ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλός σώθηκε από επίθεση κροκόδειλου, δαγκώνοντάς τον στο… βλέφαρο

Αυστραλός σώθηκε από επίθεση κροκόδειλου, δαγκώνοντάς τον στο… βλέφαρο
«Ήταν αρκετά παχύ, σαν να κρατιέσαι από δέρμα» δήλωσε ο Αυστραλός κτηνοτρόφος που δάγκωσε το βλέφαρο ενός κροκόδειλου Егор Камелев / Unsplash

Αν δεχτούμε το γνωστό ρητό περί είδησης, με τον άνθρωπο που δαγκώνει σκύλο, τι πρέπει να πούμε για τον άνθρωπο που δάγκωσε κροκόδειλο;

Ένας Αυστραλός κτηνοτρόφος κατάφερε να επιβιώσει από επίθεση του τεράστιου αρπακτικού, δαγκώνοντάς το στο… βλέφαρο.

Ο Κόλιν Ντέβερο εργαζόταν κατά μήκος του ποταμού Φίνις στη Βόρεια Επικράτεια όταν σταμάτησε για να ελέγξει ένα billabong, όπως αποκαλούν οι Αυστραλοί τις λιμνούλες που μένει όταν υποχωρεί ένας ποταμός.

Είδε μερικά ψάρια στη μέση του νερού που είχε απομείνει και αποφάσισε να προσπαθήσει να πιάσει μερικά, πριν συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε κάτι άλλο στο νερό και γυρίσει να φύγει.

«Έκανα δύο βήματα και ο βρωμερός μπάσταρδος (ο κροκόδειλος) έπιασε το δεξί μου πόδι», δήλωσε ο Ντέβερο στο αυστραλέζικο δίκτυο ABC. «Με άρπαξε για τα καλά... Με κούνησε σαν κούκλα και υποχώρησε τρία μέτρα πίσω στο νερό, τραβώντας με», είπε.

Ο Ντέβερο αφηγήθηκε πώς κλώτσησε τον κροκόδειλο και στη συνέχεια έπεσε με το κεφάλι του κοντά σε εκείνο του κροκόδειλου πριν προσπαθήσει να τον δαγκώσει.

Τα δόντια του γλίστρησαν στο κεφάλι του κροκόδειλου και κατάφερε να πιάσει το βλέφαρο.

«Ήταν αρκετά παχύ, σαν να κρατιέσαι από δέρμα. Τραβήχτηκα προς τα πίσω δαγκώνοντάς το και μετά από περίπου ένα δευτερόλεπτο με άφησε», είπε ο Ντέβερο, ο οποίος στη συνέχεια γύρισε και έφυγε τρέχοντας.

«Με κυνήγησε νομίζω για τρία ή τέσσερα μέτρα... αλλά μετά σταμάτησε», είπε. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν μέσα σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα.

Ο Ντέβερο κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία με κάποιο σχοινί και αργότερα ταξίδεψε στο νοσοκομείο, όπου του είπαν ότι είχε ζημιά στους τένοντες και «δύο μεγάλες πληγές σχεδόν σε όλο το μήκος του ποδιού».

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού είναι το μεγαλύτερο από όλα τα ζώντα ερπετά και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα έξι μέτραMolly Ebersold / St. Augustine Alligator Farm

Οι γιατροί καθάρισαν όλη τη λάσπη και τα βακτήρια από την πληγή. «Έπρεπε να περάσουν πολύ χρόνο, νομίζω ότι ήταν σχεδόν 10 ημέρες, για να το ξεπλύνουν», δήλωσε ο Ντέβερο. Ση συνέχεια διόρθωσαν το τραύμα με συρραπτικά και ένα μόσχευμα δέρματος που πήραν από πάνω από το γόνατο. Ο Ντέβερο έχει αναρρώσει καλά, όπως είπε.

Ο 60άρης κτηνοτρόφος, που αυτή την εβδομάδα βγήκε από το νοσοκομείο ύστερα από έναν μήνα νοσηλείας, δήλωσε ότι αυτή η εμπειρία τον άλλαξε: «Είμαι ένας άλλος άνθρωπος, θα αλλάξω ό,τι κάνω».

Ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού που επιτέθηκε στον Ντέβερο είχε μήκος περίπου 3,2 μέτρα. Οι συγκεκριμένοι κροκόδειλοι είναι το μεγαλύτερο από όλα τα ζώντα ερπετά. Μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα έξι μέτρα, ενώ οι μεγαλύτεροι ζυγίζουν έως και 1.000 κιλά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υπάρχουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι αλμυρού νερού στην Αυστραλία.

Με πληροφορίες από: Australian man survives crocodile attack by biting back by Jack Guy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ