ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαν σήμερα, 40 χρόνια πριν ο Ρόκι έβγαλε νοκ άουτ τα ταμεία

Σαν σήμερα, 40 χρόνια πριν ο Ρόκι έβγαλε νοκ άουτ τα ταμεία

Ο Ρόκι Mπαλμπόα έχει επέτειο. Σαν σήμερα, 40 χρόνια πριν, η ανθρώπινη ιστορία του πυγμάχου που διεκδίκησε και κέρδισε τη μάχη για τη ζωή μέσα και έξω από το ρινγκ προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη. Σαν σήμερα ο Σιλβέστερ Σταλόνε απέδειξε ότι ήταν ένας πολυτάλαντος δημιουργός με όραμα και πείσμα.

Ο Σιλβέστερ Γκαρντέντζιο "Σλάι" Σταλόνε ήξερε πως ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει στην κινηματογραφική βιομηχανία ήταν να δημιουργήσει ο ίδιος τον ήρωα που θα τον αναδείκνυε. Τον βρήκε μια μέρα καθώς παρακολουθούσε έναν αγώνα του Μοχάμεντ Αλι με τον Τσακ Γουέπνερ. Αυτό ήταν αρκετό για να επινοήσει το alter ego του, Ρόκι Μπαλμπόα.

Ο Ρόκι κατάφερε να σταθεί όρθιος στο ριγκ επί 15 γύρους απέναντι στον τιτάνιο αντίπαλο του Απόλο Κριντ και να χαρίσει στην έβδομη τέχνη ακόμη ένα λαϊκό ήρωα που έδωσε μάχη ενάντια στις αντιξοότητες και βγήκε νικητής.

rocky

Το Ρόκι του 1976 κέρδισε Οσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μοντάζ), έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία και καθιέρωσε τον Σλάι στα ρινγκ των θεαμάτων. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Ρόκι Μπαλμπόα εξακολουθεί να συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης με τη γροθιά -πάντα- ψηλά.

Rocky 005Pyxurz

ΔΗΜΟΦΙΛΗ