μας

Hotel Update: συναρπαστικά hotel news από κάθε γωνιά της χώρας μας

Πολυβραβευμένοι σεφ αναλαμβάνουν τις κουζίνες πολυτελών ξενοδοχείων, νέα resorts κάνουν την εμφάνισή τους, νέα food festivals καταφθάνουν και πολλά ακόμη.

Είναι σαφές πως ακριβώς πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν και με το Πάσχα μία ανάσα μακριά, όλα τα ξενοδοχεία και τα resorts της χώρας μας βγαίνουν μπροστά με τα πιο συναρπαστικά τους νέα, τις καινούριες τους συνεργασίες, τα projects που ετοιμάζουν για το προσεχές μέλλον και ό,τι άλλο σχεδιάζουν, βάζοντας μας απευθείας σε κλίμα διακοπών. Παρακάτω συγκεντρώσαμε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ενώ έχουμε πολλά ακόμη να δούμε και να πούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Eagles-Resort.jpg

Eagles Resort

Με 50 χρόνια παρουσίας, το πολυτελές καταφύγιο Eagles Resort χαράζει μια καινούρια πορεία, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Φέτος, το ξενοδοχείο παρουσιάζει είκοσι νέες σουίτες, συμπεριλαμβανομένης και μιας εντυπωσιακής Presidential suite, ενώ συνεχίζει να δίνει το δικό του στίγμα στο κομμάτι της γαστρονομίας, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Alexandros-Tsiotinis-1.jpg

Έτσι, οι Kamares, το fine dining εστιατόριο του «Eagles Palace», θα λειτουργούν φέτος υπό την υψηλή εποπτεία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ενός από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες σεφ. Το μενού που οραματίστηκε για την ειδυλλιακή βεράντα του εστιατορίου με μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, πατάει στη παράδοση, ενώ κλείνει το μάτι στο μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα προϊόντα που θα προμηθεύεται καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort.

minois_65598.jpg

Andronis Minois

Μία νέα άφιξη που ενθουσιάζει τους λάτρεις της πολυτέλειας και των προσωποποιημένων εμπειριών ανοίγει αυτές τις μέρες τις αέρινες πόρτες της στο νησί της Πάρου. Πιο συγκεκριμένα, το Andronis Minois αποτελεί το πρώτο βήμα του Ομίλου Andronis στις Κυκλάδες, εκτός του νησιού της Σαντορίνης φυσικά, και υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με μια σύγχρονη πινελιά. Εμπνευσμένο από τη χαρακτηριστική γοητεία των Ισπανικών, Γαλλικών και Ιταλικών Ριβιέρων, αλλά και με διακριτικές επιρροές από το Μαρόκο, τα στοιχεία αυτά ευθυγραμμίζονται πλήρως, αποτυπώνοντας τη συνολική εμπειρία της φιλοξενίας στη Μεσόγειο.

minois_66653.jpg

Το Andronis Minois διαθέτει 44 πολυτελείς σουίτες με μοναδική θέα στη θάλασσα, ενώ κάποιες έχουν και ιδιωτικές πισίνες για μια επιπλέον νότα exclusivity. Μία μεγάλη κεντρική πισίνα, ένα ζωντανό Lounge Deck, ένα πλήρως εξοπλισμένο υπαίθριο γυμναστήριο, ένα sophisticated spa, αλλά και το υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο Olvo υπόσχονται να προσφέρουν ασύγκριτες καλοκαιρινές στιγμές πάνω από τη θάλασσα και την όμορφη παραλία του Παράσπορου.

Bratsera-View.jpg

Bratsera

Το ιστορικό Bratsera Boutique Hotel στην Ύδρα καλωσορίζει τη νέα του εποχή, πλήρως ανανεωμένο και με δύο διάσημα ονόματα στο γαστρονομικό τιμόνι. Το ξενοδοχείο που χτίστηκε το 1860 και λειτούργησε για χρόνια ως εργοστάσιο σφουγγαριών αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά του αρχοντικού νησιού του Αργοσαρωνικού, καθώς συνδυάζει με κομψότητα ένα μοναδικό διατηρητέο κτήριο με μία πολυτελή εμπειρία φιλοξενίας. Προσφέρει 25 δωμάτια, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή αίγλη, και μας προσκαλεί να βυθιστούμε στη γοητεία της παλιάς Ύδρας.

Chef-Michalis-Nourloglou.jpg

Φέτος λοιπόν, στο πλαίσιο της πλήρους αναβάθμισης του, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τους πολυβραβευμένους σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και Δήμο Σαμουράκη, φιλοδοξώντας να επαναπροσδιορίσει το γαστρονομικό τοπίο του νησιού. Με επίκεντρο τις μεσογειακές γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας, το μενού χαρακτηρίζεται από έντονη ελληνικότητα και από εποχικές απολαύσεις μέχρι παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα που αναβαθμίζονται σε νέα ύψη.

KXT48763.jpg

Avant Mar

Το αέρινο Avant Mar, μέλος των Leading Hotels of the World, που άνοιξε μόλις πέρσι τις πόρτες του πάνω στην παραλία Πιπέρι και σε απόσταση αναπνοής από την κοσμοπολίτικη Νάουσα, ήταν αυτό που έφερε μαζί του το πρώτο εστιατόριο Matsuhisa του νησιού. Φέτος λοιπόν το Avant Mar ανοίγει για τη σεζόν τις προσεχείς ημέρες και ανακοινώνει πως αυτή τη χρονιά το Matsuhisa Paros θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στο διάσημο Nobu Food Festival με τον ίδιο τον Nobu Matsuhisa να δίνει το «παρών» στο νησί από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου, ενώ πριν ή μετά ο celebrity chef θα βρίσκεται στα Matsuhisa της Αθήνας και της Μυκόνου.

Avant-Mar-exteriors-(1).jpg

Το δεύτερο νέο είναι πως φέτος, το κομψό resort με την άκρως εξωτική διάθεση αποκτά ένα νέο gin n tonic bar, το «The Bridge», με ανεμπόδιστη θέα στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και premium λίστα με cocktails που υπόσχονται να συναρπάσουν τους επισκέπτες και να αποτελέσουν ένα μοναδικό bar destination στο νησί.

2.Amanzoe-Greece-Resort-Views_42635.jpg

Amanzoe

Το διάσημο resort άνοιξε για τη σεζόν και μαζί φέρνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε εξωτερικούς επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του, όπως στα εστιατόρια και το spa του, ενώ δημιουργεί ειδικές τιμές αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό. Μία όαση απόλυτης ιδιωτικότητας, το πολυτελές θέρετρο είναι χτισμένο σε ένα λόφο 1000 στρεμμάτων με απέραντους ελαιώνες και πανοραμική θέα 360° προς τη θάλασσα, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, πάνω από την παραλία Κορακιάς.

4.Amanzoe-Greece-Resort-Main-Pool_42674.jpg

Για τη φετινή σεζόν, το Amanzoe καλωσορίζει το νέο beach club restaurant του Aman, το Nura, που αναμένεται να απογειώσει την εμπειρία της παραλίας, μετουσιώνοντας τον μεσογειακό τρόπο ζωής σε μια συμφωνία ζεστασιάς και κομψότητας. Επιπλέον, ένας νέος Executive Chef, ο Κωνσταντίνος Μουζής, αναβαθμίζει περαιτέρω τις γαστρονομικές επιλογές του resort, παρουσιάζοντας παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μαζί με μια πλούσια ποικιλία από άλλες κουζίνες. Το Aman Spa προσφέρει την απόλυτη ολιστική εμπειρία ευεξίας σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μοναδικές θεραπείες.

Grande-Bretagne-Documentary-Premiere-(6).jpg

Μεγάλη Βρεταννία

Ολόκληρη η Αθήνα γιόρτασε στις 9 Απριλίου στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς, όπου διοργανώθηκε η επίσημη πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και παραγωγή της Indigo View. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία, καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση 150 ετών από τις 9 Απριλίου 1874, οπότε και οι επιχειρηματίες Σάββας Κέντρος και Ευστάθιος Λάμψας συνυπέγραψαν την επίσημη σύμβαση ώστε να λειτουργήσουν από κοινού το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον κόσμο της πολιτικής, της φιλοξενίας, του εφοπλισμού, των media και της τέχνης.

Grande-Bretagne-Documentary-Premiere-(8).jpg

Στη συνέχεια της βραδιάς, η Μεγάλη Βρεταννία υποδέχθηκε τους εκατοντάδες καλεσμένους στους χώρους της, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση με μουσικοχορευτικά δρώμενα και τραγούδια από διαφορετικές δεκαετίες, με τη φωνή της τραγουδίστριας Όλγας Βενέτη. Ο δις βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριος Κουστούδης, βασισμένος στην πλούσια γαστρονομική ιστορία του Ξενοδοχείου, κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εμπνευσμένες συνθέσεις εδεσμάτων, τόσο από άποψη γεύσης όσο και παρουσίασης. Το ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία» θα προβληθεί σύντομα από την ΕΡΤ.

APL_851_aspect16x9.jpg

Four Seasons Astir Palace

Πλούσιο με φρέσκες ανοιξιάτικες νότες, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens εγκαινιάζει επίσημα την εποχική επαναλειτουργία όλων των επιλογών διαμονής και φαγητού, ξεκινώντας από την πασχαλινή περίοδο. Φέτος, η Taverna 37 επιστρέφει στη γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία της για την παραδοσιακή Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου με ένα μεγάλο γλέντι με παραδοσιακό ύφος δίπλα στη θάλασσα και τον καταξιωμένο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά στην κουζίνα. Ένα ειδικό νηστίσιμο μενού της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι επίσης διαθέσιμο για πρώτη φορά από τη Δευτέρα 29 Απριλίου έως και το Σάββατο 4 Μαΐου.

APL_844_aspect16x9.jpg

Φυσικά δεν λείπουν και όλες οι γλυκές παραδοσιακές λιχουδιές από το πρόσφατα ανανεωμένο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου, το Astron, και τα δημιουργικά χέρια του pastry chef Μιχάλη Χατζηκαλημέρη και της ομάδας του με τα πανέμορφα χειροποίητα πασχαλινά αυγά να κλέβουν τις εντυπώσεις. Με τις πόρτες ανοιχτές σε όλο το ξενοδοχείο από τις 15 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένου του Arion και των bungalows, υποδεχόμαστε ξανά και την pop up Spa boutique, καθώς και το εστιατόριο Helios δίπλα στην πισίνα με λαχταριστή λατινοαμερικάνικη κουζίνα και αναζωογονητικά vibes, από τον νέο chef Manuel Del Campo.

Under the Linden Tree

Μία νέα πρόταση φιλοξενίας με sustainable πρόσημο στο νησί της Τήνου ακούει στο όνομα Under the Linden Tree. Περιτριγυρισμένο από έναν πορτοκαλεώνα, έναν ελαιώνα, έναν νεαρό αμπελώνα, ένα οινοποιείο και ένα περιβόλι με αγκινάρες, και λαχανόκηπο, το Under the Linden Tree είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, ανάμεσα στα δέντρα, λιμνούλες με κρίνους και πηγές γλυκού νερού. Εδώ πέντε πανέμορφες εξοχικές κατοικίες έχουν μετατραπεί από αγροικίες και στάβλους του 18ου αιώνα σε σύγχρονες προτάσεις διαμονής, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 12 άτομα για μία διαφορερική εμπειρία στο up-and-coming κυκλαδονήσι.

_Olive-Tree-MG_8877-copy.jpg

Το Under the Linden Tree δεσμεύεται να περιορίζει το αποτύπωμα άνθρακα του μέσω της βιολογικής γεωργίας, της χρήσης ηλιακής ενέργειας και της υπεύθυνης διαχείρισης του νερού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στρώματα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, βιολογικά και τοπικά σαπούνια, καθημερινή συγκομιδή από τα τοπικά προϊόντα του βιολογικού οπωρώνα μέσα στο αγρόκτημα και μια σειρά από ελληνικά βιολογικά προϊόντα περιποίησης που ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση για βιωσιμότητα.

Honeymoon-Suite-(1).jpg

Kivotos

Κατακτώντας μία θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων στην Σαντορίνη από τις λίστες του Forbes, το Kivotos Santorini ανοίγει ξανά για τη σεζόν τις ολόμαυρες πόρτες του με την αρχιτεκτονική του και τα σκούρα του χρώματα να το κάνουν ένα με το ηφαιστειογενές νησί. Οι σουίτες και η μοναδική υπόσκαφη βίλα 200 τετραγωνικών μέτρων στο νησί, διαθέτουν ανεμπόδιστη θέα στην καλντέρα και τον βυθιζόμενο ήλιο στον ορίζοντα του Αιγαίου, εσωτερική ή εξωτερική πισίνα, τζακούζι και υπερσύγχρονα συστήματα φωτισμού & ήχου.

Kivotos-Experience-(3).jpg

Η έκκληση στις αισθήσεις των επισκεπτών ολοκληρώνεται με το εστιατόριο Mavro, όπου βασιλεύει η κορυφαία τέχνη του αναγνωρισμένου σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Εδώ η γαστρονομία εξελίσσεται σε τέχνη, δειπνώντας μπαλκόνι που επιπλέει πάνω από τον υπέροχο βράχο του Σκάρου όπου οι σκιές μιας παλιάς καστροπολιτείας «προκαλούν» τη φαντασία. Το Mavro prive αποτελεί την ιδανική επιλογή ιδιωτικότητας και πολυτέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ