ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τζουμέρκα: Μαγευτικός χειμερινός προορισμός το γραφικό χωριό «Καλαρρύτες»

Τζουμέρκα: Μαγευτικός χειμερινός προορισμός το γραφικό χωριό «Καλαρρύτες»
Το ορεινό χωριό Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα IN TIME / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑ

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Τζουμέρκων, χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων «ξετυλίγεται» στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου: Ο λόγος για τους μαγευτικούς Καλαρρύτες.

Το πανέμορφο αυτό χωριό είναι κτισμένο στην άκρη μιας χαράδρας πάνω από τον Καλαρρύτικο ποταμό, με τη θέα που αντικρίζει κανείς καταφθάνοντας εκεί να «κόβει την ανάσα».

Χαρακτηριστικό στοιχείου του οικισμού είναι η γκρίζα πέτρα, η οποία αποτελούσε βασικό υλικό δόμησης και κυρίαρχο αρχιτεκτονικό γνώρισμα των σπιτιών.

Σύμφωνα με έρευνες, η περιοχή κατοικείται από την εποχή του χαλκού. Κατά τον 18ο αιώνα ωστόσο, ο οικισμός άνθισε, με πολλούς από τους κατοίκους του να διατηρούν εμπορικούς οίκους στα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα, σύμφωνα με το travel inspiration.

Με αρκετούς ξενώνες, οι περισσότεροι από τους οποίους στεγάζονται σε παραδοσιακά κτήρια, μαγική θέα, υπέροχους ανθρώπους, αλλά και το φημισμένο παραδοσιακό καφενείο στην κεντρική πλατεία του χωριού με καφέ και μεζέδες, οι Καλαρρύτες αποτελούν μια εξαιρετική ταξιδιωτική επιλογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ