ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ!

Οι ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ!

Με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» μονοψήφιες τιμές και το κρύο να γίνεται μέρα τη μέρα εντονότερο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως βρισκόμαστε επίσημα πλέον στην «καρδιά» του χειμώνα. Μπορεί οι διακοπές των Χριστουγέννων να πέρασαν, όμως οι παρούσες καιρικές συνθήκες δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για όλους εκείνους που δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν καθαρό αέρα, ατελείωτο παιχνίδι στο χιόνι και τολμηρές δραστηριότητες στις κάτασπρες βουνοπλαγιές της χώρας. 

Άλλωστε για τους επαγγελματίες σκιέρ, ο Ιανουάριος ανέκαθεν θεωρούνταν ο καταλληλότερος μήνας για να «ξεσκουριάσουν» τον εξοπλισμό τους και να ανηφορήσουν σε δημοφιλείς κορυφές, όπως αυτή του Παρνασσού, του Χελμού και του Μαίναλου, οι οποίες διαθέτουν σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα, με πίστες που απευθύνονται σε αρχάριους μέχρι πολύ έμπειρους σκιέρ.

Αν εσείς πάλι, ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία που έχει καταφέρει να εξερευνήσει με παγοπέδιλα και ριψοκίνδυνα σλάλομ, κάθε κρυφή γωνιά των ελληνικών οροσειρών, τότε μία χειμερινή απόδραση σε κάποιον παραμυθένιο ευρωπαϊκό προορισμό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να «μπείτε» με διάθεση, αδρεναλίνη και… φόρα, στη νέα χρονιά!

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τους τρεις πιο δημοφιλείς από αυτούς, για να επιλέξετε εκείνον που ανταποκρίνεται καλύτερα στις επιθυμίες και το budget που μπορείτε να διαθέσετε για ένα μελλοντικό ταξίδι.

Ρουστίκ άνεση στο χωριό Klosters

Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς των Ελβετικών Άλπεων και πόλο έλξης διασημοτήτων όπως ο Orson Welles, η Audrey Hepburn, ο πρίγκιπας Harry και η Gene Kelly. Το κοσμοπολίτικο και μικρό χωριουδάκι Klosters, απέχει μόλις 150 χλμ. από τη Ζυρίχη και όσοι είχαν την τύχη να το επισκεφθούν στο παρελθόν, συμφωνούν πως αποτελεί ένα ονειρικό τοπίο που θυμίζει καμβά ζωγράφου του 19ου αιώνα. Φιλόξενα ξύλινα σαλέ με σκεπές καλυμμένες από χιόνι, απέραντο πράσινο, επιβλητικά έλατα, ο παλιός σιδηροδρομικός που μας «ταξιδεύει» σε άλλες εποχές, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που φέρνουν το Klosters στην πρώτη θέση των χειμερινών προορισμών παγκοσμίως. Το πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο Mardisa, θεωρείται σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες, ενώ διαθέτει χώρους ειδικά σχεδιασμένους και για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

2

Sölden: Η «πατρίδα» του σκι

Το επίσης μικρό χωριό Sölden (Ζόλντεν), βρίσκεται περιτριγυρισμένο από πανύψηλους λόφους στην «καρδιά» της κοιλάδας Ötztal, στο χωριό Τιρόλο της Αυστρίας και αποτελεί τον τρίτο πολυπληθέστερο τουριστικά προορισμό της χώρας, έπειτα από τη Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των τεράστιων, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων που διαθέτει για τους λάτρεις του σκι, γεγονός που το κατατάσσει και στην πρώτη θέση των καλύτερων χιονοδρομικών κέντρων παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 2015 επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας του James Bond «Spectre». Αν αποφασίσετε να το συμπεριλάβετε στους επόμενους προορισμούς σας, μην περιοριστείτε μόνο στα όρια του χιονοδρομικού, η κοιλάδα Ötztal, διαθέτει πολυτελείς χώρους ευεξίας με σπα, θεραπευτικά λουτρά, εσωτερικές πισίνες και επιπλέον δραστηριότητες χαλάρωσης που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια.

3

Val d’ Isère το «στολίδι» των Άλπεων

Αν το Sölden θεωρείται για πολλούς η «πατρίδα» του σκι, τότε αναμφίβολα το Val d’Isère είναι η «Μέκκα» των πιστών του και αυτό φαίνεται αρκεί να ρίξει κανείς μία σύντομη ματιά στον χάρτη του χιονοδρομικού κέντρου που μετράει 86 χρόνια ζωής. Μπορεί να μην θεωρείται το καταλληλότερο μέρος να συστηθεί κάποιος με τα χειμερινά σπορ, αλλά μέσα στα 300 χλμ. πλαγιάς που του αναλογούν, διαθέτει πίστες που απευθύνονται σε αρχάριους μέχρι και… πρωταθλητές του σκι! Από το κέντρο της περιοχής και προς τα δυτικά, τα αριστοκρατικά σαλέ δημιουργούν ένα φιλόξενο «ζεστό» σκηνικό για τους επισκέπτες και εντελώς διαφορετικό από το ανατολικό στο οποίο δεσπόζει ένα πιο «αυστηρό» αρχιτεκτονικό τοπίο. Η απόκρημνη ομορφιά του βουνού, η μαγευτική θέα από το εθνικό πάρκο Vanoise αλλά και τα ντόπια εδέσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που υπόσχονται να κάνουν αξέχαστη τη διαμονή σας στους πρόποδες Val d’Isère!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ