ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια: Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις, εργατικά σωματεία, φορείς κι οργανώσεις της αριστεράς με κεντρικό σύνθημα «Έξω η ασφάλεια από τις σχολές» διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στις αλλαγές που φέρει το νομοσχέδιο στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθώς και στο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν αρκετές ώρες έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια αποχώρησαν συντεταγμένα προς την οδό Πανεπιστημίου. Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Λόγω του συλλαλητηρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός με εντολή της Αστυνομίας ήταν ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε κόντρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ένταση σημειώθηκε στην περιοχή της Καμάρας, όπου στις 6 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση. Αμέσως μετά το τέλος της πορείας των φοιτητικών συλλόγων, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετακινήθηκε προς την Καμάρα όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Αγνωστοι πέταξαν πέτρες και ξύλα εναντίον των ΜΑΤ, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης