ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Coyoacán: Τρεις λόγοι για να επισκεφτείς τη γεμάτη ζωντάνια γειτονιά της Frida Kahlo

Coyoacán: Τρεις λόγοι για να επισκεφτείς τη γεμάτη ζωντάνια γειτονιά της Frida Kahlo

Ζωντανή και γεμάτη χρώμα, μια από τις παλαιότερες και ομορφότερες γειτονιές του κόσμου, σας τραβάει προς το μέρος της και «κλειδώνει» το βλέμμα σας στην Τέχνη, τις τοπικές γεύσεις και το τοπίο της. Το Coyoacan στο Μεξικό, είναι πολλά περισσότερα από την παλιά γειτονιά της Frida Kahlo.

Νότια του αστικού χάους του κέντρου της Πόλης του Μεξικό, υπάρχει μια συνοικία που θα σας μαγέψει. Η ολοζώντανη και γραφική γειτονιά του Coyoacan, είναι γεμάτη αρχοντικές μονοκατοικίες, πλακόστρωτα δρομάκια και… Τέχνη! Διότι, η περιοχή αυτή μπορεί να άκμασε στα μέσα του 20ού αιώνα, όμως πλέον, αποτελεί την καρδιά του πολιτισμού του Μεξικό, αλλά κι έναν από τους πιο must προορισμούς για να ταξιδέψετε μέσα στο 2018.

Το Μουσείο της Frida

2 copy

Η Frida Kahlo, μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 64 χρόνια, όμως η μνήμη της καλά κρατεί σε όλο τον κόσμο. Πόσω μάλλον, στον τόπο που γεννήθηκε. Το Coyoacan, «φωνάζει» διαρκώς το όνομα της διάσημης ζωγράφου, ενώ η τελευταία της κατοικία, έχει γίνει ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του Μεξικό. Το Museo Casa Azul, έχει ανοίξει τις πόρτες του από το 1957 -μόλις τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Frida - και δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει λίγη από τη ζωή της. Γεμάτο folk έργα και αντικείμενα, σας δίνει την αίσθηση πως η Frida Kahlo είναι ζωντανή και ζει μέσα σε όλους όσους επισκέπτονται το σπίτι της.

Η παγωμένη… τεκίλα και οι καυτερές τους γεύσεις

3 copy

Οι καυτερές γεύσεις και η παγωμένη τεκίλα ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα στοιχεία του Μεξικό. Άλλωστε κι εμείς πάντα φανταζόμασταν ένα μεγάλο σομπρέρο, μια αιώρα και έναν πολύχρωμο τοίχο για background, να συνοδεύουν τις μικρές μας γιορτές την ώρα του φαγητού.

Η τεκίλα έχει «δική» της καντίνα από το 1932 και ακούει στο όνομα La Guadalupana. Η καντίνα αυτή, μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να σερβίρει μερικές από τις καλύτερες τεκίλες της χώρας και να εντυπωσιάζει κάθε της επισκέπτη για τα ποτά αλλά και την διακόσμησή της.

Το Mercado de Antojitos όμως, είναι αυτό που εμπιστεύονται οι ντόπιοι για την ώρα που θα γευματίσουν και δεν είναι καθόλου μακριά από την παραπάνω καντίνα. Ένα μεγάλο γκαράζ που σερβίρει το παραδοσιακό pozole (χόμινι σε μορφή σούπας, αβοκάντο, κρεμμύδι, σκόρδο, κουνουπίδι, πιπεριές και lime), αλλά και την τηγανητή quesadilla με τυρί, καλαμάρι και φυσικά, chorizo.

Εάν πάλι, θέλετε να απολαύσετε και τα μικρά σας tacos, τότε το La Casa de los Tacos, θα σας μαγέψει με το bohemian vibe του. Για τους τολμηρούς, προτείνουμε τα tacos prehispánicos, στα οποία μαγειρεύουν έντομα της περιοχής, ενώ για του λιγότερο τολμηρούς, υπάρχουν τα κλασικά tacos με κοτόπουλο, μοσχάρι και γουρούνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ