ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ένα μαγικό road trip στη μαγευτική Σκωτία

Ένα μαγικό road trip στη μαγευτική Σκωτία
Courtesy Daniel Allen Photography

Τα σπουδαία road trips είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων: καλή παρέα, καλή μουσική, καλό φαγητό – και ρόδες που θα αντέξουν το ταξίδι.

Αυτό το οποίο όμως πραγματικά εξασφαλίζει ένα επιτυχημένο road trip είναι το σκηνικό. Επικό τοπίο ισοδυναμεί με επικό road trip.

Για τον λόγο αυτό ο νέος σκωτσέζικος δρόμος ‘North Coast 500 (NC500)’ προορίζεται για κλασσικός.

Ο NC500 προσελκύει μεγάλο αριθμό οδηγών, ποδηλατών και πεζοπόρων και έχει ήδη αρχίσει να συγκρίνεται με τη γραφική Ακτή Αμάλφι και τον Ατλαντικό Δρόμο της Νορβηγίας.

Η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στην πόλη Ινβερνές, η οποία είναι από μόνη της θεαματική και συνεχίζει σε μία τρίωρη διαδρομή με τρένο που περνά από την οροσειρά Κέρνγκορμ από το Εδιμβούργο.

road2

Courtesy Daniel Allen Photography

Ταξιδεύοντας δεξιόστροφα ακολουθεί κανείς την δυτική ακτή, συνεχίζει ανοδικά περνώντας από τα βορειοδυτικά υψίπεδα και έπειτα περνά από το πιο ψηλό σημείο της Βρετανίας.

Ταξιδιώτες στη συνέχεια κατεβαίνουν στην ανατολική ακτή, κλείνοντας έτσι το ταξίδι 193 χλμ (120 μιλίων) από το John O’Groats – το πιο βόρειο σημείο της Βρετανίας – πίσω στο Ινβερνές.

Οι ομορφιές του NC500 εντυπωσιάζουν τόσο λόγω ποικιλίας όσο και λόγω αριθμού.

Η διαδρομή περιέχει κάποια από τα πιο δραματικά σκηνικά της Ευρώπης, από χιονισμένες βουνοκορφές, λίμνες και ξεπεσμένα κάστρα ως υψηλούς θαλάσσιους βράχους και προστατευμένα λιμανάκια.

Χωρίς περιορισμό στο χρόνο ολοκλήρωσης της διαδρομής, οι ταξιδιώτες μπορούν να καλύψουν τα 500 μίλια σε ένα σαββατοκύριακο ή να το... καθυστερήσουν ώστε να γευτούν την εμπειρία σε διάρκεια περισσότερων ημερών, σπαταλώντας βέβαια και περισσότερα χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ