ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«I Play Rocky»: Στα σκαριά ταινία εμπνευσμένη από το παρασκήνιο του θρυλικού μποξέρ

«I Play Rocky»: Στα σκαριά ταινία εμπνευσμένη από το παρασκήνιο του θρυλικού μποξέρ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον εμβληματικό ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα

AP Photo/Reed Saxon

Η αληθινή ιστορία του Ρόκι Μπαλμπόα, το παρασκήνιο του αγώνα του μέχρι να στεφθεί πρωταθλητής και το πώς ο Σιλβέστερ Σταλόνε πόνταρε στον εαυτό του για να παίξει το ρόλο του πιο διάσημου κινηματογραφικού πυγμάχου, γίνεται μοναδική έμπνευση για μια ακόμη ταινία, που προβλέπεται να γεμίσει τις αίθουσες.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πίτερ Φαρέλι πρόκειται να σκηνοθετήσει την ταινία «I Play Rocky» εμπνευσμένη από την ιστορία που κρύβει η θρυλική ταινία «Rocky» με την δραματική πορεία του Σιλβέστερ Σταλόνε να αποσπάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Peter Farrelly SKHNOTHETHS OSCAR

O βραβευμένος με Οσκαρ Πίτερ Φαρέλι θα σκηνοθετήσει την ταινία «I Play Rocky»

Eric Jamison/Invision/AP


Ο πρώην επικεφαλής της Warner Bros Motion Picture, Τόμπι Έμεριχ βρίσκεται στην παραγωγή μαζί με τον Φαρέλι και τον Κρίστιαν Μπάχα ενώ η ταινία θα βρεθεί στην αγορά των Καννών μέσω των CAA Media Finance και FilmNation.

Ο Σιλβέστερ Γκαρντέντζιο "Σλάι" Σταλόνε ήξερε πως ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει στην κινηματογραφική βιομηχανία ήταν να δημιουργήσει ο ίδιος τον ήρωα που θα τον αναδείκνυε.

Τον βρήκε μια μέρα καθώς παρακολουθούσε έναν αγώνα του Μοχάμεντ Αλι με τον Τσακ Γουέπνερ. Αυτό ήταν αρκετό για να επινοήσει το alter ego του, Ρόκι Μπαλμπόα.

Ο Ρόκι κατάφερε να σταθεί όρθιος στο ριγκ επί 15 γύρους απέναντι στον τιτάνιο αντίπαλο του Απόλο Κριντ και να χαρίσει στην έβδομη τέχνη ακόμη ένα λαϊκό ήρωα που έδωσε μάχη ενάντια στις αντιξοότητες και βγήκε νικητής.

Το Ρόκι του 1976 κέρδισε Οσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μοντάζ), έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία και καθιέρωσε τον Σλάι στα ρινγκ των θεαμάτων. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Ρόκι Μπαλμπόα εξακολουθεί να συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης με τη γροθιά -πάντα- ψηλά.

AGALMA Rocky BALBOA SILVESTER STALONE

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ποζάρει μπροστά στο άγαλμα του Ρόκι Μπαλμπόα μπροστά από το Μουσείο Τέχνης στην Φιλαδέλφεια

AP Photo/George Widman

ΔΗΜΟΦΙΛΗ