Κάθε στυλ, κάθε ύφος, κάθε αποτύπωμα είναι μοναδικό

Powered by Samsung Διονυσία Καλαποθαράκου

To σπίτι μου μοιάζει με ένα μεγάλο βεστιάριο: Ρούχα στις ντουλάπες, στις συρταριέρες, στις συρόμενες κρεμάστες. Ρούχα πάνω στον καλόγερο, στην πολυθρόνα του υπνοδωματίου μου, στις καρέκλες και τον καναπέ. Και αν η εικόνα που σχημάτισες στο μυαλό σου διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές σου δημιουργεί την αίσθηση της πλήρους αταξίας και του χάους, για εμένα είναι ο μικρόκοσμός μου, μέσα στον οποίο όχι μόνο ξέρω πώς να κινηθώ αλλά και πώς να υπάρξω, πώς να ολοκληρωθώ ως προσωπικότητα.

Εξαιτίας του αντικειμένου της εργασίας μου, ως fashion editor, τα ρούχα δεν αποτελούν μόνο το μεγάλο μου… πάθος, αλλά για εμένα είναι πολύτιμα… υλικά και προ πάντων έχουν συναισθηματική αξία. Η σχέση μου μαζί τους είναι μοναδική, σαν και αυτή που έχω με το κινητό μου, το Samsung Galaxy S10+. Τo smartphone μου γνωρίζει για εμένα τα πάντα, εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που καθορίζουν την καθημερινότητά μου, αλλά και πολλά στοιχεία που περιγράφουν τη ζωή μου ολόκληρη: Τους αριθμούς των ανθρώπων που είναι τόσο κοντά μου για να βρίσκονται στις ταχείες κλήσεις, τα mails των συνεργατών μου, τις φωτογραφίες από τα πιο αγαπημένα μου ταξίδια, από τα καλοκαίρια που περάσαν και από αυτά που ανυπομονώ να έρθουν.

Με λίγα λόγια, είναι ένα μικρό «θησαυροφυλάκιο» μέσα στο οποίο «κρύβω» όλα τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμένα, όλα αυτά που με σκιαγραφούν και με ορίζουν. Όπως η γκαρνταρόμπα μου οριοθετεί το στυλ μου, έτσι και το Galaxy S10+ περικλείει την ύπαρξή μου ολόκληρη και κάτι τέτοιο είναι τόσο πολύτιμο που πρέπει να φυλάσσεται σαν αληθινός θησαυρός.

Πώς «κατακτάς» όμως έναν θησαυρό; Πώς διασφαλίζεις πως στο θησαυροφυλάκιό σου έχεις πρόσβαση μόνο εσύ; Aν ζούσαμε σε κάποιο παραμύθι του Hans Christian Andersen, σαν την «Τοσοδούλα» ή το «Ασχημόπαπο» θα έπρεπε να βρούμε το μαγικό κλειδί, αφού σκοτώσουμε δράκους και λύσουμε γρίφους. Στην πραγματική ζωή όμως, τα πράγματα μπορούν να γίνουν «μαγικά εύκολα» και το μόνο που χρειάζεσαι για να έχεις πρόσβαση στον «θησαυρό» σου είναι το δακτυλικό σου αποτύπωμα.

Ναι, το νέο Samsung Galaxy S10+ ανοίγει με τον πρώτο ενσωματωμένο Υπερηχητικό Αισθητήρα Δακτυλικού Αποτυπώματος πάνω στην οθόνη, που αναγνωρίζει τα 3D περιγράμματα του δακτυλικού αποτυπώματος – και όχι μια 2D εικόνα αυτού όπως όλα τα άλλα κινητά – καθιστώντας απλά αδύνατη την πλαστογράφησή του. Με την παγκόσμια πιστοποίηση FIDO Alliance Biometric Component, η συγκεκριμένη επαλήθευση βιομετρικών στοιχείων εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια σε ό,τι αφορά στα δεδομένα της συσκευής, όμοια με εκείνη ενός «θησαυροφυλακίου». Στο κινητό σου δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος εκτός από εσένα, όπως ακριβώς κανείς άλλος δεν μπορεί να… τρυπώσει στην ντουλάπα σου, να φορέσει τα ρούχα σου και να υιοθετήσει το στυλ σου.

Η γκαρνταρόμπα μας είναι το αισθητικό μας «αποτύπωμα» και μέσα από αυτήν δημιουργούμε το ενδυματολογικό μας προφίλ, εκφραζόμαστε και δημιουργούμε looks ακριβώς στο ύφος που μας εκφράζει. Είναι μοναδική, σαν το κινητό μας και το περιεχόμενο αυτού. Και ό,τι είναι τόσο μοναδικό, βρίσκουμε τρόπους να το προστατεύσουμε και να το κρατήσουμε μόνο για εμάς, είτε πρόκειται για το πιο statement κομμάτι, είτε για την κάρτα SIM μας. Σκέψου τα 3D περιγράμματα του δακτυλικού αποτυπώματος που αναγνωρίζει το νέο Samsung Galaxy S10+ σαν το αγαπημένο σου statement outfit.

Φαντάσου ότι έχεις φτιάξει ένα style combo από ένα κλασικό trench coat, ένα ζευγάρι strappy πέδιλα, ένα κολακευτικό ψηλόμεσο jean και ένα mannish λευκό πουκάμισο. Μπορείς να το φορέσεις 24 ώρες το 24ωρο και να είσαι καλοντυμένη, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο ενδεικτικό του ύφους σου και του τρόπου που ντύνεσαι, που όποιος το παρατηρεί «βλέπει» εσένα και το ποια είσαι πραγματικά.

Τόσο μοναδικός είναι και ο τρόπος που βάζοντας το δάχτυλό σου πάνω στην Dynamic AMOLED οθόνη των Galaxy S10 & S10+ ο πρώτος ενσωματωμένος Υπερηχητικός Αισθητήρας Δακτυλικού Αποτυπώματος το αναγνωρίζει και ξεκλειδώνει τη συσκευή σου μόνο για εσένα, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι και ασφαλής εκτός από ξεχωριστή.

Διότι οι πραγματικοί «θησαυροί» στη ζωή δεν είναι ένα σεντούκι με χρυσές λίρες, όπως στα παραμύθια, αλλά πράγματα που βγάζουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας, την πιο όμορφη πλευρά μας, το στυλ και τον χαρακτήρα μας. Πράγματα, όπως τα ρούχα και τα αξεσουάρ, που με τόση αγάπη έχουμε διαλέξει ανάμεσα σε τόσα άλλα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα που κρύβονται στη μνήμη του κινητού μας και ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς. Τα πρώτα «αφήνουν το αποτύπωμά μας» και τα δεύτερα το «χρειάζονται» για να «ανοίξουν». Και τα δύο αυτά μαζί είναι πλανήτες του Galaxία που βρίσκεσαι, που βρίσκομαι, που βρισκόμαστε. Είναι το «εγώ» ανάμεσα στα τόσα «εμείς». Είναι το ποιοι είμαστε στον πυρήνα μας, όχι μόνο στην επιφάνειά μας, και για να φτάσεις σε αυτόν χρειάζεσαι πράγματα και πράξεις τολμηρές, που φέρουν πάνω το μοναδικό «αποτύπωμά σου».

Μία ινδιάνικη ρήση λέει πως «δεν υπάρχουν πατημασιές τόσο μικρές που να μην αφήνουν το αποτύπωμά τους σ' αυτόν τον κόσμο». Παραφράζοντάς τη λίγο, θα τολμήσω να γράψω πως «δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς τόσο μοναδικό στυλ και αισθητική που να μην ξεχωρίζουν». Το νέο Samsung Galaxy S10+ έχει φροντίσει αυτή η μοναδικότητά τους, αυτό το αποτύπωμα που έχουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να είναι και αυτό που τους επιτρέπει την πρόσβαση στο κινητό τους. Γιατί για να πετύχουμε όλα όσα έχουν αξία στη ζωή, πρέπει να βάλουμε και εμείς το χέρι μας…
«Μόνο όσοι τολμούν αφήνουν το αποτύπωμά τους» - ανώνυμος.
Όσοι τολμούν και όσοι επιλέγουν το νέο Samsung Galaxy S10+, να προσθέσω εγώ.