ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κρέας βίσωνα, λιωμένο παγωτό, νερό διαίτης: Οι πιο ασυνήθιστες παραγγελίες σε δωμάτια ξενοδοχείων

Κρέας βίσωνα, λιωμένο παγωτό, νερό διαίτης: Οι πιο ασυνήθιστες παραγγελίες σε δωμάτια ξενοδοχείων
Στην έρευνά της για την υπηρεσία δωματίου, η ιστοσελίδα Hotels.com απευθύνθηκε σε περισσότερα από 470 ξενοδοχεία σε 10 χώρες PEXELS.COM

Λιωμένο παγωτό, ποπ κορν από στρείδια, ομελέτα χωρίς ασπράδι είναι μερικές από τις πιο ασυνήθιστες απαιτήσεις ταξιδιωτών από την υπηρεσία δωματίου σε ξενοδοχεία όλου του κόσμου.

Στην πρώτη της έρευνα με θέμα την υπηρεσία δωματίου, η ιστοσελίδα Hotels.com απευθύνθηκε σε περισσότερα από 470 ξενοδοχεία σε 10 χώρες: ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Άλλες παράξενες απαιτήσεις περιλαμβάνουν κρέας βίσωνα, διαιτητικό νερό, μπολ ρυζιού για σκύλο και το μαγείρεμα ενός ψαριού που ο πελάτης είχε φέρει μαζί του.

Το μπέργκερ είναι το πιο δημοφιλές φαγητό για υπηρεσία δωματίου σε όλο τον κόσμοHOTELS.COM

Τα μπέργκερ είναι το πιο δημοφιλές φαγητό για κατανάλωση στο δωμάτιο, όχι μόνο στις ΗΠΑ όπου ήρθε πρώτο στο 49% των ξενοδοχείων, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο όπου ξεπέρασε την πίτσα, τα τάκος, τις τηγανιτές πατάτες και τα κλαμπ σάντουιτς.

Το 27% των πελατών στα ξενοδοχεία των ΗΠΑ πραγματοποιούν παραγγελίες που ξεπερνούν τα 100 δολάρια, με την σαμπάνια και την μπριζόλα να είναι συνήθως οι ακριβότερες επιλογές στο μενού.

Το μπέργκερ των 1.600 δολαρίων

Μια από τις ακριβότερες παραγγελίες που μπορεί να κάνει κανείς σε ξενοδοχείο είναι το Black Gold Burger στο ξενοδοχείο Post Oak Hotel στο Χιούστον των ΗΠΑ, που αποτελείται από μοσχάρι Wagyu, φουά γκρα και μαύρη τρούφα σε ψωμάκι με χαβιάρι και φύλλα χρυσού, και κοστίζει 1.600 δολάρια.

Το Black Gold Burger των 1.600 δολαρίων στο ξενοδοχείο Post Oak Hotel στο Χιούστον των ΗΠΑHOTELS.COM

Το Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη, στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Μόνος στο σπίτι 2», προσφέρει σε υπηρεσία δωματίου το παγωτό Home Alone, που αποτελείται από 16 μπάλες και ένα σωρό γαρνιτούρες, και κοστίζει 300 δολάρια.

Όσον αφορά τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, το ξενοδοχείο Ashford Castle στην κομητεία Μάγιο της Ιρλανδίας διαθέτει «μπάτλερ Lego», ο οποίος παραδίδει στο δωμάτιο πάνω σε ασημένιο δίσκο τα σετ παιχνιδιών Lego που επιλέγει ο πελάτης. Ενώ το Milestone Hotel στο Λονδίνο μπορεί να κανονίσει πριβέ συναυλία στο δωμάτιο (στη σουίτα, για την ακρίβεια) από τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Με πληροφορίες από: Bison, melted ice cream among top 10 out-of-the-ordinary hotel room service requests, survey reports by Ashley R. Williams, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ