English

Το κορυφαίο travel trend
του 2019 έχει ελληνικό «αέρα»

Celestyal Cruises

Εξατομικευμένες εμπειρίες, αναβαθμισμένες wellness υπηρεσίες, ποιοτικές επιλογές διασκέδασης και γαστρονομικές απολαύσεις. Δεν είναι τυχαίο πως σε ό,τι αφορά στις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια, οι απαιτήσεις των σύγχρονων περιηγητών και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αλλάξει τη βιομηχανία του τουρισμού.

Ένα είναι όμως, όπως όλα δείχνουν, το βασικό ζητούμενο που καθορίζει τις επιλογές των ταξιδιωτών σήμερα: Η απόκτηση νέων εμπειριών μέσα από την εναλλαγή διαφορετικών προορισμών. Αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο πεδίο του τουρισμού, υπάρχει μία διαχρονική τάση που παραμένει πραγματικά δημοφιλής και σχετίζεται όσο καμία άλλη με την Ελλάδα με τα πανέμορφα νησιά της. Ο λόγος για την κρουαζιέρα!

Γιατί; Διότι η ψηφιακή «αποτοξίνωση», η ξεκούραση και μεταξύ άλλων, η γαστρονομική ικανοποίηση, αποτελούν ανάγκες που οι τουρίστες σήμερα θέλουν να ικανοποιούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Και η κρουαζιέρα στις μέρες μας, έχει αναβαθμιστεί στον βαθμό που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις παραπάνω ανάγκες και απαιτήσεις -και ακόμη περισσότερες.

Μία «ματιά» στη λίστα με τις πιο σημαντικές τάσεις στα ταξίδια για το 2019 αποκαλύπτει πως μία εν πλω εμπειρία είναι μία επιλογή που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες, με το ενδιαφέρον για ποιοτικές και ταυτόχρονα οικονομικές κρουαζιέρες να είναι σήμερα ιδιαίτερα αυξημένο. Το ενδιαφέρον στοιχείο, μάλιστα, είναι ότι με βάση τις ταξιδιωτικές προβλέψεις, η Generation Z (δηλαδή, η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τους Millennials) θα είναι το μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό στα ταξίδια το 2020 και η συγκεκριμένη γενιά δείχνει -και δηλώνει- πως σε ό,τι αφορά στο πώς και το πού ταξιδεύει, η επιλογή ενός ταξιδιού που περιλαμβάνει περιηγήσεις σε διαφορετικούς προορισμούς και μοναδικές εμπειρίες (όπως μία κρουαζιέρα), αποτελεί την ιδανική για εκείνους.

Η εμπειρία του πλωτού ξενοδοχείου στο Αιγαίο και τα λιμάνια που ξεχωρίζουν

Τι συμβαίνει όμως, σε ό,τι αφορά στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα; Με το ελληνικό καλοκαίρι να είναι πλέον εδώ, μία κρουαζιέρα στο ειδυλλιακό Αιγαίο φαντάζει σίγουρα ιδανική τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους τουρίστες.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αναφερόμαστε όλο και πιο συχνά στο «island hopping». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα travel trend που αφορά στη μετάβαση από το… ένα νησί στο άλλο και σήμερα, αποτελεί μία ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστική συνήθεια στη χώρα μας -η οποία σχετίζεται με την κρουαζιέρα.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας; Αξίζει τελικά να επιλέξουμε την κρουαζιέρα για να γνωρίσουμε από κοντά τους κορυφαίους δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου και να επιστρέψουμε στα σπίτια μας έχοντας βιώσει αξέχαστες διακοπές και μοναδικές εμπειρίες;

Η δική μας καλοκαιρινή έρευνα αναφορικά με την κρουαζιέρα, μας οδήγησε στη Celestyal Cruises. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη εταιρεία κρουαζιέρας αντιπροσωπεύει το 70% του Home porting στην Ελλάδα και την ίδια ώρα, προσεγγίζει με τα πλοία της περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κρουαζιέρας. Εκτός, λοιπόν, από το ότι διαδίδει την ελληνική κουλτούρα, τον ελληνικό τρόπο ψυχαγωγίας και την τοπική κουζίνα, σε κάθε γωνιά της υφηλίου, πηγαίνει την έννοια της κρουαζιέρας σε ένα άλλο, περισσότερο ελληνικό επίπεδο, «αγκαλιάζοντας» ταυτόχρονα τη μοναδικότητα του ελληνικού καλοκαιριού. Αρκεί να ρίξει κάποιος μία ματιά στην κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο» που προσφέρει η εταιρεία αυτή την περίοδο με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, για να καταλάβει πώς η κρουαζιέρα στην Ελλάδα του σήμερα έχει αλλάξει -προς το καλύτερο! Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελληνικής και ποιοτικής εν πλω ταξιδιωτικής εμπειρίας και η παρακάτω λίστα είναι σίγουρα ενδεικτική.

Δρομολόγια με έμφαση στις εμπειρίες και τον προορισμό

Με την απόκτηση νέων εμπειριών σε διάφορους προορισμούς να αποτελούν ένα από τα βασικά ζητούμενα που καθορίζουν τις ταξιδιωτικές τάσεις σήμερα, μία κρουαζιέρα φαντάζει αναμφίβολα η ιδανική επιλογή, πόσω μάλλον στο «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Προσφέρει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν και να περιηγηθούν στους πιο γοητευτικούς προορισμούς, ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και τα πιο ιστορικά μέρη της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει εν πλω «πλούσιες» και ποιοτικές εμπειρίες διασκέδασης και χαλάρωσης.

Με το Celestyal Crystal, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι, ο ταξιδιώτης θα βρεθεί σε πέντε προορισμούς μέσα σε επτά ημέρες και νύχτες. Από τη Μύκονο στη Μήλο και από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο Κρήτης και από εκεί στο πανέμορφο Κουσάντασι με την Αρχαία Έφεσο (ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και τον Πειραιά.

Με πρώτο προορισμό το νησί των Ανέμων, ο ταξιδιώτης που θα επιλέξει το «Ειδυλλιακό Αιγαίο» θα έχει την ευκαιρία να περάσει 24 ώρες στη Μύκονο, απολαμβάνοντας τις βουτιές στις παραλίες του νησιού, κάνοντας βόλτες στα σοκάκια του και διασκεδάζοντας.

Από την έντονη και κοσμοπολίτικη Μύκονο θα βρεθεί για μία ολόκληρη μέρα στη Μήλο, εκεί όπου θα χαρεί μερικές από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων, με τα λευκά πετρώματα και τα τιρκουάζ νερά και φυσικά, θα επισκεφτεί τις σπηλιές στο Κλέφτικο και στο Σαρακίνικο.
Μετά τη Μύκονο και τη Μήλο, σειρά έχει η Σαντορίνη με 48 ολόκληρες ώρες παραμονής στο νησί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιηγήσεις σε γραφικά δρομάκια, διασκέδαση καθώς και μία εκδρομή στην Οία και το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας.

Ο επόμενος προορισμός, το Ηράκλειο της Κρήτης, αποτελεί μία ακόμη δημοφιλή ταξιδιωτική επιλογή. Τα Ενετικά τείχη, το παλιό λιμάνι του Ηρακλείου, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού (η εκδρομή περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου) και οι βουτιές στις υπέροχες παραλίες της Κρήτης συνιστούν μία ιδιαίτερη εμπειρία, ενώ λίγο πριν την επιστροφή στον Πειραιά, το Celestyal Crystal ταξιδεύει στο πανέμορφο Κουσάντασι με το διάσημο παζάρι για να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο. Διότι στο Κουσάντασι βρίσκεται η εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο (η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου της κρουαζιέρας), ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO -και αναμφίβολα ένας εξαιρετικής σημασίας προορισμός.

Προτεραιότητα στο wellbeing, τις luxury επιλογές και τις foodie εμπειρίες

Ποια άλλα στοιχεία αναβαθμίζουν τη σύγχρονη κρουαζιέρα στο «Ειδυλλιακό Αιγαίο»; Η υιοθέτηση των πλέον δημοφιλών τάσεων στα ταξίδια αλλά και την καθημερινή μας ζωή. Ποια είναι αυτά τα trends; Οι εμπειρίες ευεξίας, η στροφή σε περισσότερο ποιοτικές επιλογές σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση και την προσωπική μας φροντίδα καθώς και το καλό φαγητό. Οι γαστρονομικές διακοπές κερδίζουν συνεχώς «έδαφος», ενώ σε ό,τι αφορά στο σύγχρονο travel, οι ταξιδιώτες δείχνουν να αγαπούν την ποιότητα και να την αξιοποιούν προκειμένου να δημιουργούν νέες, μοναδικές αναμνήσεις.

Με άνετες καμπίνες και σουίτες, κομψά εστιατόρια και μπαρ, σπα και γυμναστήρια, καζίνο, τζακούζι, πισίνα και πολλές ακόμη υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία εν πλω, δεν υπάρχει αμφιβολία πως με το Celestyal Crystal, το Αιγαίο θα δείχνει αυτό το καλοκαίρι ακόμη πιο ειδυλλιακό.

Η οργάνωση και η επιλογή του «όλα σε μία τιμή»

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το θέμα των οργανωμένων διακοπών που ένα σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να προσφέρει. Με τους τουρίστες σήμερα να αποζητούν την ηρεμία και την αποφυγή της οποιαδήποτέ δραστηριότητας που ενδέχεται να τους δημιουργήσει επιπλέον στρες, η σκέψη και μόνο πως κάποιος άλλος οργανώνει τις ιδανικές διακοπές για εκείνους είναι αναμφίβολα δελεαστική.

Εξίσου σημαντικό όμως, για τη σύγχρονη κρουαζιέρα είναι και το θέμα του budget. Και αυτό διότι η κρουαζιέρα αποτελεί μία επιλογή που προσφέρει στον ταξιδιώτη την επιλογή να χαρεί ξέγνοιαστα τις διακοπές του, απολαμβάνοντας τα πάντα σε μία τιμή: Από τη διαμονή στις μετακινήσεις και από τη διατροφή στα απεριόριστα ποτά εν πλω και στην περίπτωση της Celestyal Cruises, στους υπέροχους προορισμούς στους οποίους ταξιδεύει το κρουαζιερόπλοιο και φυσικά, τις εκδρομές εκτός πλοίου -και συγκεκριμένα τις τρεις που περιλαμβάνει η κρουαζιέρα των επτά διανυκτερεύσεων!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που φέτος το καλοκαίρι επιθυμείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας στο Αιγαίο με έναν περισσότερο διαφορετικό, ξεκούραστο και ξέγνοιαστο τρόπο, τότε η κρουαζιέρα αποτελεί την ιδανική επιλογή -και για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής. Διότι ακόμη και αν δεν έχετε προλάβει να κανονίσετε μέχρι στιγμής τις φετινές σας διακοπές, η επιλογή μιας κρουαζιέρας θα σας «λύσει τα χέρια». Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η Celestyal Cruises.

Με τις σύγχρονες εν πλω εμπειρίες να αναβαθμίζουν σήμερα την έννοια των διακοπών μες στο πλοίο, το σίγουρο είναι πως είτε ανήκετε στους… «last minute» ταξιδιώτες είτε όχι, ταξιδεύοντας φέτος στο «Ειδυλλιακό Αιγαίο» θα μπορέσετε να καλύψετε τις ανάγκες σας, να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες και παράλληλα να απολαύσετε τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις, όλες σε ένα ταξίδι με μία τιμή -και πολλούς προορισμούς.