Η δύναμή μου είναι η ενέργεια που ανταλλάσσω

Powered by Samsung Ειρήνη Πολλάλη

Λένε πως τίποτε σε αυτή τη ζωή δεν έχει νόημα αν δεν μπορείς να το μοιραστείς και η αλήθεια είναι πως όσο και να αποζητώ κάποιες φορές τη μοναξιά και την ηρεμία μου, η ανάγκη του να ανταλλάσσω λέξεις, ιδέες, εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα και κυρίως, ενέργεια με τους γύρω μου, είναι μεγάλη. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια για να αντιληφθώ τη μεγάλη σημασία που έχει για την καθημερινότητά μου η ενέργεια που μοιράζομαι. Αποτελεί μία πραγματική δύναμη που επηρεάζει συχνά τη διάθεσή μου και φυσικά, εκείνη των δικών μου ανθρώπων.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα όλοι μιλούν -και γράφουν- για τη δύναμη του Power Share! Στην εποχή της τεχνολογίας, η έννοια του «μοιράζομαι» έχει πάρει σίγουρα άλλες διαστάσεις. Ωστόσο, όσοι ανήκουμε στη νέα γενιά, ξέρουμε πως η σημασία του ανταλλάσσω πηγαίνει πέρα από τα όρια του Διαδικτύου. Διότι όσο και να μας κατηγορούν πως είμαστε «εγωιστές» και «κολλημένοι» με τα smartphone, η αλήθεια είναι πως δεν μένουμε απλώς στην ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων με τους γύρω μας. Αντιθέτως, πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα, ανταλλάσσοντας ενέργεια, ό,τι και αν κάνουμε και όπου και αν βρισκόμαστε. Και αυτή η ανταλλαγή ενέργειας είναι wireless!

Power Share

Εσύ τι γνωρίζεις για το κίνημα του Power Share;

Είτε ανήκεις στη γενιά των Millennials, είτε σε εκείνη της Generation Z, το σίγουρο είναι πως αξίζει να μάθεις και εσύ περισσότερα για το κίνημα του Power Share και κυρίως, να πιστέψεις στη θετική ενέργεια που μπορείς να ανταλλάσσεις με τους γύρω σου.

Στη δική μου περίπτωση, έχει αποδειχθεί πολύτιμη σε πολλές περιστάσεις και ξεκίνησε με την απόφασή μου να αφήσω πίσω μου την γκρίνια και την αρνητικότητα και να προσπαθήσω να δω τα πράγματα με μία περισσότερο θετική «ματιά». Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπρεπε πρώτα να εξελίξω -ολίγον τι- τον εαυτό μου σε ορισμένους τομείς.

Ξεκίνησα γιόγκα για να αποβάλλω το άγχος, άρχισα να τρώω περισσότερο υγιεινά, εντάσσοντας στη διατροφή μου περισσότερα φυτικά και βιολογικά προϊόντα, γέμισα το σπίτι μου με φυτά για να αισθάνομαι μία πιο… πράσινη και «καθαρή» αύρα και ενέργεια γύρω μου και προσπάθησα να εκμεταλλευτώ την κοινωνική πλευρά του εαυτού μου, για να πάρω και να δώσω ενέργεια -και δη θετική.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, του Power Share «πειράματός» μου ήταν κάτι περισσότερο από θετικά. Το παρακάτω παράδειγμα που έρχεται κατευθείαν από την καθημερινότητά μου, θα σου δείξει πώς τα κατάφερα -εκτός, βέβαια, αν έχεις ήδη ένα Galaxy S10 οπότε γνωρίζεις τι σημαίνει Wireless Power Share!

Δευτέρα στο γραφείο και… μοιράζω θετικά vibes

Μετάτρεψε τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες. Είναι Δευτέρα, έξω ψιχαλίζει, το επαγγελματικό μου email έχει «φουλάρει» και τα deadlines με κάνουν να μην θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Αντί, όμως, να πάω στο γραφείο με τα μούτρα ως το πάτωμα και να τα βάλω με τους αγαπητούς

μου συναδέλφους -οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση- εγώ παίρνω μία βαθιά ανάσα και αποφασίζω να «καθαρίσω» το μυαλό και την ενέργειά μου από τις αρνητικές σκέψεις και να κάνω μία δυναμική είσοδο στο γραφείο, με ένα τεράστιο χαμόγελο. «Τι έχω να χάσω;», σκέπτομαι και αρχίζω να μοιράζω τη θετική μου ενέργεια δεξιά και αριστερά: Στην Ελένη που πίνει τον καφέ της με τη θλίψη της Δευτέρας «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό της και τον Πέτρο που από τις 9 το πρωί «κοσμεί» τον υπολογιστή του με διόλου κομψούς χαρακτηρισμούς. Με το οικολογικό θερμός μου στο ένα χέρι και το smartphone μου στο άλλο, μοιράζω χαμόγελα και θετική ενέργεια.

Στην αρχή παραξενεύονται και αρχίζουν να με «βομβαρδίζουν» με ερωτήσεις, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί. «Τίποτα δεν συμβαίνει», τους απαντώ και συνεχίζω: «Χρειάζεται να έχει γίνει κάτι για να έρθω χαρούμενη στο γραφείο;». Μέσα σε λίγα λεπτά, λοιπόν, τους βλέπω να χαλαρώνουν και το… Power Share ξεκινά. Διότι το χαμόγελο που μοίρασα στην Ελένη και τον Πέτρο, έγινε θετική ενέργεια που έφτασε μέχρι τον Τάσο, τον Κώστα, τη Μάτα και την Αναστασία. Για δοκίμασέ το και εσύ! Αν δεν μπορείς να χαμογελάσεις, πιάσε τουλάχιστον το κινητό σου και στείλε ένα χαρούμενο emoji (δεν κοστίζει κάτι)!

Η σημασία του να μοιράζεσαι φόρτιση και το Galaxy παράδειγμα

Με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο η ανταλλαγή ενέργειας μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο -ακόμη και αν πρόκειται αρχικά για τον δικό σου μικρόκοσμο.

Αρκεί μία κουβέντα, μία λέξη, μία ματιά ένα άγγιγμα, ένα χαρούμενο gif στο Messenger (ακόμη και ένα thumbs up emoji) για να κάνει τον διπλανό σου να νιώσει καλύτερα, για να «φορτίσει» τους γύρω σου με θετική ενέργεια -η οποία θα μεταφερθεί από τον έναν στον άλλον για να επιστρέψει ξανά πίσω σε εσένα!

Πρόκειται για μία win-win κατάσταση για όλους, η οποία πηγαίνει πέρα από τα συνηθισμένα. Αν χρειάζεσαι ένα περισσότερο digital και tech παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ (όπως και να το κάνουμε, είμαστε τέκνα της ψηφιακής εποχής!), σκέψου απλώς πώς λειτουργεί η νέα Wireless Powershare τεχνολογία των ολοκαίνουριων Galaxy S10 της Samsung.

Σου προσφέρει έναν νέο τρόπο για να μοιράζεσαι ενέργεια σε άλλες συσκευές και μάλιστα, σου επιτρέπει να το κάνεις ασύρματα και με ένα απλό άγγιγμα! Το πλέον σημαντικό στοιχείο στο συγκεκριμένο παράδειγμα -και ο λόγος για τον οποίο το επέλεξα- βέβαια, είναι ότι το εξελιγμένο αυτό smartphone μπορεί να φορτίζει και παράλληλα να γίνεται βάση φόρτισης για μια δεύτερη συσκευή!

Και εδώ ακριβώς κρύβεται η «ουσία» και η δύναμη του Powershare: Στο να μπορείς να γεμίζεις, να «φορτίζεις» τον εαυτό σου με θετική ενέργεια όπου κι αν βρίσκεσαι και ό,τι και αν κάνεις και εν συνεχεία, να ανταλλάσσεις την ενέργεια αυτή με τους δίπλα σου. Όλα είναι στο χέρι σου και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται απλώς μία κίνηση για να αρχίσει η θετική «φόρτιση»!

Δοκίμασέ το και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, θα δεις τα πρώτα αισιόδοξα αποτελέσματα. Ναι, οι γενιές αλλάζουν και εξελίσσονται, όπως ακριβώς οι ανάγκες μας. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όμως, πάντα όλοι μας θα έχουμε ανάγκη από λίγη επιπλέον θετική ενέργεια. Μοιράσου φόρτιση, λοιπόν, και πες «ναι» στο Power Share.
Είναι wireless και αποτελεί τη δύναμή σου.