ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: και γιατρός και ...οδηγός ασθενοφόρου

Κάρπαθος: και γιατρός και ...οδηγός ασθενοφόρου
EUROKINISSI

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο μοναδικός χειρουργός που υπηρετούσε στο κέντρο υγείας της Καρπάθου, πήρε απόσπαση για το νοσοκομείο της Κω όπου υπάρχουν άλλοι τρεις γιατροί της ίδιας ειδικότητας.

Η απόσπαση ήταν προγραμματισμένη για 15 ημέρες μόνο, συγκεκριμένα από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, όμως από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και ο χειρουργός δεν έχει επιστρέψει στη θέση του.

6000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και άλλοι τόσοι τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος ή τροχαίου αφού δεν υπάρχει χειρουργός για να τους παράσχει ιατρική φροντίδα.

Όπως δηλώνει στο CNN Greece ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ρόδου, Χρήστος Μαντάς, επικοινώνησε τόσο με τον διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, όσο και με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά άκρη για την τύχη του γιατρού δεν έβγαλε.

Δεν είναι, όμως, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Καρπάθου.

Τα 4 περιφερειακά ιατρεία του νησιού είναι κατά κύρια βάση κλειστά αφού γιατροί δεν υπάρχουν!

1644950

Κάτοικος Καρπάθου - Πηγή: Eurokinissi

Γιατροί - οδηγοί ασθενοφόρων

Όπως δεν υπάρχουν και οδηγοί για το παλιό ασθενοφόρο -το νέο, δωρεά ενός ομογενή, δεν χρησιμοποιείται ακόμη. Έτσι, πολλές φορές αναγκάζονται οι ίδιοι οι γιατροί να εκτελούν χρέη οδηγού και να κάνουν την διακομιδή στο κέντρο υγείας.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε γιατρούς και στα νησιά που ανήκουν στον ιατρικό σύλλογο της Ρόδου. Το CNN Greece ανέδειξε χθες τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την νησιωτική χώρα.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Ρόδου επισημαίνει ότι για να καλυφθούν οι κενές στα νησιά θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα, μεταξύ αυτών να τοποθετούνται στα ακριτικά νησιά δυο ειδικευμένοι γιατροί ώστε να μην εφημερεύει ένας και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα παθολόγο στην Κάσο που έχει να πάρει άδεια εδώ και 3 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς γιατρούς τα νησιά - «Δώστε μας κίνητρα για να πάμε», λένε προς το υπ. Υγείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ