ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Το Γραφείο Πολέμου του Ουίνστον Τσόρτσιλ έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Το Γραφείο Πολέμου του Ουίνστον Τσόρτσιλ έγινε πολυτελές ξενοδοχείο
Στις 29 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο του Παλιού Γραφείου Πολέμου στο Λονδίνο θα ανοίξει το ξενοδοχείο Raffles London at The OWO The OWO

Ήταν κρυμμένο από τα μάτια του κοινού για περισσότερα από εκατό χρόνια. Αλλά σε λίγες εβδομάδες, το Παλιό Γραφείο Πολέμου (Old War Office ή OWO) στο Λονδίνο θα ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του μετά από μια μεταμόρφωση πολλών εκατομμυρίων στερλινών.

Το κτήριο που κάποτε ήταν το κέντρο επιχειρήσεων για στρατιωτικούς ηγέτες όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, θα είναι πλέον το πρώτο ξενοδοχείο Raffles στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πολυτελή δωμάτια που ξεκινούν από 1.100 στερίνες (1.285 ευρώ) ανά διανυκτέρευση.

Διαθέτοντας 120 δωμάτια και σουίτες, μια αίθουσα χορού 600 ατόμων και το πρώτο σπα Guerlain του Λονδίνου, το Raffles London at The OWO, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η αίθουσα χορού 600 ατόμωνThe OWO

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο κτίριο, ο συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ εμπνεύστηκε την ιδέα για τα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ, ενώ εργαζόταν ως αξιωματικός της Βρετανικής Ναυτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι θαυμαστές του πράκτορα 007 μπορεί να αναγνωρίσουν ορισμένες περιοχές του ακινήτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τόπος γυρισμάτων σε πιο πρόσφατες ταινίες της σειράς, όπως η «Spectre», καθώς και σε παλαιότερες, όπως οι «Octopussy» και «Licence to Kill».

Εύκολα φαντάζεται κανείς τον Τζέιμς Μποντ να συχνάζει στα δωμάτια του ξενοδοχείουThe OWO

Το κτίριο-ορόσημο του 1906 υποβλήθηκε σε οκταετή ανακαίνιση κατά την οποία επιστρατεύτηκαν εκατοντάδες τεχνίτες για να αποκαταστήσουν ιστορικά στοιχεία, όπως η επένδυση από βελανιδιά και τα χειροποίητα μωσαϊκά δάπεδα.

Η μεγάλη μαρμάρινη σκάλα με το κόκκινο χαλί και τον τεράστιο πολυέλαιο που κρέμεται ακριβώς από πάνω της είναι ένα από τα αυθεντικά Εδουαρδιανά χαρακτηριστικά του κτιρίου και αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά (και Instagram-ικά) χαρακτηριστικά του.

Η εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα με τον πολυέλαιοThe OWO

Εν τω μεταξύ, η αποκαλούμενη Είσοδος των Κατασκόπων, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν από πράκτορες, είναι τώρα το κύριο σημείο εισόδου για τους ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών Raffles που περιλαμβάνονται στο ακίνητο. Οι τιμές για μια κατοικία δύο υπνοδωματίων ξεκινούν από περίπου 10,57 εκατομμύρια ευρώ.

Οι σουίτες του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν την Churchill suite με δύο υπνοδωμάτια, πρώην Aίθουσα Συμβουλίου του Στρατού, και την Granville suite με ένα υπνοδωμάτιο, που πήρε το όνομά της από τη διάσημη Πολωνή πράκτορα Κριστίν Γκράνβιλ.

Το σπα Guerlain εκτείνεται σε τέσσερις από τους 14 ορόφους του ξενοδοχείουThe OWO

Το ίδιο το κτίριο περιλαμβάνει τρία μπαρ και εννέα εστιατόρια, ανάμεσά τους και εκείνα του Αργεντινού σεφ Mauro Colagreco και του Ιάπωνα Endo Kazutoshi. Ενώ το σπα Guerlain εκτείνεται σε τέσσερις από τους 14 ορόφους του ξενοδοχείου (επτά πάνω από το έδαφος και επτά υπόγειους).

Το Raffles London at The OWO θα ανοίξει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από: Historic war office used by Winston Churchill is transformed into luxury Raffles London hotel by Tamara Hardingham-Gill, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ