TECH

Yahoo: Και τα τρία δισεκατομμύρια των λογαριασμών μας παραβιάστηκαν το 2013

Yahoo: Και τα τρία δισεκατομμύρια των λογαριασμών μας παραβιάστηκαν το 2013
REUTERS/Dado Ruvic/File Illustration

Η Yahoo αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης που είχαν εξαπολύσει χάκερ κατά του συστήματός της το 2013 είχαν υποκλαπεί στοιχεία και τα 3 δισεκατομμύρια των λογαριασμών που διαθέτει. 

Η εταιρία μετρά ήδη 41 μηνύσεις από θύματα της κυβερνοεπίθεσης, όμως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Η υπόθεση σου προκαλεί σοκ, τόνισε ένας εκ των συνηγόρων των «θυμάτων» της επίθεσης, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως πλέον οι πελάτες του έχουν περισσότερα δεδομένα για να στοιχειοθετήσουν τις καταγγελίες τους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρία είχε κάνει λόγο για χάκινγκ σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς.

«Πρόσφατα λάβαμε νέες πληροφορίες» που μας έδειξαν πως όλοι οι λογαριασμοί μας επηρεάστηκαν, τόνισε η εταιρία την Τρίτη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι δράστες δεν έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης ή στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Ειδικοί κατηγορούν την Yahoo πως τα συστήματά της έχουν σοβαρά κενά ασφαλείας, πράγμα που κατέστησε τους λογαριασμούς ευάλωτους.

Η επίθεση είχε σοβαρές επιπτώσεις στην πώληση των μετοχών της εταιρίας, καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο, το κόστος τους έπεσαν κατά πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ