ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σοκ από την Yahoo: Χάκερς παραβίασαν 1 δισ. λογαριασμούς

Νέο σοκ από την Yahoo: Χάκερς παραβίασαν 1 δισ. λογαριασμούς
REUTERS/Lucas Jackson

Άλλο ένα σκάνδαλο ταράζει την Yahoo!

Έπειτα από αποκάλυψη τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών κλάπηκαν από το δίκτυό του στα τέλη του 2014, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία 1 δισ. λογαριασμών και τον Αύγουστο του 2013.

Η εταιρία εκτιμά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται και ότι και οι δύο έγιναν με «κρατική υποστήριξη».

Ο επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Yahoo, Μπομπ Λορντ, ανέφερε ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν «πλαστά cookies» μέσω των οποίων ο εισβολές μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει τον κωδικό.

Οι πρώτες υποψίες για το νέο χτύπημα μπήκαν στην εταιρεία το Νοέμβριό όταν οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ τους ενημέρωσαν για «δεδομένα χρηστών» που προωθούσε «τρίτο πρόσωπο».

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι στα δεδομένα που εκλάπησαν μπορεί να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κρυπτογραφημένες ερωτήσεις ασφαλείας. Ωστόσο εκτιμά ότι δεν εκλάπησαν πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών.

Yahoo logo 2016 09 22T160110Z 1 MTZGRQEC9MWXU53C RTRFIPP 0 YAHOO RESULTS

(Πηγή:REUTERS/Denis Balibouse)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ