ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Happy Birthday Mr. President: Το γενέθλιο λεύκωμα του Μπαράκ Ομπάμα

Happy Birthday Mr. President: Το γενέθλιο λεύκωμα του Μπαράκ Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται 56 ετών και σίγουρα ελάχιστοι περίμεναν ότι αυτός που στα οκτώ του έγραψε σε έκθεση στο σχολείο του ότι "κάποια μέρα θέλει θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ" το εννούσε. Κυριολεκτικά.

Για πολλούς ο μαύρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο αγαπημένος ένοικος του Λευκού Οίκου και ένας από τους ακπροσώπους του Αμερικανικού Ονείρου.

Φέτος ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ και πέμπτος νεότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να γιορτάσει τα γενέθλια του δίνοντας χάρη σε 214 κρατούμενους για υποθέσεις ναρκωτικών όπως έκανε πέρσι. Θα του το συγχωρέσουν όλοι.

Αν και κατά τη διάρκεια της οκταετίας που είναι ένοικος του Λευκού Οίκου, τα μαλλιά του άσπρισαν κάνοντας τις κόρες του να το σχολιάζουν κάπως έτσι ("Μπαμπά έχεις αλλάξει τόσο πολύ αλλά, χμ, δεν είναι κακό, ωριμάζεις" του λένε) ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε ιστορία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 και σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μαράνις, βραβευμένο με Πούλιτζερ συγγραφέα που έφερε στα βιβλιοπωλεία την πιο αποκαλυπτική βιογραφία του Ομπάμα τέσσερα χρόνια πριν, ο Μπάρι ήξερε από τα οκτώ του χρόνια ότι θα γινόταν μια μέρα πρόεδρος.

Η ιστορία τον επιβεβαίωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ