ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για τις πορείες της Κυριακής

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ είναι σήμερα σε επιφυλακή για τις πορείες μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Eurokinissi

Σε πλήρη ανάπτυξη δυνάμεων η ΕΛΑΣ για την πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά τις απειλές Ρωμανού, για «Μαύρο Δεκέμβρη» και τις συλλήψεις αντιεξουσιαστών από Γερμανία και Ιταλία.

Έντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ, για ορμητήρια σε κτήρια περιμετρικά του ΕΜΠ σε εφαρμογή σχεδίου από τους "ιπτάμενους αντιεξουσιαστές" κατά Αστυνομικών.

Σε περίπου 5.000- 6.000 Αστυνομικοί υπολογίζεται ο αριθμός των ένστολων που έχουν τεθεί σε επιφυλακή, για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα. Στο σχεδιασμό μέτρων, προβλέπεται αστυνομικές δυνάμεις να αναπτυχθούν από την οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια με εντολή «αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, να μην επιχειρούν στην πλατεία» υπό το φόβο οργανωμένης ενέδρας.

Στο πλαίσιο σχεδιασμού των μέτρων της ΕΛΑΣ, έχει προβλεφθεί αυστηρή επιτήρηση των μπλοκ με τα «ανήσυχα πνεύματα» που θα εκφράσουν πρόθεση να προβούν σε έκτροπα, ενώ έντονη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας, και κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Αν επιχειρήσουν άτομα να προβούν σε έκτροπα, θα τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, συνεκτιμώντας τις συνθήκες και την κατάσταση με τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί. Σε περίπτωση που οι επιθέσεις είναι κατά των Αστυνομικών δυνάμεων, προέχει η ακεραιότητα του ένστολου προσωπικού » τόνισε χαρακτηριστικά Ανώτατος Αξιωματικος της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη κάνει «κατόπτευση» από αέρος και έχουν εντοπίσει κινήσεις σε ταράτσες κτηρίων περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων. Από νωρίς το πρωί τα ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, όπου θα βρίσκονται Εισαγγελείς, ενώ θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους και μετά τη δύση του ήλιου. Με θερμικές κάμερες, θα κατοπτεύουν μαζικές μετακινήσεις ατόμων επί γης και.. σε ταράτσες, στο ενδεχόμενο άτομα του «χώρου» να επιχειρήσουν να στήσουν «καβάτζες» όπως είχαν κάνει πέρσι.

Η διάλυση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», αφήνει κενά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των μέτρων επισημαίνεται από Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Έντονη ανησυχία προκαλεί και η ανταπόκριση από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στη διπλή επιστολική κινητοποίηση του Νίκου Ρωμανού, για «Ρέκβιεμ χωρίς επιστροφή» και «Μαύρο Δεκέμβρη» με άτομα να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες 10 ημέρες σε εμπρηστικές επιθέσεις τις οποίες εντάσσουν στο πλαίσιο του «Μαύρου Δεκέμβρη».

Ενώ η καθυστέρηση της προκήρυξης στη βομβιστική επίθεση στο ΣΕΒ, επιτείνει το ήδη τεταμένο κλίμα, με τους φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα-το επόμενο διάστημα- να είναι ιδιαίτερα αυξημένοι, σημειώνουν Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι δύο "εκρηκτικές νύχτες" που προηγήθηκαν, με επιθέσεις κατάΑστυνομικών δυνάμεων, από την πλατεία Εξαρχείων, έχουν εντείνει την ανησυχία και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, έχουν αυστηροποιηθεί.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (04-05/12), συνελήφθησαν επτά άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 40άχρονος Γερμανός, με την αστυνομία να θεωρεί το γεγονός, απόδειξη σύμπραξης ομάδων αντιεξουσιαστών με ομοϊδεάτες τους από το εξωτερικό. "Στην καταδρομική παράσταση διαμαρτυρίας του Ρουβίκωνα, στο Ιταλικό Προξενείο, δύο Ιταλοί -μεταξύ των προσαχθέντων- χρησιμοποιήθηκαν για να εισβάλλουν στο κτήριο" σημειώνει Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης