Gaming σε cinematic infinity οθόνη για απέραντη εμπειρία

Powered by Samsung Παναγιώτης Μαυραγάνης

Η αλήθεια είναι ότι είμαι επιρρεπής στο gaming. Με θυμάμαι ακόμα να προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο από το διάβασμα για να ανοίξω τον υπολογιστή μου και να παίξω -κρυφά από τους γονείς μου- το αγαπημένο μου Role Playing Game. Κάποια χρόνια αργότερα, με θυμάμαι, επίσης, να προσπαθώ να βρω κάποια δικαιολογία για να αποτραβηχτώ από τον εφηβικό μου έρωτα για λίγες ώρες, προκειμένου να «καούμε» με τους κολλητούς μου στο λανάδικο της περιοχής που μεγαλώσαμε μαζί.

Ξεκινούσαμε με το ιστορικό παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires, για να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και, μετά από κάποιες νίκες, ριχνόμασταν στη «μάχη», σε κάποια πίστα του Counterstrike ή του Left 4 Dead. Κάπως έτσι αγάπησα το gaming και τα παιχνίδια για First Person Shooters: Όχι επειδή με εντυπωσίαζαν τα γραφικά ή το σενάριο ενός τίτλου, αλλά γιατί μου χάρισαν όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές που έχω να αναπολώ με τους φίλους μου.

Ραντεβού στο Fortnite

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η φοιτητοπαρέα, που κάποτε μαζευόταν για να εκτονωθεί στο πληκτρολόγιο, δεν έχει πια το χρόνο, που διέθετε 10 χρόνια πριν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να δώσει ραντεβού στη γωνία του καταστήματος για να νοικιάσει έναν υπολογιστή.

Ο ένας από τους έξι αναγκάστηκε για επαγγελματικούς λόγους να φύγει στο εξωτερικό, κάποιοι μετακόμισαν σε άλλες περιοχές, ενώ άλλοι έγιναν γονείς. Μπορεί οι επαφές να έγιναν λίγο πιο αραιές με την πάροδο των ετών, ωστόσο, η επικοινωνία και το… πάθος μας για το gaming παρέμειναν αναλλοίωτα και για τους έξι, παρότι τριανταρίσαμε.

Σε αυτό βοήθησαν τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά και το παιχνίδι Fortnite, το οποίο έμελλε να μας θυμίσει τα «παλιά», έστω και αν δεν βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής για να πειράξουμε ο ένας τον άλλο.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησα και πάλι να ξεκλέβω λίγο χρόνο από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου, για να είμαι συνεπής στο εικονικό ραντεβού της παλιοπαρέας στον κόσμο του δημοφιλούς παιχνιδιού, μόνο που αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με 10 χρόνια πριν, χάρη στο Galaxy S10 της Samsung.

Αυτό γιατί μπορώ να αφιερώνω, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο, όλο εκείνο το χρόνο που μου «περισσεύει», προκειμένου να αναμετρηθώ στη σκοποβολή με τους φίλους μου, χωρίς -μάλιστα- να υποφέρω από καθυστερήσεις ή τις χαμηλές επιδόσεις ενός αδύναμου mobile επεξεργαστή.

Πλέον δεν περιορίζομαι από το «ντοπαρισμένο» υπολογιστή, με την 22άρα Full HD οθόνη, στο γραφείο του σπιτιού μου, για να ευχαριστηθώ το gameplay, αφού το Galaxy S10, όχι μόνο τρέχει smoothly το Fortnite, αλλά μου προσφέρει και εξαιρετική εμπειρία gaming, χάρη στη μοναδική Infinity-O screen!

Η πρωτοποριακή κατασκευή της, συνδυάζει, μεταξύ άλλων, μια σειρά από αισθητήρες και τεχνολογία κάμερας σε οθόνη με οπή, για μεγιστοποίηση προβολής περιεχομένου, χωρίς περισπασμούς.

Με την ολοκαίνουρια οθόνη Dynamic AMOLED -την πρώτη στον κόσμο- οι ώρες μου στο Fortnite κυλούν αβίαστα, παρακολουθώντας ρεαλιστικό ψηφιακό περιεχόμενο, με τα ευκρινέστερα χρώματα που έχω συναντήσει σε κινητή συσκευή, ακόμα και υπό το έντονο φως του ήλιου. Και παρά το γεγονός, της πολύωρης χρήσης, τα μάτια μου δεν κουράζονται, καθώς η τεχνολογία Eye Comfort της Dymanic AMOLED οθόνης, μειώνει τη βλαβερή μπλε ακτινοβολία που εκπέμπεται, προστατεύοντας την όρασή μου.

Και πάλι παιδιά

Βέβαια, οι λόγοι για του οποίους απολαμβάνω το παιχνίδι με τη νέα συσκευή δεν σταματούν εδώ. Κάθε μέρα ενθουσιάζομαι όλο και πιο πολύ από την εμπειρία χρήσης, ενώ παίζω εν κινήσει, αφού βλέπω τη μπαταρία να μη μειώνεται, ακόμα και μετά από αρκετή ώρα στον κόσμο του Fortnite, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα που είχα κατά καιρούς, τα οποία έπρεπε να φορτίζω κάθε λίγο και λιγάκι.

Κατασκευασμένη, όντως, για την καλύτερη πιθανή εμπειρία παιχνιδιού, η σειρά Galaxy S10 κυκλοφορεί με ενσωματωμένο software για βελτιστοποίηση της απόδοσης gaming, ενώ άλλες εκδόσεις του είναι εξοπλισμένες και με premium hardware, συμπεριλαμβανομένων του Dolby Atmos για λειτουργία gaming και του συστήματος vapor chamber cooling, το οποίο επιτυγχάνει την ταχύτερη ψύξη της συσκευής για πολύωρο «ανθρωποκυνηγητό» στις αλάνες του Fortnite.

Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται το πώς θα ήταν η ζωή μας, αν mobile καινοτομίες, όπως αυτές που διαθέτουν τα νέα μοντέλα της Samsung δεν είχαν έρθει στη ζωή μας. Ίσως να μέναμε στο τυπικό της διαδικτυακής επικοινωνίας ή μιας τηλεφωνικής κλήσης. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι δε θα είχαμε τη δυνατότητα να «ταξιδεύουμε» με τόση ευκολία πίσω στο χρόνο για να γινόμαστε και πάλι παιδιά, έστω παίζοντας για λίγες ώρες το αγαπημένο μας παιχνίδι, μέσω ενός next-gen smartphone.