ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Στάινμαγερ για την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Eurokinissi

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν εάν η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της".

Ο Στάινμαϊερ χαρακτήρισε την πρόταση «ψευδολύση» και πρόσθεσε πως "δεν θα υπάρξει λύση στην κρίση των προσφύγων αν χαθεί η αλληλεγγύη", σχολίασε από την πλευρά του ο Σταϊνμάιερ. "Πρέπει αντιθέτως να επικεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που ωθούν τους πρόσφυγες στη φυγή, για να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να πετύχουμε μια δίκαιη κατανομή (των αιτούντων άσυλο) στους κόλπους της Ευρώπης", σημείωσε.

Επαναφέρει τις απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν η Βιέννη.

Tο ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, είχε επαναφέρει η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μιλκ-Λάιτνερ, η οποία σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «αποτυχία» της Αθήνας στη διαχείριση του προσφυγικού και για «απροθυμία» στο να δεχτεί βοήθεια.

Όταν μια χώρα της ζώνης Σένγκεν συνεχώς αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δέχεται απρόθυμα τη βοήθεια, τότε δεν πρέπει να έχουμε καμία δεύτερη σκέψη τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην «Die Welt», η αυστριακή υπουργός.

«Είναι μύθος ότι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας δεν μπορούν να ελεγχθούν», επεσήμανε επίσης ενώ διαμήνυσε πως

Η υπομονή πολλών ευρωπαίων τελειώνει. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση, τώρα ήρθε η ώρα να ενεργήσουμε. Πρόκειται για την προστασία της σταθερότητας, της τάξης και της ασφάλειας στην Ευρώπη.

O Σόιμπλε προειδοποιεί ότι τελειώνει ο χρόνος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Πριν λίγες μέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξή του στο Spiegel προειδοποίησε «στην ΕΕ, συμφωνούμε ότι οι πιέσεις που προκαλεί η μετανάστευση πρέπει να μειωθούν. Αν η Σένγκεν καταρρεύσει η Ε.Ε. κινδυνεύει σοβαρά, πολιτικά και οικονομικά. Γι 'αυτό εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουμε δισεκατομμύρια στην Τουρκία, τη Λιβύη, την Ιορδανία και άλλες χώρες της περιοχής το συντομότερο δυνατόν - όλοι όσο μπορούμε».

Υπογράμμισε με νόημα πως «οι ικανότητες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απεριόριστες για τον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να φιλοξενήσουν» και έφερε ως παράδειγμα τη Σουηδία που εφαρμόζει πλέον συνοριακούς ελέγχους.

Διαβάστε επίσης

Πως και ποιοι μεθοδεύουν την αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Συζητούν την Δευτέρα για τη Σένγκεν

Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ζώνη Σένγκεν: Έως και δύο χρόνια ενδέχεται να παραταθούν οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης