ΕΛΛΑΔΑ

Εντάλματα σύλληψης εις βάρος τριών ατόμων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύντροφοι και συντρόφισσες» έβγαλε πριν από λίγο ο ανακριτής και για τους άλλους τρεις συλληφθέντες, στα σπίτια των οποίων χθες η Κρατική Ασφάλεια έκανε έφοδο.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του 26χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για την έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για τα συγκεκριμένα άτομα άρχισε τον Αύγουστο του 2019 μετά την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στον λόφο του Στρέφη ως αντίδραση στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Γκάρε».

Τότε, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων και είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα άτομα είχε τραυματιστεί και έφερε εγκαύματα από τις μολότοφ, παρά το γεγονός ότι το ίδιο είχε ισχυριστεί στις Αρχές ότι είχε τραυματιστεί από ένα γκαζάκι που είχε εκραγεί στο σπίτι μιας φίλης του.

Πρόκειται για ένα από τα τρία άτομα που έκανε έφοδο τη Δευτέρα η Κρατική στο σπίτι.

Επιχείρηση της Κρατικής Ασφάλειας σε σπίτια αντιεξουσιαστών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την επίθεση της αναρχικής ομάδας στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, ενώ από το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται και η επόπτευση χώρου που έκαναν οι κουκουλοφόροι δύο μέρες πριν την επίθεση.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος που συνελήφθη, εργάζεται σε ταβέρνα σε κοντινή απόσταση από το Ίδρυμα Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης